SENSORI I IMAZHIT

Tipi

22,3mm x 14,9mm CMOS

Pixels efikase

Përafër. 18,00 megapiksel

Pixels në total

Përafër. 19,00 megapiksel

Raporti i aspektit

3:2

Filtër Low-Pass

I integruar/I fiksuar

Sensor Cleaning

Sistemi i pastrimit i integruar EOS me shtresën e fluorinës

Tipi i ngjyrës së filtrit

Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

Tipi

DIGIC 4

LENTET

Montimi i lentes

EF/EF-S

Largësia fokale

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistem / Pika AF

9 pika të tipit kryq AF (f/2,8 në qendër)

Gama e punës AF

EV -0,5 - 18 (në 23°C & ISO100)

Mënyrat AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Pika e zgjedhjes AF

Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

Pika e zgjedhur AF

E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

AF e pritshme

Po deri në 8m¹

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integuar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim manual

I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

FOCUS BRACKETING

AF Microadjustment

Jo

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Mënyrat e matjes

Matja e hapjes së plotë TTL me 63 zona SPC


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5% e treguesit të kuadrit në qendër)


(3) Matja e vendit (përafër. 2,8% e treguesit të kuadrit në qendër)


(4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

Gama e matjes

EV 0-20 (në 23°C me 50mm f/1,4 lente ISO100)

Bllokues AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

3 fotografi +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2

Ndjeshmëria* ISO

Automatike (100-3200), 100-6400 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


ISO mund të zgjerohet në H: 12800

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

Tipi

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Custom White Balance

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

WB Bracketing

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

Tipi

Prizmi penta

Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

Përafër. 96%

Zmadhimi

Përafër. 0,95x¹

Pika e syrit

Përafër. 22mm (nga qendra e lentes së okularit)

Korrigjimi Dioptre

-3 në +1 m-1 (dioptre)

Ekranet e fokusimit

E shkëmbyeshme (3 lloje, opsional). Ekrani Standart i Fokusimit Mat me Saktësi Ef-A

Pasqyra

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacion i viewfinder-it

Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


Informacioni i imazhit: Korrigjimi i balancimit të ngjyrave, Informacioni i kartës, fotografitë monokromatike, shpërthimi maksimal (shfaqja me 2 shifra), Përparësia e theksimit të tonit (D+).


Informacioni i kompozimit: Niveli elektronik (Vetëm horizontal), Kontrolli i baterisë

Thellësia e pri-shikimit të fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Eyepiece Shutter

Me rrip

EKRANI LCD

Tipi

Kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 Clear View TFT, përafër. 1040K pika

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100%

Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

Përafër 160°

Coating

E dyfishtë kundër pasqyrimit

Brightness Adjustment

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Display Options

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Niveli Elektronik

FLASH

Built-in Flash GN (ISO 100, meters)

13

Built-in Flash Coverage

deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

Built-in Flash Recycle Time

Përafër. 3 sekonda

Mënyrat

Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

Korrigjimi i syve të kuq

Po

X-Sync

1/250 sek

Kompensimi i ekspozimit flash

+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Flash Exposure Bracketing

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Flash Exposure Lock

Po

Sinkronizimi i perdës së dytë

Po

HotShoe/ PC Terminal

Po/Jo

External Flash Compatibility

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

External Flash Control

përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

Mënyrat

Automatik, Pa Blic, Automatik Krijues, Portret, Peisazh, Nga Afër, Sporte, Portreti i Natës, Film, Programi AE , Përparësia e Shkrehësit AE, Përparësia e Hapjes AE, Manual, I Personalizuar

Picture Styles

Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Colour Space

sRGB dhe Adobe RGB

Image Processing

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


Filtra krijues (Me grimca B/Z, Fokus i butë, Kamera lodër, Efekti i miniaturës) - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit

Mënyrat e drajverit

I vetëm, I vazhdueshëm L, I vazhdueshëm H, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s +telekomandë)

Marrje fotografish të vazhdueshme

Maks. Përafër. 5,3 kns. (shpejtësia e mbajtur për minimumin e përafër 58 imazheve (JPEG)¹³, 16 imazhe (RAW)²³

LIVE VIEW MODE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Frame Rate

30 kns

Focusing

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

Metering

Matja vlerësuese në kohë reale me sensorin e imazhit Koha e matjes aktive mund të ndryshojë

Display Options

Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes, Niveli elektronik

FILE TYPE

Imazh i fiksuar

JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,3) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0) të Skedarit të Kamerave,


RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Regjistrim simulant RAW+JPEG

Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

Madhësia e imazhit

JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5184x3456, (M-RAW) 3888x2592, (S-RAW) 2592x1728

Movie Type

MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM)

Movie Size

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


1280 x 720 (59,94, 50 kns)


640 x 480 (59,94, 50 kns)

Gjatësia e filmave

Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

SKEDA E ZËRIT

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i skedave

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e përcaktuara

20 Funksione të Personalizuar me 59 cilësime

Metadata Tag

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Ndriçim / i panelit LCD

Po/Po

Rezistenca nga ujit / pluhurit

Po¹

Memoria e zërit

-

Sensor orientimi inteligjent

Po

Playback Zoom

1,5x - 10x

Formatet e ekranit

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Shikimi i zmadhuar

Slide Show

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogram

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Highlight Alert

Po

Image Erase/Protection

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Data Verification

Verifikimi i të dhënave të imazhit origjinal mund t'i bashkohet imazhit (OSK-E3 kërkohet për verifikim)

Menyja e kategorive

(1) Menyja e fotografimit (x4)


(2) Menyja e rishikimit (x2)


(3) Menyja e konfigurimit (x3)


(4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


(5) Menyja ime

Menyja e gjuhëve

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Firmware të përditësuara

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Të tjera

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

STORAGE

Tipi

Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

PC & Macintosh

Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


OS X v10,4-10,6

PROGRAMET

Shfletimi & Printimi

ZoomBrowser EX / ImageBrowser

Image Processing

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Të tjera

PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Fotografim nga larg, Mjetet Origjinale të Sigurisë së të Dhënave*), Korrektor i stilit të fotos


* Kërkon pajisje shtesë opsionale

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e ringarkushme Li-ion LP-E6 (e dhënë), e integruar për datën & cilësimet

Jetëgjatësia e baterive

Përafër. 1100 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Përafër. 1000 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Battery Indicator

6 nivele + perqindja

Kursimi i energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Power Supply & Battery Chargers

Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e trupit

Alumin dhe rrëshirë polikarbonati me fibra qelqi

Mjedisi operues

0 - 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (WxHxD)

144,5 x 105,8 x 78,6mm

Pesha (vetëm e trupit)

Përafër. 755g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

AKSESORËT

Viewfinder

Eyecup Eb, seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Ekranë të Fokusimit Ef (me grillë Ef-D, Mat me Super Saktësi Ef-S), Gjetësi i Këndit C

Kuti

Kasa prej lëkure EH21-L

Wireless File Transmitter

I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lente

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Flash

Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320 EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2)

Battery Grip

BG-E9

Telekomandë / Çelës

Çelësi nga Larg RS-60E3, Telekomanda RC-6/RC-1/RC-5

Të tjera

Rripi i Dorës E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Vetëm karta e kujtesës dhe dera e baterisë

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe