Kamera DSLR

Canon EOS 1200D

Specifikimet

Specifikimet

 • Një sensor i madh CMOS APS-C 18 megapikselë për detaje mahnitëse

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Zgjedh automatikisht parametrat më të mirë

 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues

 • Shkrepje e vazhdueshme deri në 3 kuadro për sekondë

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Një ekran i madh për pamje të qarta

 • Krijim i lehtë të filmave emocionuese

 • Aplikoni efekte kreative në imazhet tuaja

 • Video kinematografike 1080p

 • Udhëzues kamera për t'ju ndihmojë të mësoni

 • Eksperiment me Sistemin e EOS-it

 • Njihuni me kamerën tuaj dhe mësoni rreth fotografisë me këtë aplikacion falas

 • Aplikoni lehtësisht një vështrim të shtënave tuaja në zonën bazë

Specifikimet në detaje

SENSORI I IMAZHIT

 • Tipi

  Përafër. 22.3 mm x 14.9 mm

 • Pixels efikase

  Përafër. 18,0 megapiksel

 • Pixels në total

  Përafër. 18,7 megapiksel

 • Raporti i aspektit

  3:2

 • Filtër Low-Pass

  I integruar/I fiksuar

 • Sensor Cleaning

  Pastrimi manual dhe marrja e të Dhënave të Fshirjes së Pluhurit

 • Tipi i ngjyrës së filtrit

  Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

 • Tipi

  DIGIC 4

LENTET

 • Montimi i lentes

  EF/EF-S

 • Largësia fokale

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sistem / Pika AF

  9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër)

 • Gama e punës AF

  Pikë qendre AF: EV 0 -18 (at 23°C & ISO100)


  Pika të tjera AF: EV 0.1 -18 (at 23°C & ISO100)

 • Mënyrat AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Pika e zgjedhjes AF

  Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

 • Pika e zgjedhur AF

  I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

 • AF e pritshme

  Po, deri në 10m¹

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

 • Rrezja ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim manual

  E përzgjedhur te lenta

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Mënyrat e matjes

  Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 10% e gjetësit të figurës)


  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes

  EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

 • Bllokues AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

 • Ndjeshmëria* ISO

  AUTO(100-6400), 100-6400 në rritje me ndalesa 1


  ISO mund të zgjerohet në H: 12800


  Gjatë shkrepjes të Filmit: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje të plota me ndalesa)

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

 • Tipi

  Shkrehësi i kontrolluar në mënyrë elektronike në planin e fokusit, me perden e parë elektronike

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Custom White Balance

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • WB Bracketing

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

 • Tipi

  Pentamirror

 • Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 95%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,80x¹

 • Pika e syrit

  Përafër. 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

 • Korrigjimi Dioptre

  -2,5 në +0,5 m-1 (dioptrik)

 • Ekranet e fokusimit

  I fiksuar

 • Pasqyra

  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

 • Informacion i viewfinder-it

  Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit¹


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, paralajmërim ekspozimi, AEB


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

 • Thellësia e pri-shikimit të fushës

  Po, e caktuar në butonin SET me C.Fn-9-4

 • Eyepiece Shutter

  Me rrip

EKRANI LCD

 • Tipi

  7.5cm (3.0") TFT, përafër. 460 mijë pika

 • Pjesa e mbuluar

  Përafër. 100%

 • Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

  Përafër 170°

 • Brightness Adjustment

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Display Options

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës

FLASH

 • Built-in Flash GN (ISO 100, meters)

  9.2

 • Built-in Flash Coverage

  deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

 • Built-in Flash Recycle Time

  Përafër. 2 sekonda

 • Mënyrat

  Blici Automatik, Manual Ndezur / Fikur

 • Korrigjimi i syve të kuq

  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq

 • X-Sync

  1/200 sek

 • Kompensimi i ekspozimit flash

  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

 • Flash Exposure Bracketing

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Flash Exposure Lock

  Po

 • Sinkronizimi i perdës së dytë

  Po

 • HotShoe/ PC Terminal

  Po/Jo

 • External Flash Compatibility

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice (me accessory shtesë)

 • External Flash Control

  me anë të ekranit të menusë së kamerës, përveç për cilësimet e shkrepjeve me blic radio pa kabllo

FOTOGRAFIMI

 • Mënyrat

  Skena Intelligjente Automatike, Pa Blic, Krijues Automatik, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Portret Nate, Film, Program AE, Përparësia e shkrehësit AE, Përparësia e aperturës AE, Manual

 • Picture Styles

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Colour Space

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Image Processing

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


  Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit

 • Mënyrat e drajverit

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

 • Marrje fotografish të vazhdueshme

  Maks. Përafër. 3kns për përafër. 69 imazhe JPEG¹, 6 imazhe RAW²³

LIVE VIEW MODE

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Pjesa e mbuluar

 • Frame Rate

  30 kns

 • Focusing

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokus automatik: modaliteti i Shpejtë, modaliteti i Drejtpërdrejtë

 • Metering

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Display Options

  Mbulim rrjete, Histogram

FILE TYPE

 • Imazh i fiksuar

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Regjistrim simulant RAW+JPEG

  Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

 • Madhësia e imazhit

  JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


  JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5184 x 3456

 • Movie Type

  MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

 • Movie Size

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


  1280 x 720 (59,94, 50 kns)


  640 x 480 (30, 25 kns)

 • Gjatësia e filmave

  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i skedave

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • Funksionet e përcaktuara

  11 Funksione të Personalizuar me 33 cilësime

 • Metadata Tag

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

 • Sensor orientimi inteligjent

  Po

 • Playback Zoom

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatet e ekranit

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)


  (4) Kërcim Shfaqjeje (00-01-10 imazhe, sipas Datës, sipas Folderit, vetëm Filma, vetëm të Palëvizshme, sipas Vlerësimit)

 • Slide Show

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur


  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 2, Zbehje 2, Zbehje 3


  Muzika në sfond: Ndezur, Fikur

 • Histogram

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Highlight Alert

  Po (Vetëm shfaqja e informacionit të rregjistrimit)

 • Image Erase/Protection

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Menyja e kategorive

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x3)


  (4) Menyja ime

 • Menyja e gjuhëve

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Firmware të përditësuara

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Të tjera

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

STORAGE

 • Tipi

  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

 • PC & Macintosh

  Windows XP inc. SP3 / Vista inc. SP2 (excl. Starter Edition) / 7 inc. SP1(excl. Starter Edition) / 8 / 8.1


  OS X v10,7-10,9 (Kërkohet procesor Intel)

PROGRAMET

 • Shfletimi & Printimi

  ImageBrowser EX

 • Image Processing

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Të tjera

  PhotoStitch, EOS Utility, Picture Style Editor

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10

 • Jetëgjatësia e baterive

  Përafër. 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Përafër. 410 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Battery Indicator

  4 nivelë

 • Kursimi i energjisë

  Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

 • Power Supply & Battery Chargers

  Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E10, Ngarkuesi i baterisë LC-E10, LC-E10E

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Materialet e trupit

  Fibër karboni/resinë polikarbonati xhami fibër-përforcuar

 • Mjedisi operues

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (WxHxD)

  129.6 x 99.7 x 77.9 mm

 • Pesha (vetëm e trupit)

  Përafër. 480g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

AKSESORËT

 • Viewfinder

  Vendi i syrit Ef, Seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Kuadër Plasmasi Ef, Zgjatësi i Pikës së Syrit EP-EX15II, Gjetësi i Këndit C

 • Kuti

  Kasë Gjysmë e Fortë EH22-L, EH24-L

 • Wireless File Transmitter

  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Lente

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • Flash

  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

 • Battery Grip

  Asnjë

 • Telekomandë / Çelës

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Të tjera

  Rrip Dore E2, GPS Marrës GP-E2

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

 2. ¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

 3. ¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


  ² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


  ³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

 4. ¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

 5. ¹ Drita e Konfirmimit të Fokusit nuk është e disponueshme me lentet EF Cinema