Canon EOS 60Da Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

22,3mm x 14,9mm CMOS

Pikselët Efektive

Përafër. 18,00 megapiksel

Piksel Gjithsej

Përafër. 19,00 megapiksel

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë


Filtri i bllokimit infra të kuq i optimizuar për transparencën e dritës hidrogjen-alfa (Hα) (656 nm).

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4

LENTA

Vendosja e Lentës

EF/EF-S

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrrore e lentave

FOKUSIMI

Lloji

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistemi AF/ Pikët

9 pika të tipit kryq AF (f/2,8 në qendër)

Sfera e Funksionimit AF

EV -0,5 - 18 (në 23°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

AF Parashikues

Po, deri në 8 m¹

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integuar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim Manual

I zgjedhur në lente, fillestar në Modalitetin Live View

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Matja e hapjes së plotë TTL me 63 zona SPC


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5% e treguesit të kuadrit në qendër)


(3) Matja e vendit (përafër. 2,8% e treguesit të kuadrit në qendër)


(4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

Sfera e Matjes

'EV 0-20 (në 23°C me 50mm f/1,4 lente ISO100)

Bllokimi AE

'Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

3 fotografi +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2

Ndjeshmëria ISO*

Automatike (100-3200), 100-6400 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


ISO mund të zgjerohet në H: 12800

SHKREHËSI

Lloji

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

'AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

Lloji

Prizmi penta

Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

Përafër. 96%

Zmadhimi

'Përafër. 0,95x¹

Pika e syrit

Përafër. 22mm (nga qendra e lentes së okularit)

Korrigjim i Dioptrisë

-3 në +1 m-1 (dioptre)

Ekrani i Fokusimit

E shkëmbyeshme (3 lloje, opsional). Ekrani Standart i Fokusimit Mat me Saktësi Ef-A

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


Informacioni i imazhit: Korrigjimi i balancimit të ngjyrave, Informacioni i kartës, fotografitë monokromatike, shpërthimi maksimal (shfaqja me 2 shifra), Përparësia e theksimit të tonit (D+).


Informacioni i kompozimit: Niveli elektronik (Vetëm horizontal), Kontrolli i baterisë

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Mbyllësi i Okularit

Me rrip

MONITORI LCD

Lloji

Kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 Clear View TFT, përafër. 1040K pika

Mbulimi

Përafër. 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Përafër 160°

Veshja

E dyfishtë kundër pasqyrimit

Rregullim i Ndriçimit

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

'(1) Ekrani i Kontrollit të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Niveli Elektronik

BLICI

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

13

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Përafër. 3 sekonda

Modalitetet

Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

'Po

Sinkronizimi X

1/250 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatik, Pa Blic, Automatik Krijues, Portret, Peisazh, Nga Afër, Sporte, Portreti i Natës, Film, Programi AE , Përparësia e Shkrehësit AE, Përparësia e Hapjes AE, Manual, I Personalizuar

Stilet e Fotografisë

Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i pamjes

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


Filtra krijues (Me grimca B/Z, Fokus i butë, Kamera lodër, Efekti i miniaturës) - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Ndryshim madhësie në M ose S1, S2, S3

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, I vazhdueshëm L, I vazhdueshëm H, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s +telekomandë)

Fotografim i Vazhdueshëm

Maks. Përafër. 5,3 kns. (shpejtësia e mbajtur për minimumin e përafër 58 imazheve (JPEG)¹ ³, 16 imazhe (RAW)) ² ³

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

Lloji

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Niveli i Kuadrove

30 kns

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

Matja

Matja vlerësuese në kohë reale me sensorin e imazhit Koha e matjes aktive mund të ndryshojë

Opsionet e Shfaqjes

Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes

LLOJI I SKEDARIT

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,21 [Printim Exif] përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Aparatit Fotografik (2,0),


RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

Madhësia e Imazhit

JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5184x3456, (M-RAW) 3888x2592, (S-RAW) 2592x1728

Lloji i Filmit

MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


1280 x 720 (59,94, 50 kns)


640 x 480 (59,94, 50 kns)

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e Personalizuar

20 Funksione të Personalizuar me 59 cilësime

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Ndriçimi / Paneli LCD

Po/Po

Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit

Po¹

Memo e Tingullit

-

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhimi i rishikimit

1,5x - 10x

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Shikimi i zmadhuar

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogrami

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

DATA VERIFICATION

Kategoritë e Menysë

(1) Menyja e fotografimit (x4)


(2) Menyja e rishikimit (x2)


(3) Menyja e konfigurimit (x3)


(4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


(5) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, gjuha tajlandeze, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Tjetër

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

DEPOZITIMI

Lloji

Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


OS X v10,6-10,7

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ZoomBrowser EX / ImageBrowser

Përpunimi i pamjes

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Tjetër

PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapje në Largësi), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e ringarkushme Li-ion LP-E6 (e dhënë), e integruar për datën & cilësimet

Jeta e baterisë

Përafër. 1100 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) ¹


Përafër. 1000 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Treguesi i Baterisë

6 nivele + perqindja

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e Trupit

Alumin dhe rrëshirë polikarbonati me fibra qelqi

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

144,5 x 105,8 x 78,6mm

Pesha (vetëm trupi)

Përafër. 755g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

PAJISJET SHTESË

Treguesi i kuadrit

Eyecup Eb, seritë E Lenta e Rregullimit Dioptrik me Ekranë të Fokusimit Ef (me grillë Ef-D, Mat me Super Saktësi Ef-S), Gjetësi i Këndit C

Kasë

Kasa prej lëkure EH21-L

Transmetuesi i Skedarit me Valë

I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lentat

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Blici

Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

BG-E9

Telekomanda/Çelësi

Çelësi nga Larg RS-60E3, Telekomanda RC-6/RC-1/RC-5


(I pajtueshëm me telekomandat e llojit N3 kur përdoret me përshtatësin e dhënë RA-E3)

Tjetër

Rripi i Dorës E2

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* Indeksi i Ekspozimit të Rekomanduar

Shënimi në fund të faqes

¹ Me lenta 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Vetëm karta e kujtesës dhe dera e baterisë

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh