Kamera DSLR

Canon EOS 550D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

128,8 x 97,3 x 62 mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Përafër. 530g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

Specifikimet

 • CMOS 18 megapiksel

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Filma mahnitës 1080p

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Krijoni imazhet përdorin i madh LCD

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues

 • Mbajtja sensor tuaj të pastër e fëlliqur

 • Gati kur ju jeni

 • Stile të ndryshme për fotot tuaja

 • Përzgjedhje të gjerë të lentat

 • Lenta projektuar posaçërisht për APS-C sensorë

 • Eksperiment me Sistemin e EOS-it

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  CMOS 22,3 x 14,9mm

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 18,0 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Përafër. 18,7 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I Fiksuar me Njësi Sensori Vetë-Pastruese

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  DIGIC 4

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar AF

 • Sistemi AF / Pikët

  9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër, ndjeshmëri shtesë në f/2,8)

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -0,5 -18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integuar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  E përzgjedhur te lenta

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 9% e treguesit të kuadrit)


  (3) Matja e vendit (përafër. 4% e gjetësit të kuadrit në qendër)


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 1-20 (në 23°C me 50mm f/1,4 lentat ISO100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  AUTOMATIKE (100-6400), 100-6400 E zgjerueshme në H (afërsisht 12800) në rritje me 1 ndalesë

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Pentamirror

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 95%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,87x

 • Pika e syrit

  Përafër. 19mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  -3 në +1 (1/m) (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: Pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: Korrigjim i rregullimit të ngjyrave, informacion i kartës SD, fotografim monokrom, shpërthimi maksimal (ekran me 1 shifra), Zgjedhje e përparësisë së tonit (D+)

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  Clear View 7,7cm (3,0") 3:2 TFT, afërsisht 1040K pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 160°

 • Veshja

  E dyfishtë kundër pasqyrimit, kundër njollës

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  13

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Përafër. 3 sekonda

 • Modalitetet

  Blici Automatik, Manual Ndezur / Fikur

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq

 • Sinkronizimi X

  1/200 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Fundi i Këmbëzës / PC

  Po/ -

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

Shkrepja

 • Modalitetet

  Automatik, Portret, Tablo, Fotografim i afërt, Sporte, Portret Nate, Pa Blic, Film, Program AE, Prioritet i shkrehësit AE, Prioritet i hapjes AE, Manuale, A-DEP

 • Stilet e Fotografisë

  Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Optimizues Automatik i Ndriçimit (modalitetet Bazë dhe Krijues)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlim zhurme i shpejtësë së lartë ISO


  Korrigjimi periferik i ndriçimit

 • Modalitetet e Shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Përafër. 3,7 fns. (shpejtësia ruhet për minimumi deri në afërsisht 34 imazhe (JPEG)¹, 6 imazhe (RAW))²³

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  30 kns

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokus automatik: modaliteti i Shpejtë, modaliteti i Drejtpërdrejtë

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbulim rrjete, Histogram

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: I mirë, Normal (Exif 2,21 [Printim Exif] përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Aparatit Fotografik (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po (RAW + Vetëm JPEG i madh)

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar

  12 Funksione të Personalizuara me 36 cilësime

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

 • Ndriçimi / Paneli LCD

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Ekran Kërcyes

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë


  Koha e shikimit: 1/2/3/5 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po (Vetëm shfaqja e informacionit të rregjistrimit)

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshirje: Imazh i vetëm, Imazhet e shënuara, imazhet e pambrojtura


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x3)


  (4) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Tjetër

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Memoria

 • Tipi

  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC

  Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,4-10,6

 • Macintosh

  Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,4-10,6

Softueri

 • Tjetër

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Remote Capture, Mjetet Origjinale të Sigurisë së të Dhënave*), Picture Style Editor


  * Kërkon pajisje shtesë opsionale

 • Bateri

  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E8

 • Jeta e Baterisë

  Përafër. 440 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) ¹


  Përafër. 400 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  4 nivelë

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E8, Ngarkuesi i baterisë LC-E8, LC-E8E

Aksesorët

 • optik

  Vendi i syrit Ef, Seritë E Lentat e Rregullimit Dioptrik me Kuadër Plasmasi Ef, Zgjatësi i Pikës së Syrit EP-EX15II, Gjetësi i Këndit C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • Kasat / Rripat

  Kapak Gjysëm-i fortë EH19-L

 • Lentet

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320 EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E8

 • Telekomanda / Çelësi

  Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

 • Tjetër

  Rripi i Dorës E2

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Çelik dhe kauçuk polikarbonesh me fibër xhami

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  128,8 x 97,3 x 62 mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Përafër. 530g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

* Indeksi i Ekspozimit të Rekomanduar

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe