Canon EOS 7D Mark II Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS 22.4 x 15.0 mm

Pikselët Efektive

Rreth 20.2 megapiksel

Piksel Gjithsej

Rreth 20.9 megapiksel

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

"DIGIC 6" dyshe

LENTË

Vendosja e Lentës

EF/EF-S

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Lloji

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

Sistemi AF/ Pikët

65 pika AF tipi transversal (Pika qendrore është një pikë e tipit transversal dysh shumë sensitive në f/2.8, tipi transversal në f/8 dhe sensitive deri në -3EV)

Sfera e Funksionimit AF

EV -3 - 18 (në 23°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhje automatike: Af me 65 pika


Zgjedhja manuale: Pika e vetme AF (65 vetëm pika transversale, 21 ose 9 pika të zgjedhshme)


Zgjedhje manuale: AF me Spot


Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)


Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


Zgjedhje manuale: AF me Zonë


Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF


Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

AF Parashikues

Po, deri në 8 m

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim Manual

E përzgjedhur te lenta

AF Microadjustment

Menyja AF


+/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


Përshtat deri në 40 lente individualisht


Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e Matjes

Matje e aperturës së plotë TTL me 252 zona SPC me Shtresë të dyfishtë


(1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 6% e gjetësit të kuadrit në qendër)


(3) Matja e vendit (përafër. 1.8% e gjetësit të figurës në qendër)


(4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

Sfera e Matjes

EV 0 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

Bllokimi AE

Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

Ndjeshmëria ISO*

Automatike (100-16000), 100-16000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


ISO mund të rritet deri në H1: 25600, H2: 51200


Gjatë regjistrimit të Filmit: Automatik (100-16000), 100-16000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25600

SHKREHËSI

Lloji

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

Lloji

Prizmi penta

Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

Rreth 100%

Zmadhimi

Rreth 1,0x¹

Pika e syrit

Rreth 22mm (nga qendra e lentës së okularit)

Korrigjim i Dioptrisë

'-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

Ekrani i Fokusimit

I shkëmbyeshëm (2 lloje, opsional).


Ekran Fokusimi Standard Eh-A


Super Precision Matte Eh-S

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Informacione AF: Pika AF teke/spot, Kuadro AF, Status AF, Indikator fokusi, Metodë AF, Zgjedhje e pikës AF, Regjistrim i pikës AF


Informacione ekspozimi: Shpejtësi shkrehësi, vlerë aperture, shpejtësi ISO (tregohet gjithmonë), kyç AE, nivel/kompensim ekspozimi, matje blici, rreth matës spoti, paralajmërim ekspozimi, AEB, metodë matjeje, metodë shkrepjeje


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).


Informacione kompozimi: Rrjetë, Nivel elektronik


Informacione të tjera: Kontroll baterie, Simbol paralajmërimi, Zbulim flakërimi, modaliteti i makinës, balanca e bardhësisë, treguesi JPEG/RAW

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Mbyllësi i Okularit

Me rrip

MONITORI LCD

Lloji

7.7cm (3.0") Clear View II TFT, afërsisht 1040K pika

Mbulimi

Rreth 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Përafër 170°

Veshja

Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

Rregullim i Ndriçimit

Automatik: Duke përdorur sensorin e dritës së jashtme të ambientit


Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet

Opsionet e Shfaqjes

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë

BLICI

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

11

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 15 mm gjatësi e vatrës (ekuivalent 35 mm: 24mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Rreth 3 sekonda

Modalitetet

E-TTL II, Blic manual, Multi blic, Transmetues i integruar Speedlite

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Sinkronizimi X

1/250 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

'+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Po

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, suport për multi-blice me valë

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Skenë inteligjente auto, Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual (Foto dhe Filma), Llambë, Personale (x3)

Stilet e Fotografisë

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i imazhit

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Korrigjimi i shmangies kromatike


Korrigjimi i shtrembërimit


Ndryshim madhësie në M, S1, S2 ose S3


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Ekspozime të shumta


Imazhet HDR 5 paravendosje

Modalitetet e Shtypjes

Njëshe, E vazhduar L, E vazhduar H, Kohëmatësi automatik (distanca 2s+, distanca 10s+), Shkrepje njëshe në heshtje, Shkrepje e vazhduar në hestje

Fotografim i Vazhdueshëm

Maks. Rreth 10 kps. (shpejtësia ruhet deri në një numër të pacaktuar imazhesh JPEG ose 31 imazhe RAW ¹ ² ³ me UDMA7 card.

Intervalometer

I integruar, numri i pozave që mund të zgjidhen nga 1-99 ose pa kufi. Kohëmatës i llambës i mundur

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

Lloji

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Niveli i Kuadrove

29.97 fps

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Autofokus: Dual Pixel CMOS AF (Zbulim fytyre dhe Tracking AF, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Single),


Custom Movie Servo AF

Matja

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

Opsionet e Shfaqjes

Mbulim rrjete (x2), Histogram

LLOJI I SKEDARIT

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,21 [Printim Exif] përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Aparatit Fotografik (2,0),


RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

Madhësia e Imazhit

JPEG 3:2: (L) 5472x3648, (M) 3648x2432, (S1) 2736x1824, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4864x3648, (M) 3248x2432, (S1) 2432x1824, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5472x3072, (M) 3648x2048, (S1) 2736x1536, (S2) 1920x1080, (S3) 720x408


JPEG 1:1: (L) 3648x3648, (M) 2432x2432, (S1) 1824x1824, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5472x3648, (M-RAW) 4104x2736, (S-RAW) 2736x1824

Lloji i Filmit

MOV (Video: H.264 or MP4: Intra frame / inter frame, Sound: Linear PCM me H.264, AAC me MP4, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (59.94, 50 fps) inter-frame


1920 x 1080 (29.97, 25, 24, 23.98 fps) intra ose inter frame


1920 x 1080 (29.97, 25) lite inter-frame


1280 x 720 (59.94, 50 fps) intra ose inter kuadro


1280 x 720 (29.97, 25, 24, 23.98 fps) lite inter-frame


640 x 480 (29.97, 25 fps) inter-frame ose inter-frame lite

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e Personalizuar

18 funksione personale

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësim imazhi (0-5 yje), Informacion GPS: Gjerësia, Gjatësia, Lartësia, Drejtimi Gjeografik, Ora Universale e Koordinuar (UTC), gjendja e sinjalit të satelitit

Ndriçimi / Paneli LCD

Po/Po

Qëndres ndaj Ujit/Pluhrit

Po (njëlloj me EOS-1N)

Memo e Tingullit

Jo

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhim i Rishikimit

1,5x - 10x

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Shikimi i zmadhuar


(6) Redaktim filmi

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi, Mbrojtje imazhesh


Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogrami

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Kategoritë e Menysë

(1) Menyja e fotografimit (x6)


(2) Menyja AF (x5)


(3) Menyja e rishikimit (x3)


(4) Menyja e konfigurimit (x4)


(5) Menyja e Funksioneve të Personalizuara (x5)


(6) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

Kompjuter

SuperSpeed USB 3

Tjetër

Dalje HDMI mini (i pajtueshëm me HDMI-CEC, dalje YCbCr 4:2:2 e pa-kompresuar, 8-bit për rrjedhë videoje është e mundur, dalje tingulli përmes HDMI është gjithashtu e mundur)


Mikrofon i jashtëm (xhek mini stereo),


Prizë kufjeje (xhek mini stereo)

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

DEPOZITIMI

Lloji

CompactFlash Type I (i pajtueshëm me UDMA 7), kartë SD, kartë SDHC ose kartë SDXC. Shkrimi me shpejtëi të lartë me kartat SD tipi UHS-I është i mundur

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8.1 / 8 / 7 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


OS X v10.8-10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Përpunimi i imazhit

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Tjetër

PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


* Kërkon pajisje shtesë opsionale

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E6N (e përfshirë)

Jeta e Baterisë

Rreth 670 poza (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Rreth 640 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

Treguesi i Baterisë

6 nivele + perqindja

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e Trupit

Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

148.6 x 112.4 x 78.2mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Rreth 910 g

PAJISJET SHTESË

Treguesi i kuadrit

Kupë syri Eb, Lente Rregullimi Dioptrik Seria-E me Kuadro Gome Eb, Ekrane Fokusimi Eh (Ekran Standard Fokusimi Eh-A, Eh-S Super Precision Matte), Gjetës Këndi C

Kasë

Kasë Lëkure EH20-L

Transmetuesi i Skedarit me Valë

Wireless File Transmitter WFT-E7 versioni 2


Wireless File Transmitter WFT-E7 kërkon një përditësim firmueri dhe Kabëll Ndërfaqeje IFC-40AB II ose IFC-150AB II


I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lentat

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Blici

Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

BG-E16

Telekomanda/Çelësi

Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6

Tjetër

Rripi i Dorës E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

* Numri i pikave AF të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.


³ 10 Shifrat e përmendura vlejnë kur përdoren kartat UDMA7 dhe me veçorinë iTR AF të çaktivizuar. Kur iTR AF është e aktivizuar, shkrepja e vazhdueshme ka një normë maksimale prej rreth 9.5fps

* Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet

* Numri i pikave AF të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.


³ 10 Shifrat e përmendura vlejnë kur përdoren kartat UDMA7 dhe me veçorinë iTR AF të çaktivizuar. Kur iTR AF është e aktivizuar, shkrepja e vazhdueshme ka një normë maksimale prej rreth 9.5fps

* Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet