SENSORI I IMAZHIT

Tipi

CMOS 22,3 x 14,9mm

Pixels efikase

Përafër. 18,0 megapiksel

Pixels në total

Përafër. 18,5 megapiksel

Raporti i aspektit

3:2

Filtër Low-Pass

I integruar/I fiksuar

Sensor Cleaning

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Tipi i ngjyrës së filtrit

Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

Tipi

DIGIC 5

LENTET

Montimi i lentes

EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

Largësia fokale

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

Sistemi hibrid CMOS AF. Pikselë të zbulimit të fazës të përfshirë në sensorin e imazhit

Sistem / Pika AF

31 pika AF (Maksimumi)

Gama e punës AF

EV 1-18 (në 23°C & ISO 100)

Mënyrat AF

AF me një fotografi AF dhe Servo AF

Pika e zgjedhjes AF

Zgjedhja automatike (Zbulimi i fytyrës dhe Rregjistrimi AF, FlexiZone-Shumë, FlexiZone-E vetme), Zgjedhja Manuale

Pika e zgjedhur AF

Treguar në ekranin LCD

AF e pritshme

-

Bllokimi AF

E mbyllur nëse butoni i shkrepjes është shtypur gjysëm

Rrezja ndihmëse AF

Po LED

Fokusim manual

Zgjidhet në menynë e kamerës AF (Automatike), MF (Manuale), ose AF+MF (fokusim manual pas një fotografie)

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Mënyrat e matjes

Matja në kohë reale nga sensori i imazhit


(1) Matja vlerësuese


(2) Matja e pjesshme në qendër


(3) Matja e pikave


(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Gama e matjes

EV 1-20 (në 23°C me EF-M 22mm f/2 STM ISO100)

Bllokues AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i ekspozimit

'+/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

'3 pozs +/- 2 EV, në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

Ndjeshmëria* ISO

AUTO(100-6400), 100-12800 në rritje me ndalesa 1


ISO mund të zgjerohet në H: 25600)

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

Tipi

Shkrehës me perde të parë elektronike dhe perde të dytë mekanike

Shpejtësia

30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Custom White Balance

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

WB Bracketing

'+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

EKRANI LCD

Tipi

Ekran me prekje 7,7cm (3,0") 3:2 me Pamje të Pastër LCD II, afërsisht 1040K pika

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100%

Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

Përafër 170°

Coating

Kundër njollës

Brightness Adjustment

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Display Options

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë pa informacion


(3) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion i plotë


(4) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion thelbësor

FLASH

Built-in Flash GN (ISO 100, meters)

Asnjë

KORRIGJIMI I SYVE TË KUQ

X-Sync

1/200 sek

Kompensimi i ekspozimit flash

'+/- 2EV në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

Flash Exposure Bracketing

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Flash Exposure Lock

Po

Sinkronizimi i perdës së dytë

Po

HotShoe/ PC Terminal

Po/Jo

External Flash Compatibility

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

External Flash Control

përmes ekraniit të menysë së kamerës

FOTOGRAFIMI

Mënyrat

Modaliteti i Skenës Inteligjent Automatik


Modaliteti i fotografive (Automatik Krijues, Portret, Peisazh, Nga Afër,


Sporte, Portret Nate, Skena Natën Gjatë Mbajtjes Në Dorë,


Kontrolli i Dritës së HDR, Programi AE, Shkrehës


prioriteti AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual) Modaliteti i filmit


(Modaliteti i ekspozimit automatik, Modaliteti i ekspozimit manual)

Picture Styles

Automatik, Standart, Portret, Peisazh, Neutral, Besnik,


Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Colour Space

sRGB dhe Adobe RGB

Image Processing

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


dhe shmangies kromatike


Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit


të ndriçimit ose të skenës)


Filtra krijues (I Fuqishëm i artit, Piktura me bojra uji, Bardhë e Zi me Grimca,


okusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut)

Mënyrat e drajverit

I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s +


poza të vazhdueshme 2-10)

Marrje fotografish të vazhdueshme

Maks. Përafër. 4,3 kns për afërsisht 17 imazhe JPEG¹, 6 imazhe RAW²³

FILE TYPE

Imazh i fiksuar

JPEG: I mirë, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për


sistemin e skedarit të kameras (2,0),


RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Regjistrim simulant RAW+JPEG

Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

Madhësia e imazhit

JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5184 x 3456

Movie Type

MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

Movie Size

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


1280 x 720 (59,94, 50 kns)


640 x 480 (30, 25 kns)

Gjatësia e filmave

Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

SKEDA E ZËRIT

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i skedave

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e përcaktuara

7 Funksione të Personalizuar me 19 cilësime

Metadata Tag

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

MEMORIA E ZËRIT

Sensor orientimi inteligjent

Po

Playback Zoom

1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

Formatet e ekranit

(1) Imazh i vetëm


(2) Imazh i vetëm me informacion (3 nivele)


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Ekran Kërcyes

Slide Show

Zgjedhja e imazhit: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas dosjes, filmave ose fotografive ose sipas vlerësimit


Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur


Efektet e kalimit: Fikur, Rrëshqitës (2 lloje), Zbehje (3 lloje)


Muzika në sfond: Fikur, Ndezur

Histogram

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Highlight Alert

Po

Image Erase/Protection

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

DATA VERIFICATION

Menyja e kategorive

(1) Menyja e fotografimit (x5)


(2) Menyja e rishikimit (x2)


(3) Menyja e konfigurimit (x4)


(4) Menyja ime

Menyja e gjuhëve

25 gjuhë


Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht,


portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht,


spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht,


rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht,


kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht


dhe japonisht

Firmware të përditësuara

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Të tjera

Dalja video (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB),


dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm


(mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA


që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

STORAGE

Tipi

Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

PC & Macintosh

Windows XP përfshirë SP3 / Vista përfshirë SP1 dhe SP2 (duke përj.


Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


OS X v10,6-10,7 (Intel procesor kërkohet)

PROGRAMET

Shfletimi & Printimi

ImageBrowser EX

Image Processing

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Të tjera

PhotoStitch, EOS Utility,


Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12

Jetëgjatësia e baterive

Përafër. 230 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Përafër. 200 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

Battery Indicator

4 nivelë

Kursimi i energjisë

Ekrani LCD fiket pas 15 sek, 30 sek ose 1, 3, 5, 10 ose 30 min.


Energjia fiket pas 0, 30 sek ose 1, 3, 5, 10 min dhe çaktivizohet

Power Supply & Battery Chargers

Takëm i adaptuesit AC ACK-E12, Ngarkuesi i baterisë LC-E12

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e trupit

Çelik që nuk ndryshket, përzierje magnezi, kauçuk polikarbonesh me fibër xhami

Mjedisi operues

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (WxHxD)

108,6 x 66,5 x 32,3 mm

Pesha (vetëm e trupit)

Përafër. 298g (standarti i provës CIPA, përfsirë


baterinë dhe kartën e kujtesës)

VIEWFINDER

Kuti

EH23-CJ

Wireless File Transmitter

I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lente

EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

Flash

Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

BATTERY GRIP

Telekomandë / Çelës

Telekomanda RC-6

Të tjera

GP-E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe