Canon EOS 600D Specifikimet

SENSORI I IMAZHIT

Tipi

CMOS 22,3 x 14,9mm

Pixels efikase

Përafër. 18,0 megapiksel

Pixels në total

Përafër 18,7 megapiksel

Raporti i aspektit

3:2

Filtër Low-Pass

I integruar/I fiksuar

Sensor Cleaning

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Tipi i ngjyrës së filtrit

Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

Tipi

DIGIC 4

LENTET

Montimi i lentes

EF/EF-S

Largësia fokale

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistem / Pika AF

9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër, ndjeshmëri shtesë në f/2,8)

Gama e punës AF

EV -0,5 -18 (në 23°C & ISO100)

Mënyrat AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Pika e zgjedhjes AF

Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

Pika e zgjedhur AF

I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

AF e pritshme

Po, deri në 10m¹

Bllokimi AF

I mbyllur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në regjimin një fotografim AF.

Rrezja ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim manual

I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

FOCUS BRACKETING

AF Microadjustment

Jo

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Mënyrat e matjes

Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 9% e treguesit të kuadrit)


(3) Matja e vendit (përafër. 4% e gjetësit të kuadrit në qendër)


(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Gama e matjes

EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

Bllokues AE

Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


Manuale: Me buton mbyllje AE në regjimet e zonave krijuese.

Kompensimi i ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

Ndjeshmëria* ISO

AUTOMATIK (100-6400), 100-6400 I zgjerueshëm në H (përafërsisht 12800) në rritje me 1 ndalesë

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

Tipi

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Custom White Balance

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

WB Bracketing

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

Tipi

Pentamirror

Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

Përafër. 95%

Zmadhimi

Përafër. 0,85x¹

Pika e syrit

Përafër. 19mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)

Korrigjimi Dioptre

-3 në +1 m-1 (dioptre)

Ekranet e fokusimit

I fiksuar

Pasqyra

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacion i viewfinder-it

Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

Thellësia e pri-shikimit të fushës

Po, butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Eyepiece Shutter

Me rrip

EKRANI LCD

Tipi

Kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 Clear View TFT, përafër. 1040K pika

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100%

Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

Përafër 170°

Coating

E dyfishtë kundër pasqyrimit, kundër njollës

Brightness Adjustment

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Display Options

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës

FLASH

Built-in Flash GN (ISO 100, meters)

13

Built-in Flash Coverage

Deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

Built-in Flash Recycle Time

Përafër. 3 sekonda

Mënyrat

Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

Korrigjimi i syve të kuq

Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq

X-Sync

1/200 sek

Kompensimi i ekspozimit flash

+/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

Flash Exposure Bracketing

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Flash Exposure Lock

Po

Sinkronizimi i perdës së dytë

Po

HotShoe/ PC Terminal

Po/ -

External Flash Compatibility

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

External Flash Control

përmes ekraniit të menysë së kamerës

FOTOGRAFIMI

Mënyrat

Skena Intelligjente Automatike, Pa Blic, Krijues Automatik, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Portret Nate, Film, Program AE, Përparësia e shkrehësit AE, Përparësia e aperturës AE, Manual, A-DEP

Picture Styles

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Colour Space

sRGB dhe Adobe RGB

Image Processing

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit

Mënyrat e drajverit

I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

Marrje fotografish të vazhdueshme

Maks. Përafër. 3,7kns për përafër. 34 imazhe JPEG¹³, 6 imazhe RAW²³

LIVE VIEW MODE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Pjesa e mbuluar

Përafër. 99% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Frame Rate

30 kns

Focusing

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokus automatik: modaliteti i Shpejtë, modaliteti i Drejtpërdrejtë

Metering

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

Display Options

Mbulim rrjete, Histogram

FILE TYPE

Imazh i fiksuar

JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Regjistrim simulant RAW+JPEG

Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

Madhësia e imazhit

JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5184 x 3456

Movie Type

MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM)

Movie Size

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


1280 x 720 (59,94, 50 kns)


640 x 480 (30, 25 kns)

Gjatësia e filmave

Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

SKEDA E ZËRIT

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i skedave

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e përcaktuara

11 Funksione të Personalizuar me 34 cilësime

Metadata Tag

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

MEMORIA E ZËRIT

Sensor orientimi inteligjent

Po

Playback Zoom

1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

Formatet e ekranit

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Ekran Kërcyes

Slide Show

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë


Koha e shikimit: 1/2/3/5 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogram

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Highlight Alert

Po

Image Erase/Protection

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

DATA VERIFICATION

Menyja e kategorive

(1) Menyja e fotografimit (x4)


(2) Menyja e rishikimit (x2)


(3) Menyja e konfigurimit (x3)


(4) Menyja ime

Menyja e gjuhëve

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Firmware të përditësuara

Përditësim i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Të tjera

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

STORAGE

Tipi

Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

PC & Macintosh

Windows XP përfshirë SP3 / Vista përfshirë SP1 dhe SP2 (duke përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


OS X v10,5-10,6 (Intel procesor kërkohet)

PROGRAMET

Shfletimi & Printimi

ZoomBrowser EX / ImageBrowser

Image Processing

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Të tjera

PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapje në Largësi), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E8

Jetëgjatësia e baterive

Përafër. 440 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Përafër. 400 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Battery Indicator

4 nivelë

Kursimi i energjisë

Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

Power Supply & Battery Chargers

Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E8, Ngarkuesi i baterisë LC-E8, LC-E8E

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e trupit

Çelik pa ndryshkje dhe kauçuk polikarbonesh me fibër përçuese

Mjedisi operues

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (WxHxD)

133,1 x 99,5 x 79,7 mm

Pesha (vetëm e trupit)

Përafër. 570g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

AKSESORËT

Viewfinder

Vendi i syrit Ef, Seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Kuadër Plasmasi Ef, Zgjatësi i Pikës së Syrit EP-EX15II, Gjetësi i Këndit C

Kuti

Kapak Gjysëm-i fortë EH19-L

Wireless File Transmitter

I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lente

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Flash

Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320 EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2)

Battery Grip

BG-E8

Telekomandë / Çelës

Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

Të tjera

Rripi i Dorës E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF