SENSORI I FIGURËS

Tipi

22,3mm x 14,9 mm CMOS

Pikselët Efektive

Rreth 24,20 megapikselë

Piksel Gjithsej

Rreth 25,80 megapikselë

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Tipi

DIGIC 6

LENTË

Vendosja e Lentës

EF/EF-S

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

Tipi

TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

Sistemi AF/ Pikët

45 pika AF të llojit të kryqëzuar


(45 pika AF të kryqëzuara f/5.6, 27 pika f/8 [9 të tipit të kryqëzuar], pika qendrore është f/2.8 dhe f/5.6 e tipit të kryqëzuar të dyfishtë)¹

Sfera e Funksionimit AF

EV -3 - 18 (në 23°C & ISO100)

Modalitetet AF

Fokusi AI


Një Fotografi


Servo AI

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhje Automatike: AF me 45 pikë


Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme


Zgjedhje manuale: AF me Zonë


Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF


Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë

Fokusi automatik (AF) parashikues *

Po, deri në 8 m

Bllokimi AF

I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

Fokusim Manual

E përzgjedhur te lenta

Mikroregullimi AF

C.Fn II-16


+/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


Përshtat deri në 40 lente individualisht


Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Sensori i matjes RGB+IR 7560 pikselë


Matja me zonën e ndarë në 63 segmente (9×7)


(1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


(2) Matja e pjesshme (përafër. 6,0% e okularit)


(3) Matja e vendit (përafër. 3,8% e gjetësit të kuadrit)


(4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

Sfera e Matjes

EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

Bllokimi AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

AEB

2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

Ndjeshmëria e ISO-s **

Automatike (100-16000), 100-16000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


ISO mund të zgjerohet në H: 25600


Gjatë regjistrimit të videos: Automatik (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25 600

SHKREHËSI

Tipi

Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

Shpejtësia

30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Parametrat

AWB (Përparësia e ambientit, Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë


Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


1. I kaltër/Portokall +/-9


2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

Tipi

Prizmi penta

Zmadhimi

Rreth 100%

Pika e syrit

Rreth 0,95x¹

Korrigjim i Dioptrisë

Rreth 22mm (nga qendra e lentës së okularit)

Ekrani i Fokusimit

Fikse (Ekran LCD transmetues

Pasqyrë

Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

AF informacion: AF pika, konfirmim fokus, mënyra e selektimit të hapësirës AF


Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).


Informacionet e kompozimit: Rrjeta, Niveli elektronike, Raporti i pamjes


Informacione të tjera: Kontrolli i baterisë, Simboli i sinjalizimit, Zbulimi i flakërimave

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

Mbyllësi i Okularit

Me rrip

MONITORI LCD

Tipi

Ekrani me prekje me kënde të ndryshme 7,7 cm (3,0") 3:2 Clear View II TFT, afro 1040K pika

Mbulimi

Rreth 100%

Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

Përafër 170°

Veshja

Anti-reflektim, strukturë solide dhe kundër njollave

Rregullim i Ndriçimit

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

(1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


(2) Cilësimet e Kamerës


(3) Niveli Elektronik

BLICI

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

12

Mbulesa e Blicit të Integruar

deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Rreth 3 sekonda

Modalitetet

Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq

Sinkronizimi X

1/250 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice optike pa tela

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Skenë inteligjente automatike (fotografi dhe video), Pa blic, Automatike krijuese, SCN (Portret, Peizazh, Në afërsi, Sporte, Portret natën, Skenën natën në duar, Kontrolli i dritës së sfondit HDR, ushqime, Fëmijët, Dritë qiriri), Filtrat krijues, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual (fotografi dhe video), Llamba, Personalizimi

Stilet e Fotografisë

Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i imazhit

Përparësia e Theksimit të Tonit


Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


Korrigjim automatik i iluminacionit të lentave periferiale dhe korrigjim të shmangieve kromatike


Filtrat krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokusi i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekti i artit të spikatur, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës)


Ekspozimi i shumëfishtë


Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


Ndryshim madhësie në M ose S1, S2, S3

Modalitetet e shtypjes

Vetme, pa shkëputur, vet-matës (2s+distant, 10s +distant), foto e qetë e vetme, foto pa shkëputur e qetë

Fotografimi i Vazhdueshëm

Maks. Rreth 7 fns. (shpejtësia ruhet për deri në 110 imazhe (JPEG)(1)(10)(me kartë UHS-I), 25 imazhe (RAW)(me kartë UHS-I))¹²

Intervalometer

I integruar, numri i pozave që mund të zgjidhen nga 1-99 ose pa kufi. Kohëmatës i llambës i mundur

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

Tipi

Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

Mbulimi

Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Niveli i Kuadrove

30 kns

FOKUSIMI

Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


Fokusi automatik: AF CMOS me pikselë të dyfishtë (zbulimi i fytyrës dhe fokusi automatik me gjurmim, FlexiZone e shumëfishtë, FlexiZone njëshe), Ndjeshmëria e gjurmimit (-3 deri në +3) dhe Shpejtësia e fokusit automatik (AF) të shërbimit të videos (-7 deri në +2)

Matja

Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.


Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.

Opsionet e Shfaqjes

Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami, Niveli elektronik

LLOJI I SKEDARIT

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: I mirë, Normal (Exif 2.30 [Printim Exif] i përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Kamerës (2.0),


RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

Madhësia e Imazhit

JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 1920x1080, (S3) 720x408


JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


RAW: (RAW) 6000x4000, (M-RAW) 4500x3000, (S-RAW) 3000x2000

Lloji i Filmit

MOV / MP4 (Video: H.264 kuadro intra/, Zëri: PCM linear / AAC, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)

Madhësia e Filmit

1920 x 1080 (59.94, 50 fps) inter-frame


1920 x 1080 (29,97, 25, 23,98 kuadro/sek) kuadro intra ose inter


1920 x 1080 (29.97, 25) lite inter-frame


1280 x 720 (59,94, 50 kuadro/sek) kuadro inter


1280 x 720 (29,97, 25) kuadro inter të lehta

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

Numërimi i Skedarëve

(1) Numëri i Njëpasnjëshëm


(2) Rivendosja Automatike


(3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Funksionet e Personalizuar

26 funksione të personalizuara

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

Ndriçimi / Paneli LCD

Po/Po

Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit

Po

Memo e Tingullit

Jo

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Zmadhimi i rishikimit

1,5x - 10x

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


(2) Imazh i vetëm


(3) Indeks me 4 imazhe


(4) Indeks me 9 imazhe


(5) Indeks me 36 imazhe


(6) Indeks me 100 imazhe


(7) Kalo në ekran


(8) Modifikim filmi

Panorama

Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Folderit, Filmat, të Palëvizshme


Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


Përsëritja: Ndezur/Fikur


Muzika në sfond: Ndezur/Fikur


Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3

Histogrami

Ndriçimi: Po


RGB: Po

Njoftimi i Theksimit

Po

Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Kategoritë e Menysë

(1) Menyja e fotografimit (x6)


(2) Menyja e rishikimit (x3)


(3) Menyja e konfigurimit (x4)


(4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


(5) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

25 gjuhë


anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

Kompjuter

USB me shpejtësi të lartë

Tjetër

Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (në përputhje me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (fisha mini stereo 3,5 mm), Fisha e kufjeve (fisha mini stereo)

PRINTERËT CANON

PictBridge

Nëpërmjet LAN pa tel vetëm

DEPOZITIMI

Tipi

Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7(*)


* Me Microsoft .NET Framework 4.5 të instaluar.


Mac OS X 10.9, 10.10, 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Përpunimi i imazhit

Digital Photo Professional 4.4.0 (përpunimi i imazheve RAW)

Tjetër

EOS Utility


Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS


Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS


Muzika shembull e EOS


Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e karikueshme Li-ion LP-E6 (e përfshirë), e integruar për datën dhe parametrat

Jeta e baterisë

Rreth 960 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


Rreth 860 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

Treguesi i Baterisë

6 nivele + perqindja

Kursimi i Energjisë

Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Përshtatësi i rrymës së alternuar AC-E6(N), lidhësi DC: DR-E6, karikuesi i baterisë LC-E6, karikuesi i makinës CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

Materialet e Trupit

Rrëshirë polikarbonati me fibra xhami

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

139,0 x 105,2 x 78,5 mm

Pesha (vetëm trupi)

Rreth 730 g (standardi i testimit CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

PAJISJET SHTESË

Treguesi i kuadrit

Eyecup Eb, Lentat e rregullimit dioptrik E-series, Eyepiece Extender EP-EX15II, Angle Finder C

Kasë

Kasa prej lëkure EH21-L

Transmetuesi i Skedarit me Valë

Transmetimi Wi-Fi i integruar


Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur me Android versioni 4.0-4.4/5.0-5.1 ose iOS 7.1/8-8.3.


Lidhja me NFC është e mundur vetëm me pajisjet e përputhshme Android.


Përdorimi i zmadhimit në largësi me Wi-Fi i EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM me Përshtatësin opsional të zmadhimit të fuqishëm PZ-E1 është i mundur vetëm në EOS 80D me një pajisje inteligjente të përputhshme (si më sipër) ose kur përdorni softuerin e përfshirë EOS Utility

Lentat

Të gjitha lentat EF dhe EF-S

Blici

Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

Kapja e Baterisë

BG-E14

Telekomanda/Çelësi

Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

Tjetër

Rripi i Dorës E2, GP-E2

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 kuadro/sek

** Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 kuadro/sek

** Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

Shënimi në fund të faqes

¹ Numri i pikave të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Numri i pikave të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe