SENSORI I IMAZHIT

Tipi

36 x 24mm CMOS

Pixels efikase

Përafër. 22,3 megapiksel

Pixels në total

Përafër. 23,4 megapiksel

Raporti i aspektit

3:2

Filtër Low-Pass

I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

Sensor Cleaning

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Tipi i ngjyrës së filtrit

Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

Tipi

DIGIC 5+

LENTET

Montimi i lentes

EF (përjashto lentat EF-S)

Largësia fokale

I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

Sistem / Pika AF

61 pikë / 41 f/4 pikë AF të llojit të kryqëzuar përfshirë 5 të llojit të dyfishtë të kryqëzuar në f/2,8


Numri i pikëve të llojit të kryqëzuar do të ndryshojë në varësi të lentës.

Gama e punës AF

EV -2 - 18 (në 23°C & ISO100)

Mënyrat AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Pika e zgjedhjes AF

Zgjedhje automatike: Af me 61 pika


Zgjedhja manuale: Pika e vetme AF (61, 41 vetëm pika të kryqëzuara, 15 ose 9 pika të zgjedhshme)


Zgjedhje manuale: AF me Spot


Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)


Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


Zgjedhje manuale: AF me Zonë


Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

Pika e zgjedhur AF

E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja ndihmëse AF

E emetuar nga një shpejtësi opsionale e përkushtuar

Fokusim manual

I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

AF Microadjustment

Menyja AF


+/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


Përshtat deri në 40 lente individualisht


Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Mënyrat e matjes

Matje e aperturës së plotë TTL me 63 zona SPC me Shtresë të dyfishtë


(1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,2% e gjetësit të figurës në qendër)


(3) Matja e vendit (përafër. 1,5% e gjetësit të figurës në qendër)


(4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

Gama e matjes

EV 1 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

Bllokues AE

Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

Ndjeshmëria* ISO

Automatik (100-12800), 100-25600 (në 1/3 ndalesa ose rritje të plota ndalimesh)


ISO mund të zgjerohet në L: 50, H1: 51200, H2 102400

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

Tipi

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (1/2 or 1/3 rritje të ndalimeve) + Bulb (sfera e disponueshme e shpejtësisë së shkrehësit varion sipas modalitetit të rregjistrimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Custom White Balance

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

WB Bracketing

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

Tipi

Prizmi penta

Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

Përafër. 100%

Zmadhimi

Përafër. 0,71x¹

Pika e syrit

Përafër. 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

Korrigjimi Dioptre

-3 në +1 m-1 (dioptre)

Ekranet e fokusimit

Fikse (Ekran LCD transmetues

Pasqyra

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacion i viewfinder-it

Informacioni AF: Pika AF, konfirmimi i fokusit, treguesi i gjendjes se AF


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, hapja, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnje), kyçja AE,


niveli i ekspozimit, paralajmërimi i ekspozimit


Informacioni i blicit: Blici gati, kompensimi i ekspozimit të blicit, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE,


drita e zvogëlimit të syrit të kuq


Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), shpërthimi maksimal (shfaqja e 2 shifrave), informacionit i kartës


kontrolli i baterisë


Informacioni i krijimit


Rrjetë, nivel elektronik, simboli i paralajmërimit


Shfaqet nëse është cilësuar ndonjë nga sa më poshtë: Monokrom, korrigjimi i balancimit të së bardhës


Ndërrimi i cilësisë së rregjistrimit me një prekje, shpejtësia ISO e zgjeruar ose matja e pikave

Thellësia e pri-shikimit të fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Eyepiece Shutter

Me rrip

EKRANI LCD

Tipi

8,11cm (3,2") Clear View II TFT, përafër. 1040K pika

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100%

Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

Përafër. 170°

Coating

Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

Brightness Adjustment

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Display Options

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë

FLASH

Mënyrat

Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale

X-Sync

1/200 sek (vetëm EX series Speedlites)

Kompensimi i ekspozimit flash

+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Flash Exposure Bracketing

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Flash Exposure Lock

Po

Sinkronizimi i perdës së dytë

Po

HotShoe/ PC Terminal

Po/ Po

External Flash Compatibility

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

External Flash Control

përmes ekraniit të menysë së kamerës

FOTOGRAFIMI

Mënyrat

Automatik+, Program AE, Prioritet shkrepje AE, Prioritet hapje AE, Manual (Poza dhe Film), Personalizuar (x3)

Picture Styles

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Colour Space

sRGB dhe Adobe RGB

Image Processing

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Korrigjimi i shmangies kromatike


Korrigjimi i shtrembërimit


Ndryshim madhësie në M1, M2 ose S


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Ekspozime të shumta


Imazhet HDR 5 paravendosje

Mënyrat e drajverit

I vetëm, I vazhdueshëm L, I vazhdueshëm H, Kohëmatës automatik (2s+telekomandë, 10s +telekomandë),


Shkrepje e vetme e heshur, Shkrepje e vazhdueshme e heshtur

Marrje fotografish të vazhdueshme

Maks. Përafër. 6 kns. (shpejtësia e ruajtur për deri në 16270 imazhe (JPEG)¹² ose 18 imazhe (RAW)) (me kartën UDMA)²

LIVE VIEW MODE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Frame Rate

30 kns

Focusing

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

Metering

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

Display Options

Mbulim rrjete (x3), Histogram, Nivelet e aspektit, Nivel elektronik me aks të dyfishtë

FILE TYPE

Imazh i fiksuar

JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,3 [Printim Exif] i përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Kamerës (2,0),


RAW: RAW, sRAW1, sRAW2 (14 bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Regjistrim simulant RAW+JPEG

Por, çdo kombinim i RAW + JPEG i mundshëm, formatë të veçantë për karta të veçantë janë të mundshëm

Madhësia e imazhit

JPEG: (L) 5760 x 3840, (M) 3840 x 2560, (S1) 2880 x 1920, (S2) 1920 x 1280, (S 3)720 x 480


RAW : (RAW) 5760 x 3840 (M-RAW) 3960 x 2640, (S-RAW) 2880 x 1920

Movie Type

MOV (Video: H.264 kuadro Intra / kuadro inter, Zëri: Linear PCM)


8bit 4.2.2 e pakompresuar me anë të HDMI

Movie Size

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kn) kuadro intra ose inter


1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


640 x 480 (59,94, 50 kns) kuadro inter

Gjatësia e filmave

Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i skedave

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e përcaktuara

13 Funksione të Personalizuar me 47 cilësime

Metadata Tag

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Ndriçim / i panelit LCD

Po/Po

Rezistenca nga ujit / pluhurit

Po (njëlloj me EOS-1N)¹

Memoria e zërit

Jo

Sensor orientimi inteligjent

Po

Playback Zoom

1,5x - 10x

Formatet e ekranit

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Shikimi i zmadhuar


(6) 2 ekrane të krahasimit të imazhit


(7) \Redaktim filmi

Slide Show

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogram

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Highlight Alert

Po

Image Erase/Protection

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Menyja e kategorive

(1) Menyja e fotografimit (x4)


(2) Menyja AF (x5)


(3) Menyja e rishikimit (x3)


(4) Menyja e konfigurimit (x4)


(5) Menyja e funksioneve të përsonalizuar (x4)


(6) Menyja ime

Menyja e gjuhëve

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Firmware të përditësuara

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Të tjera

Dalje mini HDMI, Dalje video (PAL/ NTSC), Mini fishë për kufje, Mikrofon i jashtëm (Mini fishë stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

STORAGE

Tipi

CompactFlash Lloji I (e pajtueshme me USMA), kartë SD, kartë SDHC ose kartë SDXC

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

PC & Macintosh

Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


OS X v10,6-10,7

PROGRAMET

Shfletimi & Printimi

ImageBrowser EX

Image Processing

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Të tjera

PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


* Kërkon pajisje shtesë opsionale

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e ringarkueshme Li-ion LP-E6, 1xCR1616 për datën dhe cilësimet

Jetëgjatësia e baterive

Përafër. 950 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Përafër. 850 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Battery Indicator

6 nivele + perqindja

Kursimi i energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Power Supply & Battery Chargers

Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e trupit

Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

Mjedisi operues

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (WxHxD)

152 x 116,4 x 76,4mm

Pesha (vetëm e trupit)

Përafër. 950

AKSESORËT

Viewfinder

Mbulesa e syrit Eg, Seritë Eg të Lentës me Rregullimin Dioptric me Kornizën me Plastikë Eg, Pjesëza e Syrit Kundër Mjegullimit Fog Eg, Gjetësi i Këndit C

Wireless File Transmitter

Transmetues me valë për skedarët WFT-E7

Lente

Të gjitha lentat EF (përjashtuar lentat EF-S)

Flash

Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

Telekomandë / Çelës

Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6

Të tjera

Rripi i Dorës E2, GP-E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbrojtje për mjedisin

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF