Kamera DSLR

Canon EOS 6D

Specifikimet

Specifikimet

 • CMOS 20,2 megapiksel

 • Sensori i madh për kontroll maksimal mbi thellësinë e fushës

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Fotografimi i vazhdueshëm

 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Pamja e madhe, e qartë e skenës tuaj

 • Ekran i madh i ndritshëm për shikimin e qartë

 • Modaliteti Sfera e Lartë Dinamike

 • Kombinoni shumë kuadro në një imazh të vetëm

 • Filma mahnitës 1080p

 • Etiketoni imazhet tuaja me të dhënat e vendndodhjes

 • Ndani imazhet tuaja dhe kontrolloni kamerën tuaj përmes Wifi

 • Redakto dhe procesin e imazhet RAW më parë në aparat fotografik

 • Përzgjedhje të gjerë të lentat

Specifikimet në detaje

SENSORI I IMAZHIT

 • Tipi

  36 x 24mm CMOS

 • Pixels efikase

  Përafër. 20.2 megapiksel

 • Pixels në total

  Përafër. 20.6 megapiksel

 • Raporti i aspektit

  3:2

 • Filtër Low-Pass

  I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

 • Sensor Cleaning

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Tipi i ngjyrës së filtrit

  Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

 • Tipi

  DIGIC 5+

LENTET

 • Montimi i lentes

  EF (përjashto lentat EF-S)

 • Largësia fokale

  I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

 • Sistem / Pika AF

  11 pika (f/5.6 i llojit kryq në qendër, ndjeshmëri shtesë në f/2.8)

 • Gama e punës AF

  EV -3 - 18 (në 23°C & ISO100)

 • Mënyrat AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Pika e zgjedhjes AF

  Zgjedhja Automatike


  Zgjedhja Manuale


  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

 • Pika e zgjedhur AF

  E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

AF e pritshme

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

 • Rrezja ndihmëse AF

  E emetuar nga një shpejtësi e dedikuar opsionale

 • Fokusim manual

  E përzgjedhur te lenta

Focus Bracketing

 • AF Microadjustment

  C.Fn II-9


  +/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


  Përshtat deri në 40 lente individualisht


  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Mënyrat e matjes

  Matje e aperturës së plotë TTL me 63 zona SPC me Shtresë të dyfishtë


  (1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 8% e gjetësit të kuadrit në qendër)


  (3) Matja e vendit (përafër. 3.5% e gjetësit të figurës në qendër)


  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

 • Gama e matjes

  EV 1 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

 • Bllokues AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

 • Ndjeshmëria* ISO

  Auto (100-25600), 100-25600 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


  ISO mund të zgjerohet në L: 50, H1: 51200, H2 102400


  Gjatë rregjistrimit të Filmit: Automatik (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25600

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Custom White Balance

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • WB Bracketing

  '+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 97%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,71x¹

 • Pika e syrit

  Përafër. 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

 • Korrigjimi Dioptre

  '-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

 • Ekranet e fokusimit

  E shkëmbyeshme (3 lloje, opsional). Preçizion Monitori Standart Fokusimi Mat Eg-A

 • Pasqyra

  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

 • Informacion i viewfinder-it

  Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici.


  Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), shpërthimi maksimal (shfaqja e 2 shifrave), informacionit i kartës


  Informacion


  Kontrolli i baterisë: Informacioni i krijimit


  Niveli elektronik


  Simboli i paralajmërimit: Shfaqet nëse është cilësuar ndonjë nga sa më poshtë: Monokrom, korrigjimi i balancimit të së bardhës


  shpejtësia ISO e zgjeruar ose matja e pikave.

 • Thellësia e pri-shikimit të fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Eyepiece Shutter

  Me rrip

EKRANI LCD

 • Tipi

  Me Pamje të Pastër TFT TFT 7.7cm (3.2"), përafër. 1040K pika

 • Pjesa e mbuluar

  Përafër. 100%

 • Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

  Përafër 170°

 • Coating

  E dyfishtë kundër pasqyrimit

 • Brightness Adjustment

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Display Options

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Niveli Elektronik

Built-in Flash Recycle Time

 • Mënyrat

  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale

Korrigjimi i syve të kuq

 • X-Sync

  1/180 sek

 • Kompensimi i ekspozimit flash

  '+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

 • Flash Exposure Bracketing

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Flash Exposure Lock

  Po

 • Sinkronizimi i perdës së dytë

  Po

 • HotShoe/ PC Terminal

  Po/Jo

 • External Flash Compatibility

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice (me accessory shtesë)

 • External Flash Control

  përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

 • Mënyrat

  Skena Intelligjente Automatike, Pa Blic, Krijues Automatik, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Portret Nate, Skena Natën Gjatë Mbajtjes Në Dorë, Kontrolli i Dritës së HDR, Programi AE, Prioriteti i shkrehësit AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual

 • Picture Styles

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Colour Space

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Image Processing

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Korrigjimi i shmangies kromatike


  Ndryshim madhësie në M, S1, S2 ose S3


  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Ekspozime të shumta


  Imazhet HDR

 • Mënyrat e drajverit

  Single, Continuous, Self timer (2s+remote, 10s +remote), Silent single shooting, Silent continous shooting

 • Marrje fotografish të vazhdueshme

  Maks. Përafër. 4.5 kns. (shpejtësia e ruajtur për deri në 1250 imazhe (JPEG)¹² ose 17 imazhe (RAW))³ (me kartën UHS-I)²

LIVE VIEW MODE

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Pjesa e mbuluar

  Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Frame Rate

  30 kns

 • Focusing

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

 • Metering

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Display Options

  Vendosja e grillës (x3), Histogrami, Raportet e shumtë të pamjes, Niveli elektronik

FILE TYPE

 • Imazh i fiksuar

  JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,21 [Printim Exif] përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Aparatit Fotografik (2,0),


  RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Regjistrim simulant RAW+JPEG

  Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

 • Madhësia e imazhit

  JPEG: (L) 5472x3648, (M) 3648x2432, (S1) 2736x1824, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  RAW: (RAW) 5472x3648, (M-RAW) 4104x2736, (S-RAW) 2736x1824

 • Movie Type

  MOV (Video: H.264 kuadro Intra / kuadro inter, Zëri: Linear PCM, niveli i regjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

 • Movie Size

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kn) kuadro intra ose inter


  1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


  640 x 480 (59,94, 50 kns) kuadro inter

 • Gjatësia e filmave

  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek

Skeda e zërit

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i skedave

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • Funksionet e përcaktuara

  21 Funksione të Personalizuar

 • Metadata Tag

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje), Koordinatat GPS.

 • Ndriçim / i panelit LCD

  Po/Po

 • Rezistenca nga ujit / pluhurit

  Po (njëlloj me EOS-1N)

 • Memoria e zërit

  Jo

 • Sensor orientimi inteligjent

  Po

 • Playback Zoom

  1,5x - 10x

 • Formatet e ekranit

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Ekran Kërcyes

 • Slide Show

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogram

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Highlight Alert

  Po

 • Image Erase/Protection

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Data Verification

 • Menyja e kategorive

  (1) Menyja e fotografimit (x6)


  (2) Menyja e rishikimit (x3)


  (3) Menyja e konfigurimit (x4)


  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


  (5) Menyja ime

 • Menyja e gjuhëve

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Firmware të përditësuara

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Të tjera

  Dalje mini HDMI, Dalje video (PAL/ NTSC), Mikrofon i jashtëm (Mini fishë stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  I pajtueshëm me PictBridge (USB dhe LAN me valë)

STORAGE

 • Tipi

  Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

 • PC & Macintosh

  Windows XP përfshirë SP3 / Vista përfshirë SP1 dhe SP2 (duke përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,6-10,7 (Intel procesor kërkohet)

PROGRAMET

 • Shfletimi & Printimi

  ImageBrowser EX

 • Image Processing

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Të tjera

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapje në Largësi), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E6 (e përfshirë)

 • Jetëgjatësia e baterive

  Përafër. 1090 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Përafër. 980 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Battery Indicator

  6 nivele + perqindja

 • Kursimi i energjisë

  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

 • Power Supply & Battery Chargers

  Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Materialet e trupit

  Mbulesat e përparme dhe të pasme të trupit prej aliazhi magnezi. Mbulesa e sipërme prej polikarbonati

 • Mjedisi operues

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (WxHxD)

  144.5 x 110.5 x 71.2 mm

 • Pesha (vetëm e trupit)

  Përafër. 755g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

AKSESORËT

 • Viewfinder

  Kapak syri Eb, Lente e Rregullimit të Dioptrisë me Kornizë Gome Eb e serisë E, Zgjatues Okulari EP-EX15, Ekrane Fokusimi Ef (me Rrjetë Ef-D, Mat me Super Precizion Ef-S), Gjetës Këndi C

Kuti

 • Wireless File Transmitter

  I integruar

 • Lente

  Të gjitha lentat EF

 • Flash

  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

 • Battery Grip

  BG-E13

 • Telekomandë / Çelës

  Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6

 • Të tjera

  Rripi i Dorës E2, GP-E2

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

 2. ¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

 3. ¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


  ² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës


  ³ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.

 4. ¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF