Kamera DSLR

Canon EOS 7D Mark II

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

148.6 x 112.4 x 78.2mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Rreth 910 g

EOS_7D_Mark_II EF-S15-85IS FRA

Specifikimet

 • CMOS 20,2 megapiksel

 • iTR AF

 • 10 kuadro/sekondë

 • Vetëfokusim 65-pikësh i gjithi i tipit kryq

 • Dual Pixel CMOS AF

 • Sensor matjeje 150k + IR

 • Filma mahnitës 1080p

 • Filma mahnitës 1080p

 • Etiketoni imazhet tuaja me të dhënat e vendndodhjes

 • Ekspozime të shumta

 • Ekran Clear View II LCD

 • Intelligent Viewfinder II

 • Sistemi EOS

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  CMOS 22.4 x 15.0 mm

 • Pikselët Efektive

  Rreth 20.2 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Rreth 20.9 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

 • Tipi

  "DIGIC 6" dyshe

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

 • Sistemi AF / Pikët

  65 pika AF tipi transversal (Pika qendrore është një pikë e tipit transversal dysh shumë sensitive në f/2.8, tipi transversal në f/8 dhe sensitive deri në -3EV)

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -3 - 18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhje automatike: Af me 65 pika


  Zgjedhja manuale: Pika e vetme AF (65 vetëm pika transversale, 21 ose 9 pika të zgjedhshme)


  Zgjedhje manuale: AF me Spot


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


  Zgjedhje manuale: AF me Zonë


  Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF


  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  E përzgjedhur te lenta

 • Mikroregullimi AF

  Menyja AF


  +/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


  Përshtat deri në 40 lente individualisht


  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Matje e aperturës së plotë TTL me 252 zona SPC me Shtresë të dyfishtë


  (1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6% e gjetësit të kuadrit në qendër)


  (3) Matja e vendit (përafër. 1.8% e gjetësit të figurës në qendër)


  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Automatike (100-16000), 100-16000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


  ISO mund të rritet deri në H1: 25600, H2: 51200


  Gjatë regjistrimit të Filmit: Automatik (100-16000), 100-16000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25600

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Rreth 100%

 • Zmadhimi

  Rreth 1,0x¹

 • Pika e syrit

  Rreth 22mm (nga qendra e lentës së okularit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  '-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacione AF: Pika AF teke/spot, Kuadro AF, Status AF, Indikator fokusi, Metodë AF, Zgjedhje e pikës AF, Regjistrim i pikës AF


  Informacione ekspozimi: Shpejtësi shkrehësi, vlerë aperture, shpejtësi ISO (tregohet gjithmonë), kyç AE, nivel/kompensim ekspozimi, matje blici, rreth matës spoti, paralajmërim ekspozimi, AEB, metodë matjeje, metodë shkrepjeje


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


  Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).


  Informacione kompozimi: Rrjetë, Nivel elektronik


  Informacione të tjera: Kontroll baterie, Simbol paralajmërimi, Zbulim flakërimi, modaliteti i makinës, balanca e bardhësisë, treguesi JPEG/RAW

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  7.7cm (3.0") Clear View II TFT, afërsisht 1040K pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 170°

 • Veshja

  Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

 • Rregullim i Ndriçimit

  Automatik: Duke përdorur sensorin e dritës së jashtme të ambientit


  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  11

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 15 mm gjatësi e vatrës (ekuivalent 35 mm: 24mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Rreth 3 sekonda

 • Modalitetet

  E-TTL II, Blic manual, Multi blic, Transmetues i integruar Speedlite

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Sinkronizimi X

  1/250 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  '+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Fundi i Këmbëzës / PC

  Po/Po

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, suport për multi-blice me valë

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

Shkrepja

 • Modalitetet

  Skenë inteligjente auto, Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual (Foto dhe Filma), Llambë, Personale (x3)

 • Stilet e Fotografisë

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Korrigjimi i shmangies kromatike


  Korrigjimi i shtrembërimit


  Ndryshim madhësie në M, S1, S2 ose S3


  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Ekspozime të shumta


  Imazhet HDR 5 paravendosje

 • Modalitetet e Shtypjes

  Njëshe, E vazhduar L, E vazhduar H, Kohëmatësi automatik (distanca 2s+, distanca 10s+), Shkrepje njëshe në heshtje, Shkrepje e vazhduar në hestje

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Rreth 10 kps. (shpejtësia ruhet deri në një numër të pacaktuar imazhesh JPEG ose 31 imazhe RAW ¹ ² ³ me UDMA7 card.

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  29.97 fps

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Autofokus: Dual Pixel CMOS AF (Zbulim fytyre dhe Tracking AF, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Single),


  Custom Movie Servo AF

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbulim rrjete (x2), Histogram

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,21 [Printim Exif] përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Aparatit Fotografik (2,0),


  RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

 • Madhësia e Imazhit

  JPEG 3:2: (L) 5472x3648, (M) 3648x2432, (S1) 2736x1824, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4864x3648, (M) 3248x2432, (S1) 2432x1824, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5472x3072, (M) 3648x2048, (S1) 2736x1536, (S2) 1920x1080, (S3) 720x408


  JPEG 1:1: (L) 3648x3648, (M) 2432x2432, (S1) 1824x1824, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5472x3648, (M-RAW) 4104x2736, (S-RAW) 2736x1824

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit

  MOV (Video: H.264 or MP4: Intra frame / inter frame, Sound: Linear PCM me H.264, AAC me MP4, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (59.94, 50 fps) inter-frame


  1920 x 1080 (29.97, 25, 24, 23.98 fps) intra ose inter frame


  1920 x 1080 (29.97, 25) lite inter-frame


  1280 x 720 (59.94, 50 fps) intra ose inter kuadro


  1280 x 720 (29.97, 25, 24, 23.98 fps) lite inter-frame


  640 x 480 (29.97, 25 fps) inter-frame ose inter-frame lite

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar

  18 funksione personale

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësim imazhi (0-5 yje), Informacion GPS: Gjerësia, Gjatësia, Lartësia, Drejtimi Gjeografik, Ora Universale e Koordinuar (UTC), gjendja e sinjalit të satelitit

 • Ndriçimi / Paneli LCD

  Po/Po

 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit

  Po (njëlloj me EOS-1N)

 • Përkujtues me zë

  Jo

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Shikimi i zmadhuar


  (6) Redaktim filmi

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi, Mbrojtje imazhesh


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x6)


  (2) Menyja AF (x5)


  (3) Menyja e rishikimit (x3)


  (4) Menyja e konfigurimit (x4)


  (5) Menyja e Funksioneve të Personalizuara (x5)


  (6) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  SuperSpeed USB 3

 • Tjetër

  Dalje HDMI mini (i pajtueshëm me HDMI-CEC, dalje YCbCr 4:2:2 e pa-kompresuar, 8-bit për rrjedhë videoje është e mundur, dalje tingulli përmes HDMI është gjithashtu e mundur)


  Mikrofon i jashtëm (xhek mini stereo),


  Prizë kufjeje (xhek mini stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Memoria

 • Tipi

  CompactFlash Type I (i pajtueshëm me UDMA 7), kartë SD, kartë SDHC ose kartë SDXC. Shkrimi me shpejtëi të lartë me kartat SD tipi UHS-I është i mundur

Sistemi operativ i mbështetur

 • Macintosh

  Windows 8.1 / 8 / 7 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


  OS X v10.8-10.9

Softueri

 • Përpunimi i imazhit

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Tjetër

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


  * Kërkon pajisje shtesë opsionale

Energjia

 • Bateri

  Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E6N (e përfshirë)

 • Jeta e Baterisë

  Rreth 670 poza (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Rreth 640 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Treguesi i Baterisë

  6 nivele + perqindja

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

Aksesorët

 • optik

  Kupë syri Eb, Lente Rregullimi Dioptrik Seria-E me Kuadro Gome Eb, Ekrane Fokusimi Eh (Ekran Standard Fokusimi Eh-A, Eh-S Super Precision Matte), Gjetës Këndi C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  Wireless File Transmitter WFT-E7 versioni 2


  Wireless File Transmitter WFT-E7 kërkon një përditësim firmueri dhe Kabëll Ndërfaqeje IFC-40AB II ose IFC-150AB II


  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Kasat / Rripat

  Kasë Lëkure EH20-L

 • Lentet

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E16

 • Telekomanda / Çelësi

  Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  148.6 x 112.4 x 78.2mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Rreth 910 g

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* Numri i pikave AF të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)

² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.

³ 10 Shifrat e përmendura vlejnë kur përdoren kartat UDMA7 dhe me veçorinë iTR AF të çaktivizuar. Kur iTR AF është e aktivizuar, shkrepja e vazhdueshme ka një normë maksimale prej rreth 9.5fps

* Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet

* Numri i pikave AF të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur