EOS 5DS R, pamja 1
EOS 5DS R, pamja 2

Specifikime produkti

EOS 5DS R nga Canon

Klauzolat

SENSORI I FIGURËS

Lloji

36 x 24mm CMOS

Pikselët Efektive

Approx. 50,6 megapikselë

Piksel Gjithsej

Approx. 53 megapikselë

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

Efektet e filtrit me kalim të ulët janë të çaktivizuara

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

"DIGIC 6" dyshe

LENTË

Vendosja e Lentës

EF (duke përjashtuar lentet EF-S / EF-M)

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Lloji

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

Sistemi AF/ Pikët

Pikat AF të llojit të kryqëzuar 61 pika / 41 f/4 përfshirë 5 pika të llojit të kryqëzuar të dyfishtë në f/2,8 dhe 1 të llojit të kryqëzuar në f/8[11] Numri i pikave AF të llojit të kryqëzuar do të ndryshojë në varësi të lentes.

Sfera e Funksionimit AF

EV -2 - 18 (në 20°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI
Një Fotografi
AI Servo parashikuese

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhje automatike: Af me 61 pika
Zgjedhja manuale: një pikë AF (mund të zgjidhen pikat 61, 15, 9 ose mund të zgjidhen vetëm pikat e tipit të kryqëzuar)
Zgjedhje manuale: AF me Spot
Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF (4 pika lart, poshtë, majtas, djathtas ose 8 pikat rrethuese)
Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese
Zgjedhje manuale: AF me Zonë
Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF
Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

Bllokimi AF

I bllokuar kur botuni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF shkrepje njëshe

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

E emetuar nga një shpejtësi e dedikuar opsionale

Fokusim Manual

I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

Mikroregullimi AF

Manual: caktoni rregullimin +/- 20 hapa
Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi
Përshtat deri në 40 lente individualisht
Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Sensori i matjes RGB+IR me 150 000 pikselë
Sistemi EOS iSA me matje me 252 zona:
(1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,1% e pamorit në qendër)
(3) Matja e vendit (përafër. 1,3% e pamorit në qendër)
* Matja me pikë e lidhur me pikën AF nuk përfshihet
(4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

Sfera e Matjes

EV 0 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

Bllokimi AE

Automatik: vepron në modalitetin AF me 1 shkrepje me matjen vlerësuese kur sigurohet fokusi Manual: me butonin e bllokimit të AE në të gjitha modalitetet e ekspozimit

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

Ndjeshmëria ISO [8[

100-6400 (në hapa me ndalesë 1/3 ose ndalesë të plotë)
ISO mund të zgjerohet në L:50 ose H1: 12800

SHKREHËSI

Lloji

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Lirimi i Shkrehësit

Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

AAWB (përparësia e ambientit/e të bardhës), ndriçimi i ditës, hije, me re, tungsten, drita e bardhë fluoreshente, blici, e përshtatur, parametri i temperaturës së ngjyrës.
Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
1. I kaltër/Portokall +/-9
2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

'+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
3, 2, 5 ose 7 imazhe në parantezë për lëshim të obturatorit.
Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

Lloji

Prizmi penta

Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

Approx. 100%

Zmadhimi

Approx. .71x[4]

Pika e syrit

Approx. 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

Korrigjim i Dioptrisë

'-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

Ekrani i Fokusimit

I fiksuar

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Informacione AF: Pika AF teke/spot, Kuadro AF, Status AF, Indikator fokusi, Metodë AF, Zgjedhje e pikës AF, Regjistrim i pikës AF
Informacione ekspozimi: Shpejtësi shkrehësi, vlerë aperture, shpejtësi ISO (tregohet gjithmonë), kyç AE, nivel/kompensim ekspozimi, matje blici, rreth matës spoti, paralajmërim ekspozimi, AEB, metodë matjeje, metodë shkrepjeje
Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.
Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).
Informacioni i kompozimit: Zona e prerjes, Raporti i pamjes, Rrjeta, Niveli elektronik
Informacione të tjera: Kontroll baterie, Simbol paralajmërimi, Zbulim flakërimi, modaliteti i makinës, balanca e bardhësisë, treguesi JPEG/RAW

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Mbyllësi i Okularit

Asnjë (kapaku i okularit i lidhur te rripi)

MONITORI LCD

Lloji

8,11cm (3,2") Clear View II TFT, përafër. 1040K pika

Mbulimi

Approx. 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Approx. 170°

Veshja

Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

Rregullim i Ndriçimit

Automatik: Duke përdorur sensorin e dritës së jashtme të ambientit
Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet

Opsionet e Shfaqjes

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë
(2) Cilësimet e Kamerës
(3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë
(4) Ekrani i kontrollit të shpejtë të përshtatur

BLICI

Modalitetet

Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale

Sinkronizimi X

1/200 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

'+/- 3EV në hapa 1/3 me Speedlite të serisë EX

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/ Po

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Po, me blicin e jashtëm të përputhshëm

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

përmes ekraniit të menysë së kamerës

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Skenë inteligjente auto, Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual (Foto dhe Filma), Llambë, Personale (x3)

Stilet e Fotografisë

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, Detaji i përsosur, I përcaktuar nga përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i imazhit

Përparësia e Theksimit të Tonit
Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)
Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza
Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës
Korrigjimi i shmangies kromatike
Ndryshim madhësie në M, S1, S2 ose S3
Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit
Prerja e imazhit - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit
Ekspozime të shumta
Imazhet HDR 5 paravendosje

Modalitetet e shtypjes

Vetme, pa shkëputur, vet-matës (2s+ distant, 10s + distant), foto e qetë e vetme, foto pa shkëputur e qetë

Continuous Shooting

Maks. Approx. 5kns. (shpejtësia ruhet për deri në 510 skedarë JPEG ose 14 imazhe RAW)1][2][10] me kartën e modalitetit UDMA 7.

Intervalometer

I integruar, numri i pozave që mund të zgjidhen nga 1-99 ose pa kufi. Kohëmatës i llambës i mundur

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

Lloji

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Approx. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Niveli i Kuadrove

29.97 fps

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (e zmadhon imazhin 6x ose 16x në çdo pikë në ekran)
Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

Matja

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi
Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

Opsionet e Shfaqjes

Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami

LLOJI I SKEDARIT

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: 2 opsione të ngjeshjes (në përputhje me Exif 2.3) / Rregulli i modelit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0),
RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),
Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Por, çdo kombinim i RAW + JPEG i mundshëm, formatë të veçantë për karta të veçantë janë të mundshëm

Madhësia e Imazhit

JPEG:
Kuadri i plotë - (L) 8688x5792, (M1) 7680x5120, (M2) 5760x3840, (S1) 4320x2880, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480
Prerja 1,3x - (L) 6768x4512, (M1) 6016x4000, (M2) 4512x3008, (S1) 3376x2256, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480
Prerja 1,6x - (L) 5424x3616, (M1) 4800x3200, (M2) 3616x2408, (S1) 2704x1808, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480
Prerja 1:1 - (L) 5792x5792, (M1) 5120x5120, (M2) 3840x3840, (S1) 2880x2880, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480
RAW:
(RAW) 8688x5792,
(M-RAW) 6480x4320,
(S-RAW) 4320x2880

Lloji i Filmit

MOV (Video: MPEG-4 AVC/H.264, Zëri: PCM linear)

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns) kuadro intra ose inter
1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter
640 x 480 (29,97, 25 kns) kuadro intra ose inter

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Filmat e fotografisë në lëvizje

Intervali i shkrepjes mund të caktohet nga 1 sek. deri në 99 orë. 59 min. 59 sekonda [12] Sekuenca e imazheve nga 2 deri në 3600 shkrepje, deri në 2 min. 24 sek. Formati MOV (PAL), Full HD (1920 x 1080) 25p (ALL-I)

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm
(2) Rivendosja Automatike
(3) Rivendosja Manuale
(2) Rivendosja Automatike

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e Personalizuar

16 funksione të personalizuara

Etiketimi i të Dhënave Meta

Autori, të drejtat e autorit, GPS (me GP-E2), Vlerësimi

Ndriçimi / Paneli LCD

Po/Po

Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit

Po

Memo e Tingullit

Jo

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhimi i rishikimit

1x - 16x

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm
(2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
(3) Dy imazhe Shfaqja e imazhit
(4) Indeksi për 4 imazhe
(5) Indeksi për 9 imazhe
(6) Indeksi për 36 imazhe
(7) Indeksi për 100 imazhe
(8) Kalo Shfaq
(9) Modifikimi i filmit
(10) Përpunimi i RAW
(11) Vlerësimi

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi, Mbrojtje imazhesh
Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogrami

Ndriçimi: Po
RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshini mbrojtjen e imazheve një nga një, të dosjes ose kartës

Fshirja e Imazhit

Një imazh, i zgjedhur, dosja, karta ose të gjitha të pambrojtura

Kohëmatësi Automatik

2 ose 10 sek.

Kategoritë e Menysë

(1) Menuja e fotografimit 1 - 6
(2) Menuja e fokusit automatik 1 - 5
(3) Menuja e rileximit 1 - 3
(4) Menuja e konfigurimit 1 - 4
(5) Menuja e funksioneve të përshtatura 1 - 4
(6) Menuja ime (1 - 5 mund të zgjidhen nga përdoruesi)

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë
anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

Kompjuter

USB 3.0 me shpejtësi të lartë (PTP)

Tjetër

HDMI tipi C, Mikrofoni i jashtëm (minifisha stereo)

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

DEPOZITIMI

Lloji

CompactFlash Type I (i pajtueshëm me UDMA 7), kartë SD, kartë SDHC ose kartë SDXC. Shkrimi me shpejtëi të lartë me kartat SD tipi UHS-I është i mundur

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 7 (duke përjashtuar Botimin Fillestar), Windows 8 dhe Windows 8.1
OS X v10.8-10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Përpunimi i imazhit

Digital Photo Professional 4 (përpunimi i imazheve RAW)

Tjetër

PhotoStitch, EOS Utility 3 (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë
* Kërkon pajisje shtesë opsionale

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E6N (e përfshirë) / LP-E6

Jeta e baterisë

Approx. 700 shkrepje (në 23°C)[5]
Approx. 660 (në 0°C)

Treguesi i Baterisë

Shfaqet automatikisht në 6 nivele

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e Trupit

Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

152 x 116,4 x 76,4mm

Pesha (vetëm trupi)

Approx. 845 g

PAJISJET SHTESË

Kasë

Jo i disponueshëm

Transmetuesi i Skedarit me Valë

Wireless File Transmitter WFT-E7 versioni 2
Wireless File Transmitter WFT-E7 kërkon një përditësim firmueri dhe Kabëll Ndërfaqeje IFC-40AB II ose IFC-150AB II
I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lentat

Të gjitha lentet EF (duke përjashtuar lentet EF-S / EF-M)

Blici

Blicet Canon Speedlite (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

BG-E11

Telekomanda/Çelësi

Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6 dhe Speedlite 600EX-RT

Tjetër

GPS GP-E2, Okulari Eb, Lentja me rregullim dioptrik e serisë Eg me kornizë gome Eg, Okulari kundër mjegullës Eg, Gjetësi i këndit C, Rripi i dorës E2, Connect Station CS100Të gjitha të dhënat bazohen në metodat standarde të testimit nga Canon përveç ku tregohet ndryshe.

Subjekt i ndryshimit pa njoftim paraprak.

[1] Rezolucioni i madh/i mirë (Cilësia 8)

[2] Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i fotografisë standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.

[4] me lente 50 mm në infinit, -1m-1 dpt

[5] Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveç ku tregohet ndryshe

[8] Indeksi i rekomanduar i ekspozimit

[10] Shifrat e përmendura kur përdoret me kartat e kategorisë UDMA7

[11] Numri i pikave transversale AF varet nga lentja e përdorur

[12] AF joaktiv, ekspozimi i fiksuar në bazë të shkrepjes së parë