Canon EOS-1D X Specifikimet

SENSORI I IMAZHIT

Tipi

36 x 24mm CMOS

Pixels efikase

Përafër. 18,10 megapikselë

Pixels në total

Përafër. 19,3 megapikselë

Raporti i aspektit

'3.2

Filtër Low-Pass

I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

Sensor Cleaning

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Tipi i ngjyrës së filtrit

Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

Tipi

"DIGIC 5+" i dyfishtë

LENTET

Montimi i lentes

EF (përjashto lentat EF-S)

Largësia fokale

I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

Sistem / Pika AF

61 pikë / 41 f/4 pikë AF të llojit të kryqëzuar përfshirë 5 të llojit të dyfishtë të kryqëzuar në f/2,8


Numri i pikëve të llojit të kryqëzuar do të ndryshojë në varësi të lentës.

Gama e punës AF

EV -2 - 18 (në 23°C & ISO100)

Mënyrat AF

Një Fotografi


Servo AI

Pika e zgjedhjes AF

Zgjedhje automatike: Af me 61 pika


Zgjedhja manuale: Pika e vetme AF (61, 41 vetëm pika të kryqëzuara, 15 ose 9 pika të zgjedhshme)


Zgjedhje manuale: AF me Spot


Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)


Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


Zgjedhje manuale: AF me Zonë


Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

Pika e zgjedhur AF

E mbivendosur në treguesin e kuadrit

AF e pritshme

Po, deri në 8 m

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja ndihmëse AF

E emetuar nga një shpejtësi opsionale e përkushtuar

Fokusim manual

I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

AF Microadjustment

Menyja AF


+/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


Përshtat deri në 40 lente individualisht


Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Mënyrat e matjes

Matja TTL e aperturës së plotë me zonën 252 nga sensori RGB AE 100.000 pikselë


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5% e treguesit të kuadrit në qendër)


(3) Matje pikash:


Matje pikash qendre (afërsisht kuadrues 2,5%)


Matja e vendit e lidhur me pikën AF


Matja Multi/Vend (Maks 8 rregjistrime të matjes së vendeve)


(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Gama e matjes

EV 0 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

Bllokues AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


Manuel: Nga butoni i kyçjes së AE në modalitetet P, TV dhe AV.

Kompensimi i ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

Ndjeshmëria* ISO

Auto (100-51200), 100-51200 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


ISO mund të zgjerohet në L: 50, H1 102400, H2 204800

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

Tipi

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (1/2 or 1/3 rritje të ndalimeve) + Bulb (sfera e disponueshme e shpejtësisë së shkrehësit varion sipas modalitetit të rregjistrimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Custom White Balance

Po, 5 cilësim mund të rregjistrohet

WB Bracketing

'+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

Tipi

Prizmi penta

Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

Përafër. 100%

Zmadhimi

Përafër. 0,76x¹

Pika e syrit

Përafër. 20 mm (nga qendra e lentes së syzes)

Korrigjimi Dioptre

'-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

Ekranet e fokusimit

Të këmbyeshme (12 lloje, opsionale). Ekran Fokusimi Standart Ec-CV

Pasqyra

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacion i viewfinder-it

Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit, treguesi i gjendjes së AF


Informacioni i ekspozimit: Modaliteti i matjes, modaliteti i rregjistirmit, kyçja e AE, shpejtësia e shkrehësit, apertura,


kompensimi i ekspozimit, shpejtësia ISO (gjithnjë e shfaqur), niveli i ekspozimit,


paralajmërimi i ekspozimit


Informacioni i blicit: Blici gati, blici FP, kyçja e FE, niveli i ekspozimit të blicit


Informacioni i imazhit: Korrigjimi i ekulibrit të së bardhës, përparësia e theksimit të tonit (D+), shpërthimi maksimal


(ekran me 2 shifra), informacioni i kartë CF, treguesi JPEG/RAW, ikona e kontrollit të baterisë.


Informacioni i krijimit


Rrjetha, niveli elektronik

Thellësia e pri-shikimit të fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Eyepiece Shutter

I integruar

EKRANI LCD

Tipi

8,11cm (3,2") Clear View II TFT, përafër. 1040K pika

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100%

Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

Përafër. 170°

Coating

Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

Brightness Adjustment

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Display Options

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë

FLASH

Mënyrat

Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale

X-Sync

1/250 sek (vetëm EX series Speedlites)

Kompensimi i ekspozimit flash

'+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Flash Exposure Bracketing

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Flash Exposure Lock

Po

Sinkronizimi i perdës së dytë

Po

HotShoe/ PC Terminal

Po/ Po

External Flash Compatibility

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

External Flash Control

përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

Mënyrat

Programi AE, Prioriteti i shkrehësit AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual

Picture Styles

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Colour Space

sRGB dhe Adobe RGB

Image Processing

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Korrigjimi i shmangies kromatike


Korrigjimi i shtrembërimit


Ndryshim madhësie në M1, M2 ose S


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Ekspozime të shumta

Mënyrat e drajverit

I vetëm, I vazhdueshëm i ulët, I vazhdueshëm i lartë, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s+telekomandë), Fotografimi i vetëm i heshtur

Marrje fotografish të vazhdueshme

Maks. Përafër. 12 kns. (shpejtësia ruhet për deri në 180 imazhe (JPEG) ose 38 imazhe (RAW) (me kartën UDMA)¹ ² ³, 14 kns me kyçjen e pasqyrës dhe ekspozimin dhe AF të kyçur në kuadrin e parë

LIVE VIEW MODE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Pjesa e mbuluar

Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Frame Rate

30 kns

Focusing

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

Metering

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

Display Options

Mbulimi i rrjetës (x3), Histogram, Nivelet e aspektit

FILE TYPE

Imazh i fiksuar

JPEG: 10 mundësi të ngjeshjes (I pajtueshëm me Exif 2,3) / Rregull konstruktimi për sistemin e Skedarit të Kamerës (2,0),


RAW: RAW, sRAW (14 bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Regjistrim simulant RAW+JPEG

Por, çdo kombinim i RAW + JPEG i mundshëm, formatë të veçantë për karta të veçantë janë të mundshëm

Madhësia e imazhit

JPEG: (L) 5184x3456, (M1) 4608x3072, (M2) 3456x2304, (S1) 2592x1728,


RAW: (RAW) 5184x3456 (M-RAW) 3888x2592, (S-RAW)2592x1728

Movie Type

MOV (Video: H.264 kuadro Intra / kuadro inter, Zëri: Linear PCM)

Movie Size

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kn) kuadro intra ose inter


1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


640 x 480 (30, 25 kns) kuadro inter

Gjatësia e filmave

Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Skeda e zërit

WAVE (monofon)

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i skedave

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e përcaktuara

31 Funksione të Personalizuar me 99 cilësime

Metadata Tag

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

Ndriçim / i panelit LCD

Po/Po

Rezistenca nga ujit / pluhurit

Po

Memoria e zërit

Deri në 30 sekonda për imazh - 48Khz ose 8Khz

Sensor orientimi inteligjent

Po

Playback Zoom

1,5x - 10x, niveli i zmadhimit të pikselës

Formatet e ekranit

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Shikimi i zmadhuar


(6) Redaktim filmi

Slide Show

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur

Histogram

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Highlight Alert

Po

Image Erase/Protection

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

DATA VERIFICATION

Menyja e kategorive

(1) Menyja e fotografimit (x4)


(2) Menyja AF (x5)


(3) Menyja e rishikimit (x3)


(4) Menyja e konfigurimit (x4)


(5) Menyja e Funksioneve të Personalizuara (x7)


(6) Menyja ime

Menyja e gjuhëve

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Firmware të përditësuara

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Të tjera

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Terminal sistemi shtesë (për WFT-E6/GP-E1), Mikrofon i jashtëm (Mini fishë stereo), RJ-45 (gigabyte ethernet)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

STORAGE

Tipi

2x CompactFlash Lloji I/II (jo e pajtueshme me Microdrive) (e pajtueshme me UDMA 7)

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

PC & Macintosh

Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


OS X v10,6-10,7

PROGRAMET

Shfletimi & Printimi

ImageBrowser EX

Image Processing

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Të tjera

PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


* Kërkon pajisje shtesë opsionale

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateria e Ringarkueshme Li-ion LP-E4N (e përfshirë), 1xCR2025 për datën & cilësimet

Jetëgjatësia e baterive

Përafër. 1120 (në 23°C)¹


Përafër. 860 (në 0°C)

Battery Indicator

6 nivele + perqindja

Kursimi i energjisë

Fuqia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 min.

Power Supply & Battery Chargers

Takëm Përshtatësi AC ACK-E4, Ngarkues baterie LC-E4N, Kabllo për ngarkuesin e baterive në makinë CG-570 (përdorim me LC-E4)

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e trupit

Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

Mjedisi operues

0 – 45 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (WxHxD)

158 x 163,6 x 82,7 mm

Pesha (vetëm e trupit)

Përafër. 1340 g

AKSESORËT

Viewfinder

Mbulesa e syrit Eg, Seritë Eg të Lentave me Rregullimin Dioptrik me Kornizën me Plastikë Eg, Pjesëza e Syrit Kundër Mjegullimit Eg, Ekranet e Fokusimit Ec, Gjetësi i Këndit C

Wireless File Transmitter

Transmetuesi i Skedarit me Valë WFT-E6

Lente

Të gjitha lentat EF (përjashtuar lentat EF-S)

Flash

Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, ST-E3-RT)

Telekomandë / Çelës

Telekomanda me llojin e kontaktit N3, Kontrolluesi me Valë LC-5

Të tjera

Rrip dorë E2, GP-E1 GPS marrës, GP-E2 GPS marrës

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës


³ Me fuqinë e baterisë 50% ose më shumë

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF