Kompakt Dixhital

Canon PowerShot SX60 HS

Specifikimet

Specifikimet

 • Ultrazmadhim 65x me kënd ultra të gjerë

 • Zmadhim deri në 130x me cilësi të shkëlqyer

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • CMOS 16.1 megapiksel

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Gjeni subjektin tuaj me lehtësi në zmadhimin e plotë

 • Kthejeni nga ana tjetër për t'a parë në çdo kënd

 • Pamor i mprehtë dhe i qartë i jashtëm

 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë

 • NFC thjeshton ndarjen në smartfonë

 • Rregjistrimi i thjeshtë me një përmbledhje të filmit

 • Fokusi automatik super i shpertë dhe regjistrimi i vazhdueshëm në RAW

 • RAW në raporte të ndryshme

 • Filma më të ëmbël 1080p

 • Aperture, shkrehësi dhe kontrol ISO në filma

 • 6 imazhe unike nga një pozë

 • Kap HDR-në pa një trekëmbësh

 • Kontrollojeni kamerën me një smartfon

 • Vendos mikrofon opsional

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Rreth 16.1M¹

 • Pikselët Efektive / Gjithësej

  Rreth 16.8M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  3.8 – 247.0 mm (35 mm ekuivalent: 21 – 1365 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 65x


  ZoomPlus 130x


  Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x¹).


  E kombinuar afërsisht 260x

 • f maksimale/numri

  f/3,4-f/6,5

 • Ndërtimi

  15 elemente në 11 grupe (1 lente asferike me dy anë dhe 3 lente UD)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3,5-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

 • Motor ultratingullor (USM)

  Po

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF / Pikët

  Face Detect, AF 1 pikë (çdo pozicion, fiksuar në qendër ose Face Select dhe Track)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhje manuale duke përdorur FlexiZone AF/AE, Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po, plus MF Peaking

 • Kllapat e Fokusimit

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur te Zbulimi i fytyrës AF ose kuadri AF FlexiZone)

 • Bllokimi AE

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


  Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


  Korrigjim automatik i hijes

 • AEB

  1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

 • Ndjeshmëria ISO

  100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200


  AUTO ISO: 100 - 3200 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Auto (përfshirë Face Detection WB), Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Fluorescent H, Flash, Custom 1, Custom 2


  Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar


  Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.

 • Lloji

  sRGB

TREGUESI I KUADRIT

 • Treguesi i kuadrit

  EVF (tipi 0.17), 4:3 raport aspekti, rreth 922.000 pika

 • Kuadruesi / Mbulimi

  Rreth 100%

 • Korrigjim i Dioptrisë

  Po

MONITORI LCD

 • Monitor

  Kënd i ndryshueshëm 7,5 cm (3,0”) PureColor II VA (TFT), Përafër. 922.000 pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

  Po


  Shpejtësia më e madhe:


  1/2000 sek. (blic i integruar)


  1/250 sek. (blic i jashtëm)


  1/2000 sek. (blic i jashtëm duke përdorur sinkronizim me shpejtësi të lartë)

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlite 270EX II, 320 EX dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT¹)

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 5.5 m (W) / 1.8 m – 3.0 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  E-TTL me gamë EX Speedlite¹

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Personale 1, Personale 2, Auto Hibride, Shkrepje kreative, Sporte, SCN (Portret, Shkrehës Smart (Buzëqeshje, Shkelje syri Kohëmatës, FaceSelf-Kohëmatës), Skenë nate në dorë, Ndriçim i ulët (4.0MP), Borë, Fishekzjarre), Filtra kreativë (Gamë e lartë dinamike, Efekt i syrit të peshkut, Efekt miniaturë, Efekt i kamerës lodër, Fokus i butë, Monokrom, Super i gjallë, Efekt posteri), Film

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Borë, Fishekzjarre, Film iFrame, Film me Lëvizje Super të Ngadaltë

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

  Rreth 6.4 shkrepje/sek derisa karta e memories është plot¹


  me AF: Përafër. 3.8 poza/sek²³


  me Live View: Rreth 4.6 poza/sek²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (RAW, L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


  16:9 - (RAW, L) 4608 x 2592, (M1) 3264 x 1832, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (RAW, L) 4608 x 3072, (M1) 3264 x 2176, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


  1:1 - (RAW, L) 3456 x 3456, (M1) 2448 x 2448, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


  4:5 - (RAW, L) 2768 x 3456, (M1) 1952 x 2448, (M2) 1232 x 1536, (S) 384 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  RAW, Superfine, Fine

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 60 fps / 30 fps


  (HD) 1280 x 720, 30 fps


  (L) 640 x 480, 30 kns


  Film me lëvizje super të ngadaltë (L) 640 x 480, 120 fps, (M) 320 x 240, 240 fps


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Hibrid Automatik (HD) 30 kns


  Film iFrame (Full HD) 30 fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²


  (Film me lëvizje super të ngadaltë) Rreth 30 sek.

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni i pajtueshëm me 1,1), RAW, RAW+JPEG

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo) niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi]


  iFrame

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

 • Korrigjimi i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Kamera ime / Menyja ime

  I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

 • Kategoria ime

  Veçori e etiketimit të imazhit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po, histogram i drejtpërdrejtë

 • Zmadhimi i rishikimit

  Rreth 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

 • Tjetër

  Mini Konektor HDMI


  Dalja A/V (PAL/NTSC)


  Mikrofon i jashtëm (3.5 mm Stereo mini xhek)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wireless LAN (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


  Mac OS X 10.8 / 10.9


  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


  Mac OS X 10.8.2 ose më i ri / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  CameraWindow


  PhotoStitch


  Utilitet Harte

 • Përpunimi i Imazhit

  Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-10L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

 • Jeta e baterisë

  Rreth 340 poza


  Metoda Eco rreth 450 poza


  Rreth 360 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëmi i Përshtatësit AC ACK-DC80

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasa e butë DCC-850


  Rrip Qafe PowerShot NS-100


  Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

 • Lentat

  Kapak Lenteje LH-DC90


  Adaptues i Filtrit FA-DC67A (I pajtueshëm Filtrat Canon 67mm: Polarizimi Rrethor PL-C B, Mbrojtje Filtri)

 • Blici

  Canon Speedlite (përfshirë 270EX, 270EX II, 320EX, 430EX II, 580EX II, 600EX, 600EX-RT¹)


  Transmetues Speedlite ST-E2, Kllapë Speedlite SB-E2, Off-Camera Shoe Cord OC-E3

 • Telekomanda / Çelësi

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC80, Ngarkuesi i baterisë CB-2LCE

 • Tjetër

  Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU


  Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


  Kablli Canon HDMI HTC-100

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  127.6 x 92.6 x 114.3 mm

 • Pesha

  Rreth 650 g (përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 2. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 3. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 4. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 5. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 6. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 7. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 8. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 9. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 10. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 11. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 12. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 13. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 14. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 15. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 16. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 17. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 18. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 19. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 20. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.