Canon EOS C100 Specifikimet

KAMERA

Sensor

Super CMOS i llojit 35 mm

Sistem

Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)

Pikselat totale për sensor

9,84 megapiksel

Pikëzat efektive për sensor

8,29 megapiksel

Ndriçim minimal

Modaliteti NTSC 0,3 Luks


[Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 29,97 P, shpejtësia e shkrehësit 1/30]


Modaliteti PAL 0,25 Luks


[Lentë F1.2 , 24 dB, modaliteti 25,00 P, shpejtësia e shkrehësit 1/25]

Ndjeshmëria

NTSC: F9


[1920x1080/59.94i , ISO640 (0dB), 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]


PAL: F10


[1920x1080/50.00i , ISO640 (0dB) , 2000 Luks, pasqyrimi 89,9%]

Raporti S/N

NTSC: 54dB (tipik)


[1920x1080/25.00P, ndjeshmëria e bazës Canon Log ISO850 (sfera dinamike 800%)]


PAL: 54dB (tipik)


[1920x1080/PF25, ndjeshmëria e bazës Canon Log ISO850 (sfera dinamike 800%)]

Sfera dinamike

Gjatë rregjistrimit normal: 300%


Me gamën e rregjistrit Canon: 800%


(ISO 850 ose mbi/marrja 2,5 dB ose më shumë)

Rezolucioni horizontal

Deri në 1000 rreshta të TV (modaliteti 1920 x 1080i), varet nga lenta e përdorura

Vendosja e Lentës

Montim Canon EF, përfshirë lentet EF-S dhe EF Cinema

Gjatësia vatrore

E barasvlefshme me 1,53 herë gjatësinë vatrore të lentave EF;

Korrigjimi periferik i ndriçimit

PO (varet nga lentat e përdorura)

Filtri ND

4 filtra xhami në trupin e kamerës: E qartë; 2 ndalesa; 4 ndalesa; 6 ndalesa. Përdoret me anë të diskut në trup.

Kontrolli i fokusit*

Manual nëpërmjet lentes; AF me një shkrepje; Fokusi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM));¹


Modaliteti i Fokusit automatik (DAF) të vazhduar me pikselë të dyfishtë CMOS (DAF) (opsional, kosto shtesë)²


RC-V100 me kabllo. Fokusi automatik (AF) nuk është i mundur nëse përdorni lentet kinematografike me zmadhim ose lentet prime.

Kontroll Iris

Me anë të trupit, kapje, telekomandë ose kontrollit Push Auto Iris.


Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET


E mundshme të ruhet numri konstant i F-së gjatë zmadhimit

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Varet nga lenta e përdorura

Tipi

DIGIC DV III

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Kara SD/SDHC/SDXC (2 fole kartash)

Koha e regjistrimit

Kartë SD 64GB: deri në 5 hours, 55 minuta. ( 1920 x 1080 @24Mbps VBR)AVCHD

Formati i skedarit të regjistrimit

AVCHD

Formati i regjistrimit

MPEG-4 AVC/H.264


24 Mbps LPCM VBR (4:2:0);


24 Mbps VBR (4:2:0);


17 Mbps LPCM VBR (4:2:0);


7 Mbps VBR (4:2:0, 1440 x 1080).

Norma e kuadrove të regjistrimit

Metoda 59,94 Hz (NTSC): 60i/PF30/PF24/24p;¹


Metoda 50,00 Hz (PAL): 50i/PF25.¹

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

JO

Regjistrim në interval

JO

Regjistrim kuadrosh

JO

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Rregjistrimi stafetë

PO

Rregjistrimi me fole dyshe (i njëkohshëm)

PO

Skanim në të kundërt

PO. Inversion imazhi horizontal ose vertikal, ose të dyja.

Konvertimi HD->SD

Po (AVCHD në 9Mbps MPEG-2)¹

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

FILM: Po (nga karta SD tek karta SD)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta e kujtesës SD/SDHC

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;


Gjatë luajtjes: 1920x1080

SISTEM

Madhësia

8,8cm (3,5"), shikimi 100%

Pika

922,000

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

I rregullueshëm

Lart/poshtë/majtas/djathtas sipas konfigurimit të kamerës

Monitori i formës së valës

Monitori i formës së valës

Ndihmësi i fokusit*

Kulmi;


Zmadhimi (25 pika të zgjedhshme);


Monitor Ane (përdorim i shfaqjes në formë valë)

Ngritje

Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Raporti i pamjes, Shënuesi i pamjes, Fusha e zonës së sigurisë, Zona e sigurisë, Rrjeta, Horizontal, Qendër)

Madhësia

0,61cm (0,24")

Pika

1,555 milionë

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

I rregullueshëm

JO

Lenta korrigjimi

Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

Hyrje audio

Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

JO

HDMI

PO (Lloji A, vetëm dalje)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm DALJE)

Dalje HD/SD-SDI

JO

Kod kohor

PO (Superimponuar në sinjalin e Daljes HDMI)

Genlock

JO

Synch

JO

Dalje Component

JO

Terminal AV

PO (vetëm dalje)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Terminali i kontrollit me valë

JO

Shirita me ngjyra

EBU, SMPTE, ARIB

Llambë shenje

PO

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë, 2 vendndodhje: pjesa e sipërme e trupit, pjesa e përparme e dorezës)

Çelësi i personalizimit*

PO.


15 butona të caktueshëm; zgjidhni nga 35 funksioneve.


Funksione levën e kapjes anësore të caktueshme në butona alternative.

FUNKSIONE POZIMI

Matësi i ekspozimit

Manual:


Ekspozimi manual përcaktohet nga cilësimi i shkrehësit, cilësimi i irisit, cilësimi ISO/marrjes dhe cilësimi i filtrit ND


Opsionet e Push Auto Iris:


(i) Standard (metërzim me peshë qendrore)


(ii) Dritë spoti


(iii) Ndriçim nga pas (kompensim)

Kompensimi i ekspozimit

PO. Funksion i Kalimit AE. +/-2, +/-1.5, +/-1.25, +/-1.0, +/-0.75, +/-0.5, +/-0.25, +/-0

Metoda Ekspozim Automatik*

PO. Irisi automatik i vazhduar (lentet Canon me motorin me hapa (STM)).¹

Iris me shtytje automatike

Po (Lente EF dhe EF-S. Nuk është i disponueshëm me lentet EF Cinema.)

Bllokimi i Ekspozimit

JO

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

JO

Ndjeshmëria ISO*

Pamja me 1 ndalesë: 320¹, 400, 800, [850]², 1600, 3200, 6400, 12800, 20000 25600, 51200, 80000


Pamja me 1/3 ndalesë: 320, 400, 500, 640, 800, [850]², 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, 32000, 40000, 51200, 64000,80000¹

Parametri i shtimit*

NORMAL: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB,27dB 30dB; Diapazoni i zgjeruar në: 33dB, 36dB, 39dB, 42dB


I IMET: 0 dB deri në 24 dB (rritje 0,5 dB).

Regjimet e kontrollit

Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)

Shpejtësia e shkrehësit

1/3 deri në 1/2000 në varësi nga norma e kuadrove dhe Modaliteti i kontrollit të shkrehësit

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove

Skanim i pastër

60i: 59,94 Hz - 250,27 Hz


PF30: 29.97 Hz - 250.27 Hz


24p/PF24: 23,98 Hz - 250,27 Hz


50i: 50.00 Hz - 250.78 Hz


PF25: 25.00 Hz - 250.78 Hz

Konfigurimet e ruajtura

9, përfshirë 3 paravendosje (KINEMA, Gamë e Gjerë Dinamike (Wide DR) dhe EOS Std)

Mjeti i ruajtjes

Karta e kujtesës SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizuara dhe të dhënat meta), deri në 20 fotografi të personalizuara për kartë

Gama

9 profile

Gama e rregjistrimit të Canon

PO

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

Gama e zezë

Nivel, Sferë dhe Pikë e rregullueshme

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

Mprehtësia

Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit

Reduktimi i zhurmës

Fikur, Ndezur (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Fikur, Pak, Mes, Lartë / Ngjyrimi, Kroma, Shkëlqimi, Zona, Niveli Y

Matrica e ngjyrave

Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës

Balancimi i së bardhës

-50 to +50 R Gain, B Gain

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Auto

PO

I paravendosur

Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B

Zhvendosja e balancimit të së bardhës

PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Rregullimi i balancimit të së zezës

PO

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, Hold (Rënie kornize e disponueshme për disa norma kornizash), vetëm NDF në 24P

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Regjistrimi

16-bit 2ch (48 kHz) lineare PCM kur është zgjedhur 24 Mbps LPCM


Dolby Digital AC3 kur është zgjedhur 24/17/7 Mbps

Kontroll

Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

Zbutja e mikrofonit

PO, për ato me mikrofon (në njësinë e dorezës) dhe xhek 3,5mm MIC

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

AKSESORËT

Furnizohen

Aplikacion për Transferimin e të Dhënave, Njësi Doreze me Mikrofon, Mbështetëse Dore, Kapëse, Pllakë adaptori për bazën e tripodit, Rrip supi, tapë EVF, Karikues Baterie CG-930, Paketë baterie BP-955.

Opsional

Bateritë BP-955, BP-975, Adaptori kompakt i energjisë CA-930/CA-935, Përshtatësi i trekëmbëshit TA-100, Mbajtësja e shkrepjes SBR-1000

Konsumi i energjisë

8,1w; VF + LCD, 24Mbps (metoda NTSC)


7.3w; VF + LCD, 24Mbps (metoda PAL)

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

BP-955 e përfshirë: Përafër. 285 minuta, 24Mbps, LCD + VF (metoda 50Hz)


Opsional BP-975: Përafër. 430 minuta, 24Mbps, LCD + VF (metoda 50Hz)

TË NDRYSHME

Përmasat

Përafër 135 x 170 x 129mm (vendosja e gishtit e bashkëngjitur);


Përafër 182 x 170 x 129mm (kapja e bashkëngjitur);


Përafër 182 x 281 x 236mm (kapja, njësia e monitorit dhe doreza të bashkëngjitura)


Përafër 142 x 281 x 236mm (njësi për mbështetjen e dorës dhe mbajëse);

Doreza e shkëputshme

PO

Pesha (vetëm kamera)

1020g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

Afro 1835 g (doreza kapëse, njësia e monitorit, doreza, kapësja, BP-955, 2 karta SD)

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0°C deri në 40°C (85% lagështia relative)


Rreth -5°C deri në 45°C (60% lagështia relative)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

* Mund të kërkohen përmirësime të firmuerit për të aktivizuar të gjitha veçoritë e kamerës. Vizitoni sajtin e uebit të mbështetjes të Canon për më shumë informacione, ose kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon.

Shënimi në fund të faqes

¹ Metodat PF të regjistruara si video të gërshetuara

¹ Konvertimi HD->SD nuk është i mundur për regjistrimet 24P

¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.


² Përmirësimi i DAF është një opsion me pagesë i disponueshëm në Qendrat rajonale të aftësive të Canon. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Metodat PF të regjistruara si video të gërshetuara

¹ Konvertimi HD->SD nuk është i mundur për regjistrimet 24P

¹ 320, 20000 dhe vlerat mbi 20 000 nuk janë rritje me 1 ndalesë


² [850] = Ndjeshmëria bazë e ISO-s për Canon Log Gamma (diapazoni dinamik 800%), mbi të cilën lartësia e theksimeve dhe hijeve vazhdon të jetë e qëndrueshme.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.


² Përmirësimi i DAF është një opsion me pagesë i disponueshëm në Qendrat rajonale të aftësive të Canon. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.

¹ Disa lente STM mund të mos e mbështesin fokusin automatik (AF) të vazhdueshëm për regjistrimin me video. Kontaktoni me përfaqësuesin lokal të Canon për më shumë informacione.