Canon EOS 1300D Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Tipi

Rreth 22.3 mm x 14.9 mm

Pikselët Efektive

Rreth 18,0 megapiksel

Piksel Gjithsej

Rreth 18,7 megapiksel

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar

Pastrimi i Sensorit

Pastrimi manual dhe marrja e të Dhënave të Fshirjes së Pluhurit

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Tipi

DIGIC 4+

LENTË

Vendosja e Lentës

EF/EF-S

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistemi AF/ Pikët

9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër)

Sfera e Funksionimit AF

Pikë qendre AF: EV 0 -18 (at 23°C & ISO100)


Pika të tjera AF: EV 0.1 -18 (at 23°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

Fokusi automatik parashikues*

Po, deri në 10 m

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim Manual

E përzgjedhur te lenta

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 10% e gjetësit të figurës)


(3) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Sfera e Matjes

EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

Bllokimi AE

Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

Ndjeshmëria e ISO-s**

AUTOMATIKE (100-6400), 100-6400 në rritje me 1 ndalesë


ISO mund të zgjerohet në H: 12800


Gjatë shkrepjes të Filmit: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje të plota me ndalesa)

SHKREHËSI

Tipi

Shkrehësi i kontrolluar në mënyrë elektronike në planin e fokusit, me perden e parë elektronike

Shpejtësia

30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB (Përparësia e ambientit/Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Hije, Me re, Tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

Tipi

Pentamirror

Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

Rreth 95%

Zmadhimi

Rreth 0,80x¹

Pika e syrit

Rreth 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

Korrigjim i Dioptrisë

-2,5 deri në +0,5 m⁻¹ (dioptri)

Ekrani i Fokusimit

I fiksuar

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Informacioni AF: Pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, paralajmërim ekspozimi, AEB


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, e caktuar në butonin SET me C.Fn-9-4

Mbyllësi i Okularit

Me rrip

MONITORI LCD

Tipi

7.5cm (3.0") TFT, përafër. 920 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Përafër 170°

Rregullim i Ndriçimit

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës

BLICI

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

9.2

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Rreth 2 sekonda

Modalitetet

Blici Automatik, Manual Ndezur / Fikur

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq

Sinkronizimi X

1/200 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice (me accessory shtesë)

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

me anë të ekranit të menusë së kamerës, përveç për cilësimet e shkrepjeve me blic radio pa kabllo

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Skena inteligjente automatike, Pa blic, Automatik krijues, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Ushqime, Portret natën, Video, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual

Stilet e Fotografisë

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i imazhit

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

Fotografimi i Vazhdueshëm

Maks. Rreth 3kns për përafër. 1110 imazhe JPEG¹, 6 imazhe RAW² ³

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Niveli i Kuadrove

30 kns

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokus automatik: modaliteti i Shpejtë, modaliteti i Drejtpërdrejtë

Matja

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

Opsionet e Shfaqjes

Mbulim rrjete, Histogram

LLOJI I SKEDARIT

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

Madhësia e Imazhit

JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 5184 x 3456

Lloji i Filmit

MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


1280 x 720 (59,94, 50 kns)


640 x 480 (30, 25 kns)

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e Personalizuar

11 Funksione të Personalizuar me 33 cilësime

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhimi i rishikimit

1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)


(4) Kërcim Shfaqjeje (00-01-10 imazhe, sipas Datës, sipas Folderit, vetëm Filma, vetëm të Palëvizshme, sipas Vlerësimit)

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur


Efekti i kalimit: Joaktiv, Rrëshqitje 1, Rrëshqitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3


Muzika në sfond: Ndezur, Fikur

Histogrami

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po (Vetëm shfaqja e informacionit të rregjistrimit)

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Kategoritë e Menysë

(1) Menyja e fotografimit (x4)


(2) Menyja e rishikimit (x2)


(3) Menyja e konfigurimit (x3)


(4) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Tjetër

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC)

Wi-Fi

Transmetimi me Wi-Fi i integruar


Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur me Android versioni 4.0-4.4/5.0-5.1 ose iOS 7.1/8-8.3.


Lidhja me NFC është e mundur vetëm me pajisjet e përputhshme Android.

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

DEPOZITIMI

Tipi

Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7*


* Me Microsoft .NET Framework 4.5 të instaluar.


Mac OS X 10.9, 10.10, 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

Digital Photo Professional 4.4.0 (përpunimi i imazheve RAW)

Përpunimi i imazhit

EOS Utility


Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS


Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS


Muzika shembull e EOS


Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10

Jeta e baterisë

Rreth 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Rreth 410 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

Treguesi i Baterisë

4 nivelë

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E10, Ngarkuesi i baterisë LC-E10, LC-E10E

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e Trupit

Fibra karboni/fibra xhami dhe rrëshirë polikarbonati

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

129,0 x 101,3 x 77,6mm

Pesha (vetëm trupi)

Rreth 485g (standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)

PAJISJET SHTESË

Treguesi i kuadrit

Kupa e syrit Ef, lente me rregullimin dioptrik e serisë E me kornizë plastike Ef, zgjatuesi i okularit EP-EX15II, gjetësi i këndit C, zmadhuesi MG-Ef

Kasë

Çanta gjysmë e fortë EH26-L, EH27-L

Transmetuesi i Skedarit me Valë

Jo i disponueshëm

Lentat

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Blici

Blicet Canon Speedlite (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

Jo i disponueshëm

Telekomanda/Çelësi

Përzgjedhje në distancë RS-60E3

Tjetër

Rripi i dorës E2, marrësi GPS GP-E2, kablloja HDMI HTC-100

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 km/orë

** Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 km/orë

** Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

Shënimi në fund të faqes

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe