Canon EOS 100D Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS 22,3 x 14,9 mm

Pikselët Efektive

Rreth 18,0 megapiksel

Piksel Gjithsej

Rreth 18,5 megapiksel

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 5

LENTË

Vendosja e Lentës

EF/EF-S

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Lloji

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistemi AF/ Pikët

9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër, ndjeshmëri shtesë në f/2,8)

Sfera e Funksionimit AF

Pikë qendre AF: EV -0,5 -18 (at 23°C & ISO100)
Pika të tjera AF: EV 0.5 -18 (at 23°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI
Një Fotografi
Servo AI

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

AF Parashikues

Po, deri në 10m¹

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim Manual

E përzgjedhur te lenta

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e Matjes

Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC
(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
(2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 9% e treguesit të kuadrit)
(3) Matja e vendit (përafër. 4% e gjetësit të kuadrit në qendër)
(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Sfera e Matjes

EV 1-20 (në 23°C me 50mm f/1.8 II lente ISO100)

Bllokimi AE

Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.
Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

Ndjeshmëria ISO*

AUTO(100-6400), 100-12800 në rritje me ndalesa 1
ISO mund të zgjerohet në H: 25600
Gjatë regjistrimit të Filmave: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje me ndalesë të plotë) ISO mund të zgjadet deri në H: 12800

SHKREHËSI

Lloji

Shkrehësi i kontrolluar në mënyrë elektronike në planin e fokusit, me perden e parë elektronike

Shpejtësia

30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë
Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.
Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
1. I kaltër/Portokall +/-9
2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.
Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

Lloji

Pentamirror

Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

Rreth 95%

Zmadhimi

Rreth 0.87x¹

Pika e syrit

Rreth 19mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)

Korrigjim i Dioptrisë

-3 në +1 m-1 (dioptre)

Ekrani i Fokusimit

I fiksuar

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit¹
Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB
Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq
Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Mbyllësi i Okularit

Me rrip

MONITORI LCD

Lloji

Ekran me prekje 7.7cm (3.0") 3:2 Clear View II TFT, afërsisht 1040K pika

Mbulimi

Rreth 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Përafër 170°

Veshja

Strukturë Solide dhe Anti Njollave

Rregullim i Ndriçimit

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë
(2) Cilësimet e Kamerës

BLICI

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

9.4

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 18 mm gjatësi fokale (ekuivalente 35 mm: 29mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Rreth 3 sekonda

Modalitetet

Flesh Manual, Automatik

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq

Sinkronizimi X

1/200 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

'+/- 2EV në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice (me accessory shtesë)

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Skenë Inteligjente Automatike (Palëvizur dhe Filma), Pa Flesh, Auto Kreative, Portret, Peisazh, Përshkrime të hollësishme, Sporte, SCN (Fëmijë, Ushqime, Ndriçim qiriri, Portret Nate, Skenë Nate e Mbajtur në Dorë, Kontroll i Ndriçimit HDR), Program AE, Prioritet Grile AE, Prioritet Hapjeje AE, Manuale (Palëvizur dhe Filma)

Stilet e Fotografisë

Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Modalitetet e Shtypjes

Njëshe, Në vazhdim, Kohëmatësi automatik (2s, 10s+largësi, 10s + shkrepje në vazhdim 2-10), Shkrepja njëshe në heshtje, Shkrepja në vazhdim në heshtje

Fotografim i Vazhdueshëm

Maks. Rreth 4.0fps. (shpejtësi e ruajtur për minimumin prej afërsisht 28 imazhe (JPEG)¹, 7 imazhe (RAW)²³

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

Lloji

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Niveli i Kuadrove

60 kns

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)
Fokusim automatik: Hybrid CMOS AF II (Zbulim fytyre dhe Gjurmim AF, FlexiZone-Multi, FlexiZone-Teke), Zbulim faze AF (Metodë e shpejtë)

Matja

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.
Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.

Opsionet e Shfaqjes

Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes

LLOJI I SKEDARIT

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: I mirë, Normal (Exif 2.30 [Printim Exif] i përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Kamerës (2.0),
RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),
Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po (RAW + Vetëm JPEG i madh)

Madhësia e Imazhit

JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480
JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480
JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400
JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480
RAW: (RAW) 5184 x 3456

Lloji i Filmit

MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)
1280 x 720 (59,94, 50 kns)
640 x 480 (30, 25 kns)

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm
(2) Rivendosja Automatike
(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e Personalizuar

8 Funksione të Personalizuar me 24 cilësime

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhim i Rishikimit

1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
(2) Imazh i vetëm
(3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)
(4) Kërcim Shfaqjeje (00-01-10 imazhe, sipas Datës, sipas Folderit, vetëm Filma, vetëm të Palëvizshme, sipas Vlerësimit)

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi
Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
Përsëritja: Ndezur/Fikur
Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 2, Zbehje 2, Zbehje 3
Muzika në sfond: Ndezur, Fikur

Histogrami

Ndriçimi: Po
RGB: Po Ndriçimi: Po
RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po (Vetëm shfaqja e informacionit të rregjistrimit)

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur
Mbrojtja: Imazh i vetëm, të gjitha imazhet në folder, të gjitha imazhet në kartë

Kategoritë e Menysë

1) Menyja e fotografimit (x6)
(2) Menyja e rishikimit (x2)
(3) Menyja e konfigurimit (x4)
(4) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë
anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Tjetër

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

PictBridge

Po

DEPOZITIMI

Lloji

Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows XP inc. SP3 / Vista inc. SP2 (excl. Starter Edition) / 7 inc. SP1(excl. Starter Edition) / 8
OS X v10.6-10.8 (kërkohet procesor Intel)

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Përpunimi i imazhit

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Tjetër

PhotoStitch, EOS Utility, Picture Style Editor

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12

Jeta e Baterisë

Rreth 380 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹
Rreth 350 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

Treguesi i Baterisë

4 nivelë

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Pajisje të Adaptorit AC ACK-E15, Karikues baterie LC-E12

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e Trupit

Aliazh alumini dhe rrëshirë polikarbonate me fibra karboni dhe xhami

Mjedisi i përdorimit

0 - 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

116,8 x 90,7 x 69,4 mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Modeli i Zi: Perafersisht 407 g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memorjes)
Modeli i bardhe: Perafersisht 410 g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)**

PAJISJET SHTESË

Treguesi i kuadrit

Vendi i syrit Ef, Seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Kuadër Plasmasi Ef, Zgjatësi i Pikës së Syrit EP-EX15II, Gjetësi i Këndit C

Kasë

Kasë Gjysmë e Fortë EH25-L

Transmetuesi i Skedarit me Valë

I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

Lentat

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Blici

Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

Asnjë

Telekomanda/Çelësi

Kontrollues nga Larg RC-6, Çelës Kontrolli RS-60E3

Tjetër

Rrip Dore E2, GPS Marrës GP-E2

Mohimi i përgjegjësisë

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

**Modeli i bardhë nuk është i disponueshëm në të gjitha shtetet, ju lutem kontrolloni me shitësin vendas për disponueshmërinë.

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)
² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.
³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Drita e Konfirmimit të Fokusit nuk është e disponueshme me lentet EF Cinema