SENSORI I IMAZHIT

Tipi

CMOS 22,5 mm x 15,0 mm

Pixels efikase

Përafër. 20,20 megapikselë

Pixels në total

Përafër. 20,90 megapiksel

Raporti i aspektit

3:2

Filtër Low-Pass

I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

Sensor Cleaning

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Tipi i ngjyrës së filtrit

Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

Tipi

DIGIC 5+

LENTET

Montimi i lentes

EF/EF-S

Largësia fokale

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistem / Pika AF

19 pikë AF me lloj të kryqëzuar (f/2,8 në qendër)¹

Gama e punës AF

EV -0,5 - 18 (në 23°C & ISO100)

Mënyrat AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Pika e zgjedhjes AF

Zgjedhje automatike: AF me 19 pikë


Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme


Zgjedhje manuale: AF me Zonë


Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

Pika e zgjedhur AF

I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe në krye të panelit LCD dhe ekranit Kontroll i shpejtë

AF e pritshme

Po, deri në 8 m¹

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim manual

E përzgjedhur te lenta

FOCUS BRACKETING

AF Microadjustment

C.Fn II-13


+/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


Përshtat deri në 40 lente individualisht


Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Mënyrat e matjes

Matje e aperturës së plotë TTL me 63 zona SPC me Shtresë të dyfishtë


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 7,7% e gjetësit të figurës në qendër)


(3) Matja e vendit (përafër. 3,0% e gjetësit të figurës në qendër)


(4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

Gama e matjes

EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

Bllokues AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

Ndjeshmëria* ISO

Auto (100-12800), 100-12800 (në 1/3-ndalesa ose rritje të plota ndalimesh)


ISO mund të zgjerohet në H: 25600


Gjatë regjistrimit të Filmit: Automatik (100-6400), 100-6400 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 12800

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

Tipi

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Custom White Balance

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

WB Bracketing

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

Tipi

Prizmi penta

Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

Përafër. 98%

Zmadhimi

Përafër. 0,95x¹

Pika e syrit

Përafër. 22mm (nga qendra e lentës së okularit)

Korrigjimi Dioptre

-3 në +1 m-1 (dioptre)

Ekranet e fokusimit

Fikse (Ekran LCD transmetues

Pasqyra

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacion i viewfinder-it

AF informacion: AF pika, konfirmim fokus, mënyra e selektimi të hapësirës AF


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).


Informacioni i përbërjes: koordinatat, niveli Elektronike (2 metoda)


Informata të tjera: kontrolloni baterinë, simbol i alarmit

Thellësia e pri-shikimit të fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Eyepiece Shutter

Me rrip

EKRANI LCD

Tipi

Kënde të ndryshëm 7,7 cm (3,0") 3:2 Shikim i Pastër II TFT, përafër. 1040K pika

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100%

Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

Përafër 170°

Coating

Anti-reflektim, strukturë solide dhe kundër njollave

Brightness Adjustment

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Display Options

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Niveli Elektronik

FLASH

Built-in Flash GN (ISO 100, meters)

12

Built-in Flash Coverage

deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

Built-in Flash Recycle Time

Përafër. 3 sekonda

Mënyrat

Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

Korrigjimi i syve të kuq

Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq

X-Sync

1/250 sek

Kompensimi i ekspozimit flash

+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Flash Exposure Bracketing

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Flash Exposure Lock

Po

Sinkronizimi i perdës së dytë

Po

HotShoe/ PC Terminal

Po/Jo

External Flash Compatibility

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

External Flash Control

përmes ekranit të menysë së kameras

FOTOGRAFIMI

Mënyrat

Skenë Inteligjente Automatike (Palëvizur dhe Filma), Pa Flesh, Auto Kreative, Portret, Peisazh, Përshkrime të hollësishme, Sporte, SCN (Portret Nate, Skenë Nate e Mbajtur në Dorë, Kontroll i Ndriçimit HDR), Program AE, Prioritet Grile AE, Prioritet Hapjeje AE, Manuale (Palëvizur dhe Filma)

Picture Styles

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Colour Space

sRGB dhe Adobe RGB

Image Processing

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


Korrigjim automatik i iluminacionit të lentave periferiale dhe korrigjim të shmangieve kromatike


Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


Filtra krijues (I Fuqishëm i artit, Piktura me bojra uji, Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Ndryshim madhësie në M ose S1, S2, S3

Mënyrat e drajverit

Vetme, pa shkëputur, vet-matës (2s+distant, 10s +distant), foto e qetë e vetme, foto pa shkëputur e qetë

Marrje fotografish të vazhdueshme

Maks. Përafër. 7 fns. (shpejtësia mbahet deri në 65 imazhe (JPEG)¹³ (me kartë UHS-I), 16 imazhe (RAW)) ²³

LIVE VIEW MODE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Frame Rate

30 kns

Focusing

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokusimi automatik: CMOS AF hibride (AF e zbulimit dhe ndjekjes së fytyrës, FlexiZone-Shumë, FlexiZone-E vetme), AF e zbulimit të fazës AF (modaliteti i shpejtë)

Metering

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.


Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.

Display Options

Vendosja e grillës (x3), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes

FILE TYPE

Imazh i fiksuar

JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,21 [Printim Exif] përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Aparatit Fotografik (2,0),


RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


Formati i Urdhrit të Printimit Digjital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Regjistrim simulant RAW+JPEG

Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

Madhësia e imazhit

JPEG 3:2: (L) 5472x3648, (M) 3648x2432, (S1) 2736x1824, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4864x3648, (M) 3248x2432, (S1) 2432x1824, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5472x3072, (M) 3648x2048, (S1) 2736x1536, (S2) 1920x1080, (S3) 720x408


JPEG 1:1: (L) 3648x3648, (M) 2432x2432, (S1) 1824x1824, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5472x3648, (M-RAW) 4104x2736, (S-RAW) 2736x1824

Movie Type

MOV (Video: H.264 kuadro Intra / kuadro inter, Zëri: Linear PCM, niveli i regjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

Movie Size

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kn) kuadro intra ose inter


1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


640 x 480 (29,97, 25 kns) kuadro inter

Gjatësia e filmave

Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

SKEDA E ZËRIT

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i skedave

(1) Numri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e përcaktuara

23 Funksione të Personalizuar

Metadata Tag

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Ndriçim / i panelit LCD

Po/Po

Rezistenca nga ujit / pluhurit

Po (njëlloj me EOS-1N)

Memoria e zërit

Jo

Sensor orientimi inteligjent

Po

Playback Zoom

1,5x - 10x

Formatet e ekranit

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Ekran Kërcyes

Slide Show

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Folderit, Filmat, të Palëvizshme


Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur


Muzika në sfond: Ndezur/Fikur


Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3

Histogram

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Highlight Alert

Po

Image Erase/Protection

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

DATA VERIFICATION

Menyja e kategorive

(1) Menyja e fotografimit (x6)


(2) Menyja e rishikimit (x3)


(3) Menyja e konfigurimit (x4)


(4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


(5) Menyja ime

Menyja e gjuhëve

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumanisht, ukrainase, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreane dhe japonisht

Firmware të përditësuara

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Të tjera

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

STORAGE

Tipi

Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

PC & Macintosh

Windows 7 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


OS X v10,6, v10,7, v10,8

PROGRAMET

Shfletimi & Printimi

ImageBrowser EX

Image Processing

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Të tjera

PhotoStitch, EOS Utility, Picture Style Editor

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e ringarkushme Li-ion LP-E6 (e dhënë), e integruar për datën & cilësimet

Jetëgjatësia e baterive

Përafër. 920 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Përafër. 850 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Battery Indicator

6 nivele + përqindja

Kursimi i energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Power Supply & Battery Chargers

Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e trupit

Alumin dhe rrëshirë polikarbonati me fibra qelqi

Mjedisi operues

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (WxHxD)

139,0 x 104,3 x 78,5 mm

Pesha (vetëm e trupit)

Përafër. 755g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

AKSESORËT

Viewfinder

Eyecup Eb, Lentat e rregullimit dioptrik E-series, Eyepiece Extender EP-EX15II, Angle Finder C

Kuti

Kasa prej lëkure EH21-L

Wireless File Transmitter

I integruar

Lente

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Flash

Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

Battery Grip

BG-E14

Telekomandë / Çelës

Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

Të tjera

Rripi i Dorës E2, GP-E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Pikat AF periferike të llojit kryq nuk do të funksionojnë si pika AF të llojit kryq me lentat e mëposhtme: EF 35-80mm f4-5,6 (II/III/USM), EF35-105mm f4,5-5,6 (USM). EF 80-200mm f4,5-5,6 (II)

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF