Pamja e produktit 1
Pamja e produktit 2

Specifikime produkti

EOS 750D

Klauzolat

Sensor imazhi

Lloji

CMOS 22,3 x 14,9 mm

Pikselët Efektive

Approx. 24,2 megapikselë

Piksel Gjithsej

Approx. 24,7 megapikselë

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

Lloji

DIGIC 6

Lentë

Vendosja e Lentës

EF/EF-S

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Lloji

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistemi AF/ Pikët

19 pika AF të llojit të kryqëzuar (f/2,8 në qendër)

Sfera e Funksionimit AF

EV -0,5 -18 (në 23°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI

Një Fotografi

Servo AI

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhje automatike: AF me 19 pikë

Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme

Zgjedhje manuale: AF me Zonë

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë

AF Parashikues

Po, deri në 10 m

Bllokimi AF

I mbyllur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në regjimin një fotografim AF.

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim Manual

E përzgjedhur te lenta

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e Matjes

Sensori i matjes RGB+IR 7560 pikselë

Matja me zonën e ndarë në 63 segmente (9×7)

(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)

(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,0% e okularit)

(3) Matja e vendit (përafër. 3,5% e okularit)

(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Sfera e Matjes

EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

Bllokimi AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.

Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

'3 pozs +/- 2 EV, në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

Ndjeshmëria ISO*

AUTO(100-6400), 100-12800 në rritje me ndalesa 1

ISO mund të zgjerohet në H: 25600

Gjatë shkrepjes të Filmit: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje të plota me ndalesa)

ISO mund të zgjerohet në H: 12800

Shkrehësi

Lloji

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

Lloji

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

AWB, Drita natyrore, Hija, Me re, Tungsten, Drita e bardhë fluoreshente, Blici, E përshtatur.

Kompensimi i balancimit të ngjyrave:

1. I kaltër/Portokall +/-9

2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

'+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit

3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.

Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

Treguesi i kuadrit

Lloji

Pentamirror

Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

Approx. 95%

Zmadhimi

Approx. 0,82x(1)

Pika e syrit

Approx. 19mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)

Korrigjim i Dioptrisë

'-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

Ekrani i Fokusimit

I fiksuar

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Informacioni AF: Pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit

Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB

Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq

Informacioni i imazhit: zgjidhni përparësinë e tonit (D+), regjistrimi në monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD, zbulimi i dridhjes, zona e fokusit

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Mbyllësi i Okularit

Me rrip

Monitori LCD

Lloji

Ekran me prekje me kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 me Pamje të Pastër II TFT, përafër. 1040K pika

Mbulimi

Approx. 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Approx. 170°

Veshja

Strukturë Solide dhe Anti Njollave

Rregullim i Ndriçimit

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë

(2) Cilësimet e Kamerës

Blici

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

'12

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Approx. 3 sekonda

Modalitetet

Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq

Sinkronizimi X

1/200 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

'+/- 2EV në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

përmes ekraniit të menusë së kameras

Shkrepja

Modalitetet

Skenë inteligjente automatike (fotografi dhe filma), Pa blic, Automatik krijues, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, SCN (Fëmijë, Ushqime, Dritë qiriri, Portret natën, Skenë natën në duar, Kontroll i ndriçimit prapa HDR), Program AE, Prioritet i obturatorit AE, Prioritet i hapjes AE, Manuale (fotografi dhe filma)

Stilet e Fotografisë

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i imazhit

Përparësia e Theksimit të Tonit

Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)

Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg

Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)

Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza

Korrigjim automatik i iluminacionit të lentave periferiale dhe korrigjim të shmangieve kromatike

Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)

Filtrat krijues (Artistik i spikatur, pikturë me bojëra uji, Bardhë e zi me grimca, Fokusi i butë, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës, Syri i peshkut)

Ndryshim madhësie në M ose S1, S2, S3

Modalitetet e Shtypjes

I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

Continuous Shooting

Maks. Approx. 5kns. për afërsisht (shpejtësi e ruajtur për afërsisht 940 imazhe (JPEG)(2), 8 imazhe (RAW))(3)

Metoda Live View

Lloji

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Approx. 100% vertikalisht dhe afro 100% horizontalisht

Niveli i Kuadrove

29.97 fps

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)

Fokusi automatik: Hybrid CMOS AF III (zbulimi i fytyrës dhe AF monitorues, FlexiZone - multi, FlexiZone - njëshe)

Matja

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.

Matja vlerësuese (315 zona), matja e pjesshme (10% e ekranit të Pamjes së drejtpërdrejtë), matja me pikë (2,7% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë), matja mesatare me peshë qendrore.

Opsionet e Shfaqjes

Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes

Lloji i skedarit

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),

RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),

Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po (RAW + Vetëm JPEG i madh)

Madhësia e Imazhit

JPEG 3:2: (L) 6000x4000, (M) 3984x2656, (S1) 2976x1984, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480

JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480

JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680 (S2) 1920x1080, (S3) 720x480

JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480

RAW: (RAW) 6000x4000

Lloji i Filmit

MP4 (Video: H.264 (standard ose e lehtë: IPB), Zëri: AAC, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi).

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,98 kns)

1280 x 720 (59,94, 50, 29,97 kns)

640 x 480 (29,97, 25 kns)

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm

(2) Rivendosja Automatike

(3) Rivendosja Manuale

Veçori të tjera

Funksionet e Personalizuar

13 funksione të personalizuara

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Ndriçimi / Paneli LCD

Jo / Jo

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)

(2) Imazh i vetëm

(3) Indeks me 4 imazhe

(4) Indeks me 9 imazhe

(5) Indeks me 36 imazhe

(6) Indeks me 100 imazhe

(7) Kalo në ekran

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjitha imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi

Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda

Përsëritja: Ndezur/Fikur

Muzika në sfond: Ndezur/Fikur

Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3

Histogrami

Ndriçimi: Po

RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur

Mbrojtja: Imazh i vetëm, të gjitha imazhet në folder, të gjitha imazhet në kartë

Kategoritë e Menysë

(1) Menyja e fotografimit (x4)

(2) Menyja e rishikimit (x2)

(3) Menyja e konfigurimit (x3)

(4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar

(5) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë

anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësim i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Tjetër

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5 mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

Memoria

Lloji

Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

Sistemi i Mbështetur i Përdorimit

PC dhe Macintosh

Windows 8,1 / 8 / 7 SP1

OS X v10.8-10.10

Softueri

Përpunimi i imazhit

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Tjetër

EOS Utility, Picture Style Editor

Burimi i Energjisë

Bateri

1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17

Jeta e Baterisë

Approx. 440 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)(4)

Approx. 400 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Treguesi i Baterisë

4 nivelë

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Paketa e përshtatësit AC ACK-E18, karikuesi i baterisë LC-E17

Speficikimet fizike

Materialet e Trupit

Struktura bazë: aliazh alumini dhe rrëshirë polikarbonati me fibra xhami

Struktura e jashtme: rrëshirë polikarbonati me fibra xhami dhe fibra speciale përcjellëse

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

Approx. 131,9 x 100,7 x 77,8 mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Approx. 555g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Pajisje shtesë

Treguesi i kuadrit

Kupë Syri Ef,

Kuadri i gomës Ef,

Lente me rregullim dioptrik të serisë E,

Zgjatues i kupës së syrit EP-EX15II,

Gjetësi i këndit C

Kasë

Kasë gjysmë e fortë EH26-L, EH-27L

Transmetuesi i Skedarit me Valë

I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lentat

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Blici

Blicet Canon Speedlite (90EX, 270EX II, 430EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi i Speedlite ST-E2, Transmetuesi i Speedlite ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

BG-E18

Telekomanda/Çelësi

Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

Tjetër

Rrip Dore E2, GPS Marrës GP-E2
[1] me lenten 50 mm në infinit, -1m-1 dpt.

[2] Rezolucioni i madh/i mirë (Cilësia 8).

[3] Norma e shpërthimit e cituar bazohet në testet me një kartë memorie UHS-I, me kushtet e testimit të Canon, ISO 100, stili i figurës standarde. Kuadro në sekonda dhe kapaciteti maksimal i amortizimit mund të ulen në varësi të parametrave të kamerës dhe shpejtësia e nivelit të dritës mund të ndryshojë në varësi të subjektit, markës dhe kapacitetit të kartës të memories, cilësisë së regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të mekanizimit, Stilit të figurës, Funksioneve të përshtatura etj.

[5] Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe.  1. Mbajini të ndara më vete pajisjet me aftësinë e NFC-së dhe kartat e pagesave pa kontakt.
  2. Ky funksion është i projektuar për kamerat dhe videokamerat Canon që kanë një funksion NFC që mbështet Connect Station.
  3. Imazhet e ruajtura në një dosje në përputhje me strukturën e dosjeve DCIM ose AVCHD importohen. Në përputhje me kamerat dhe videokamerat Canon të hedhura në treg në vitin 2010 dhe më vonë.
  4. Disa veçori kërkojnë një llogari të image.canon. image.canon nuk mund të suportohet në disa shtete ose zona. Ju lutem vizitoni www.canon-europe.com/cig për më shumë informacione.
  5. I lidhur me PTP (Protokolli i transferimit të fotografive). Në përputhje me kamerat dhe videokamerat Canon të hedhura në treg në vitin 2010 dhe më vonë.
  6. Printeri i përputhshëm me PictBridge (rrjeti LAN pa tel).

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Subjekt i ndryshimit pa njoftim paraprak.

Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit.