Canon EOS C100 Mark II Specifikimet

KAMERA

Sensor imazhi

Sensor

Tipi Super 35mm CMOS

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

Pikselat totale për sensor

9,84 megapiksel

Pikselat efektive për sensor

8.29 megapiksel rreth (3840 x 2160)

Ndriçim minimal

59.94Hz Mode 0.3 Lux


[Lente F1.2, 24 dB, Metodë PF29.27, shpejtësi shkrehësi 1/30]


50Hz Mode 0.25 Lux


[Lente F1.2, 24 dB, PF25, shpejtësi shkrehësi 1/25]

Ndjeshmëria

59.94Hz Mode F9


[1920x1080/59.94i, ISO640 (0dB), 2000 Lux, 89.9% refleksion]


50Hz Mode: F10


[1920x1080/50.00i, ISO640 (0dB), 2000 Lux, 89.9% refleksion]

Raporti S/N

59.94Hz Mode 54dB (Tipik)


[1920x1080/PF29.97, Ndjeshmëri e bazës Log Canon ISO 850 (Gama dinamike 800%)]


50Hz Mode: 54dB (Tipike)


[1920x1080/PF25, Ndjeshmëri e bazës Log Canon ISO 850 (Gama dinamike 800%)]

Sfera dinamike

Gjatë rregjistrimit normal: 300%


Me Gamë Canon Log: 800%. Me rregullim Wide Dynamic Range (Wide DR):800%


(ISO 850 ose mbi/marrja 2,5 dB ose më shumë)

Rezolucioni horizontal

Në varësi të lentes të përdorur

Lentë

Vendosja e Lentës

Montim Canon EF, përfshirë lentet EF-S dhe EF Cinema

Gjatësia vatrore

E barabartë me 1.53x të gjatësisë fokale të lenteve EF; Lente Cinema Zoom për gjatësi fokale

Korrigjimi periferik i ndriçimit

PO (varet nga lentat e përdorura)

Filtri ND

4 filtra xhami në trupin e kamerës: E qartë; 2 ndalesa; 4 ndalesa; 6 ndalesa. Përdoret me anë të diskut në trup

Kontrolli i fokusit

(A)Manual përmes unazës të fokusit të lentes; (B) AF NJË SHKREPJE DHE (C) AF i vazhdueshëm gjithashtu në dispozicion


Sistem AF: Dual Pixel CMOS AF²


Sistem i zbulimit të sinjalit video TTL (zbulim kontrasti) kur zgjidhet fytyra AF¹


ZBULIM FYTYRE AF: Opsion Prioritet Fytyre ose Vetëm AF

Kontroll Iris

Me anë të trupit, kapje, telekomandë ose kontrollit Push Auto Iris. Kontroll i vazhdueshëm Auto Iris i disponueshëm me lentet EF-S STM të zgjedhura¹


Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET


E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lenta e përdorura

Përpunues imazhi

Lloji

DIGIC DV 4

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Kara SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)

Koha e regjistrimit

Kartë SD 64GB: deri në 5 orë,5 minuta. (1920 x 1080 @28Mbps VBR)

Formati i skedarit të regjistrimit

AVCHD/MP4. Regjistrim në format dysh i disponueshëm

Formati i regjistrimit

AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264


28/ 24 /17 Mbps 1920 X 1080; 7 Mbps (1440 x 1080). ALL VBR/4:2:0 SAMPLING


MP4: AVC/H.264


35/24/17 Mbps 1920 X 1080. 4Mbps 1280 X 720,3Mbps 640 X 360. ALL VBR/4:2:0 SAMPLING

Norma e kuadrove të regjistrimit

AVCHD: 59.94 Hz(NTSC) MODE. 28Mbps: 59.94P. 24/17/7Mbps: 59.94i/PF29.97/23.98P


50.00 Hz mode (PAL) MODE. 28Mbps:50.00P. 24/17/7Mbps:50.00i/PF25


MP4: 59.94 Hz(NTSC) MODE. 35Mbps:59.94P. 29.97P/23.98P: 24/17/7/4/3 Mbps


50.00 Hz mode (PAL) MODE. 35Mbps: 50.00P. 24/17/7/4/3 Mbps:25.00P

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

Po (Vetëm metoda MP4 HD. Lëvizje e shpejtë 2.5x, lëvizje e ngadaltë 0.5x)

Regjistrim në interval

JO

Metodë Regjistrimi e Vazhdueshme

PO. (Kërkon softuer të pajtueshëm Modifikim Jo Linear për të shfrytëzuar këtë veçori)

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Rregjistrimi stafetë

PO

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

PO. AVCHD + AVCHD/AVCHD + MP4/MP4 + MP4

Konvertimi HD->SD

PO. Inversion imazhi horizontal ose vertikal, ose të dyja.

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

MOVIE: Po (Kartë SD në kartë SD)

Mjetet e ruajtjes së fotove

KARTA SD/SDHC/SDXC Rekomandohen kartat e klasit 10 për pajtueshmëri të plotë funksionesh

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080/1280 x 720/640 x 360. Në varësi të metodës të regjistrimit video të zgjedhur. Metoda e luajtjes: 1920 x 1080

SISTEM

LCD

Madhësia

LED Organik (OLED)8.8 cm shikim 100%

Pika

1.23 milion (afërsisht)

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçim, Kontrast, Ngjyrë, Mprehtësi, Luminancë, Balancë Ngjyrash

I rregullueshëm

Lart/poshtë/majtas/djathtas sipas konfigurimit të kamerës

Monitori i formës së valës

PO

Ndihmues fokusimi

Ngritje


Zmadhim (25 pika të përzgjedhshme, metodë Fokus Manual)


Monitor Ane (përdorim i shfaqjes në formë valë)

Ngritje

Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


Dalje me HD-SDI ose HDMI E PËRZGJEDHSHME

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

EVF

Madhësia

1.15CM

Pika

1.23 milion (afërsisht) fushë pamjeje 99.8%

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçim, Kontrast, Ngjyrë, Mprehtësi, Ndriçim të pasmë

I rregullueshëm

PO

Lenta korrigjimi

Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Input XLR me energji fantom 48V (x2) në dorezë, xhek input mikrofoni 3.5mm në trupin e kamerës.

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

JO

HDMI

PO (Lloji A, vetëm dalje)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2.0 Hi-Speed, Vetëm Output)

Dalje HD/SD-SDI

JO

Kod kohor

PO (Superimponuar në sinjalin HDMI Output, i përzgjedhshëm)

Genlock

JO

Synch

JO

Dalje Component

JO

Terminal AV

PO (vetëm dalje)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini xhek 2.5mm I pajtueshëm me RC-V100

Terminali i kontrollit me valë

JO

Shirita me ngjyra

EBU/SMPTE, (Metodë 50.00Hz) SMPTE/ARIB (Metodë 59.94Hz)

Të ndryshme

Llambë shenje

PO

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Po (kontakt i ftohtë, 2 vende: sipër trupit, para dorezës)

Çelësi i personalizimit

PO.


17 butona të caktueshme; zgjedhje mes afërsisht 52 funksionesh.


Funksione levën e kapjes anësore të caktueshme në butona alternative.

FUNKSIONE POZIMI

Ekspozimi

Parametër Ekspozimi dhe matje

Manual: Ekspozimi përcaktohet nga cilësimi i shkrehësit, cilësimi i irisit, cilësimi ISO/marrjes dhe cilësimi i filtrit ND


Opsione metërzimi Push Auto Iris/Continuous AI:


(i) Standard (Metërzim me peshë qendrore)


(ii) Dritë spoti


(iii) Ndriçim nga pas (kompensim)

Kompensimi i ekspozimit

PO. Funksion i Kalimit AE. +/-2, +/-1.75, +/-1.5, +/-1.25, +/-1.0, +/-0.75, +/-0.5, +/-0.25, +/-0

Metoda Ekspozim Automatik*

PO. Auto Iris i Vazhdueshëm (Lente Canon me 'motor shkallëzimi' (STM)

Iris me shtytje automatike

Po (Lente EF dhe EF-S. Nuk është i disponueshëm me Lentet EF Cinema

Bllokimi i Ekspozimit

JO

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

JO

Ndjeshmëria ISO

Shfaqje 1-ndalesë: 320, 400, 800, [850], 1600, 3200, 6400, 12800, 20000.


Gamë e shtrirë ON: 320, 400, 800, [850], 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, 51200, 80000,102400


Shfaqje 1/3ta ndalesë: 320, 400, 500, 640, 800, [850], 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000; Gamë e shtrirë ON 25600, 32000, 40000, 51200, 64000, 80000, 102,400

Cilësimi i përforcimit

NORMAL: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB, 30dB;


Gamë e shtrirë ON: 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, 44dB


FINE: -6 dB deri 24 dB (rritje 0.5 dB).

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

Shpejtësia e shkrehësit

1/3 deri në 1/2000 në varësi nga norma e kuadrove dhe Modaliteti i kontrollit të shkrehësit

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi të normës të kuadrove dhe metodës të frekuencës të kamerës

Skanim i pastër

Metoda 59.94Hz: 59.94i: 59.94 -250.51Hz/PF 29.97: 29.97Hz - 250.51Hz/23.98P: 23.98Hz -250.51Hz


Metoda 50.00Hz: 50.00i: 50Hz-250.51Hz/ PF25.00: 25Hz - 250.51Hz

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

9, përfshirë 3 paravendosje (KINEMA, Gamë e Gjerë Dinamike (Wide DR) dhe EOS Std)

Mjeti i ruajtjes

Kartë memorieje SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizimit dhe metadata), deri në 20 figura të personalizuara për kartë

Gama

9 profile

Gama e rregjistrimit të Canon

PO

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

Gama e zezë

Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

Mprehtësia

Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Apertura e Bërrylit dhe Mprehtësia e Varur nga Niveli

Reduktimi i zhurmës

Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niv Y

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niv Y

Matrica e ngjyrave

Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

Balancimi i së bardhës

-50 to +50 R Gain, B Gain

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Specifikime të Wi-Fi dhe GPS

Wi-Fi

IEEE 802.11 b/g/n (2.4GHz)/IEEE 802.11 a/n (5GHz. Nuk është i disponueshëm në të gjithë territoret)


Autentifikimi: Hapur, WPA-PSK/WPA2-PSK. Sistemi i Enkriptimit: WEP-64, WEP-128, TKIP, AES


Maks. Shpejtësia e Transmetimit: 150Mbps (2.4/5GHz, IEEE802.11n)

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Balancimi i të bardhës

Auto

PO

I paravendosur

Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Balancimi i të zezës

Rregullimi i balancimit të së zezës

PO

Kod kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, Hold (Rënie kornize e disponueshme për disa norma kornizash), vetëm NDF në 24P

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

AVCHD: PCM Lineare (16-bit 2ch (48 kHz) kur zgjidhet 28 ose 24 Mbps LPCM


Dolby Digital kur zgjidhet 28/24/17/7 Mbps 2 KANALE


MP4: MPEG-4 AAC-LC (16 bit/48 KHz) Bit rate: 35 - 17 Mbps 256kbps, më pak se 4Mbps: 128kbps

Kontroll

Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

Zbutja e mikrofonit

PO, për ato me mikrofon (në njësinë e dorezës) dhe xhek 3,5mm MIC

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

Furnizohen

Softuer Utiliteti për Importimine të Dhënave, Njësi Dorezë me mikrofon, Mbështetje Gishti, Kapje, Pllakë adaptore për bazën e tripodit, Rrip supi SS-1200, Kapak EVF, Karikues baterie CG-940, Paketë baterie BP-955, Adaptor Energjie Kompakt CA941(jashtë SHBA).Bazë Tripodi TB-1, Kupë syri

Opsional

Bateritë: BP-955, BP-950G/970G/975, Adaptor Energjie Kompakt CA-935 (Vetëm funksion karikimi), Adaptor Tripodi TA-100, Mbajtëse Shkrepjeje SBR-1000, Marrës GPS GP-E2, Telekomandë RC-V100

Bateria

Konsumi i energjisë

Maks. afërsisht 10W

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

Pajisur BP-955: Deri në 275 minuta


Opsional BP-975: Deri në 405 minuta

Përmasat

147 x 174 x 169mm: Trupi dhe mbështetësja e gishtit


188 x 189 x 219mm: Trupi, kapja anësore dhe kupa e syrit


188 x 280 x 334mm: Trupi, kapja, doreza sipër, kupa e syrit

Doreza e shkëputshme

PO

Pesha (vetëm kamera)

1125g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

1950g

Intervali i temperaturës së punës

-5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Shënimi në fund të faqes

¹ Funksioni i disponueshëm me lentet e mëposhtme: EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM


² AF nuk është i disponueshëm me lentet Canon dhe lentet e tjera me Fokus Manual

¹ Funksioni i disponueshëm me lentet e mëposhtme: EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

¹ Funksioni i disponueshëm me lentet e mëposhtme: EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM


² AF nuk është i disponueshëm me lentet Canon dhe lentet e tjera me Fokus Manual

¹ Funksioni i disponueshëm me lentet e mëposhtme: EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM, EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM