Powershot SX710 pamja 1
Powershot SX710 pamja 2

Specifikime produkti

PowerShot SX710 HS

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Approx. 20,3M [14]

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4.5 – 135.0 mm (35 mm e barasvlefshme: 25 – 750 mm)

Zmadhimi

Optik 30x
ZoomPlus 60x
Digital Përafër. 4,0x (me Tele-Kovertues Digital Përafër. 1.6x ose 2.0x [1])
E kombinuar Afërsisht 120x

f maksimale/numri

f/3,2 – f/6,9

Ndërtimi

13 elementë në 10 grupe (3 lente UD, 2 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 2.5-ndalesa [13]. Intelligent IS plus 5-akse Advanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

Njësh, i vazhdueshëm, Servo AF/AE [6], AF me gjurmim,

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentes në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje të ndalimit 1/3.
i-Contrast i përparuar për korrigjimin automatik të gamës dinamike

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/3200 sek. (e paracaktuar në fabrikë)
15 – 1/3200 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Auto (duke përfshirë WB të njohjes së fytyrës), Drita natyrore, Me re, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, I përshtatur.
Korrigjimi WB në shumë zona i disponueshëm në modalitetin Automatik i zgjuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitori

LCD (TFT) 7,5 cm (3,0”) sRGB PureColor II G. Approx. 922.000 pika

Mbulimi

Approx. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm - 3,5 m (Gj) / 1,4 m - 2,0 m (T)

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

I Zgjuar Automatik (58 skena të zbuluara), Hibrid Automatik, Shkrepje Kreative, Programi AE, Prioriteti i shkrehësit AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, Sporte, SCN (Portret, Shkrehësi i Zgjuar (Buzëqeshje, Kohëmatës automatik me shkrepje syri, Kohëmatës automatik fytyre), Skena Natën Gjatë Mbajtjes Në Dorë, Ndriçim i Ulët (5.0 MP), Dëborë, Fishekzjarrë), Filtra krijues (Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Kamerës Lodër, Monokrom, Fokusi i Butë, Super i Gjallë, Efekti i Posterit), Film

Modalitetet në film

I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), Standard, Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarrë, Klipi i shkurtër, Filmi iFrame

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Continuous Shooting

Approx. 6,0 shkrepje/sek. deri sa karta e memories të mbushet plot [12]
me AF: Përafër. 4,5 shkrepje/sek [3][4] me Shikimin e drejtpërdrejtë: afro 4.5 shkrepje/sek [3][4]

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5184 x 3888, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480
16:9 - (L) 5184 x 2912, (M1) 3648 x 2048, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360
3:2 - (L) 5184 x 3456, (M1) 3648 x 2432, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424
1:1 - (L) 3888 x 3888, (M1) 2736 x 2736, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480
Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 60/30 kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns
Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns
Filmi automatik hibrid (HD) 30 kns
Film iFrame (Full HD) 30 fps
Klipi i shkurtër (HD) 30 kns

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek. [7]
(L) Deri në 4 GB ose 1 orë [4]

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Approx. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Approx. 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Mikrobashkuesi HDMI, dalja A/V (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz), me mbështetjen e NFC dinamike [11]

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1
Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10
Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1
Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10
Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1
Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC
Utilitet Harte
Mjeti i transferimit të imazheve

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Approx. 230 shkrepje
Modaliteti ekonomik: 315 shkrepje
Approx. 240 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-1570
Kasë Udhëtimi DCC-2500
Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40
Karikuesi i Baterisë CB-2LYE

Tjetër

Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,
Kabllo i ndërfaqes IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

112,7 x 65,8 x 34,8 mm

Pesha

Approx. 269 g (duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories)Të gjitha të dhënat bazohen në metodat standarde të testimit nga Canon përveç ku tregohet ndryshe.

Subjekt i ndryshimit pa njoftim paraprak.

[1] Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.

[3] Në kushtet kur nuk blici nuk ndizet

[4] Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.

[6] Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

[7] Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.

[11] Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

[12] Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.

[13] Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

[14] Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.