Canon PowerShot SX60 HS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Rreth 16.1M¹

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 16.8M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

3.8 – 247.0 mm (35 mm ekuivalent: 21 – 1365 mm)

Zmadhimi

Optik 65x


ZoomPlus 130x


Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x¹).


E kombinuar afërsisht 260x

f maksimale/numri

f/3,4-f/6,5

Ndërtimi

15 elemente në 11 grupe (1 lente asferike me dy anë dhe 3 lente UD)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3,5-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

Motor ultratingullor (USM)

Po

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF / Pikët

Face Detect, AF 1 pikë (çdo pozicion, fiksuar në qendër ose Face Select dhe Track)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Zgjedhje manuale duke përdorur FlexiZone AF/AE, Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur te Zbulimi i fytyrës AF ose kuadri AF FlexiZone)

Bllokimi AE

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


Korrigjim automatik i hijes

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO

100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200


AUTO ISO: 100 - 3200 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Auto (përfshirë Face Detection WB), Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Fluorescent H, Flash, Custom 1, Custom 2


Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar


Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.

Lloji

sRGB

TREGUESI I KUADRIT

Treguesi i kuadrit

EVF (tipi 0.17), 4:3 raport aspekti, rreth 922.000 pika

Kuadruesi / Mbulimi

Rreth 100%

Korrigjim i Dioptrisë

Po

MONITORI LCD

Monitor

Kënd i ndryshueshëm 7,5 cm (3,0”) PureColor II VA (TFT), Përafër. 922.000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po


Shpejtësia më e madhe:


1/2000 sek. (blic i integruar)


1/250 sek. (blic i jashtëm)


1/2000 sek. (blic i jashtëm duke përdorur sinkronizim me shpejtësi të lartë)

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlite 270EX II, 320 EX dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT¹)

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5.5 m (W) / 1.8 m – 3.0 m (T)

Blici i Jashtëm

E-TTL me gamë EX Speedlite¹

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Personale 1, Personale 2, Auto Hibride, Shkrepje kreative, Sporte, SCN (Portret, Shkrehës Smart (Buzëqeshje, Shkelje syri Kohëmatës, FaceSelf-Kohëmatës), Skenë nate në dorë, Ndriçim i ulët (4.0MP), Borë, Fishekzjarre), Filtra kreativë (Gamë e lartë dinamike, Efekt i syrit të peshkut, Efekt miniaturë, Efekt i kamerës lodër, Fokus i butë, Monokrom, Super i gjallë, Efekt posteri), Film

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Borë, Fishekzjarre, Film iFrame, Film me Lëvizje Super të Ngadaltë

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 6.4 shkrepje/sek derisa karta e memories është plot¹


me AF: Përafër. 3.8 poza/sek²³


me Live View: Rreth 4.6 poza/sek²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (RAW, L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (RAW, L) 4608 x 2592, (M1) 3264 x 1832, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (RAW, L) 4608 x 3072, (M1) 3264 x 2176, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (RAW, L) 3456 x 3456, (M1) 2448 x 2448, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


4:5 - (RAW, L) 2768 x 3456, (M1) 1952 x 2448, (M2) 1232 x 1536, (S) 384 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

RAW, Superfine, Fine

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 60 fps / 30 fps


(HD) 1280 x 720, 30 fps


(L) 640 x 480, 30 kns


Film me lëvizje super të ngadaltë (L) 640 x 480, 120 fps, (M) 320 x 240, 240 fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Hibrid Automatik (HD) 30 kns


Film iFrame (Full HD) 30 fps

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²


(Film me lëvizje super të ngadaltë) Rreth 30 sek.

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni i pajtueshëm me 1,1), RAW, RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo) niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi]


iFrame

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

Tjetër

Mini Konektor HDMI


Dalja A/V (PAL/NTSC)


Mikrofon i jashtëm (3.5 mm Stereo mini xhek)

Kompjuter/Tjetër

Wireless LAN (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


Mac OS X 10.8 / 10.9


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


Mac OS X 10.8.2 ose më i ri / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

CameraWindow


PhotoStitch


Utilitet Harte

Përpunimi i Imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-10L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Rreth 340 poza


Metoda Eco rreth 450 poza


Rreth 360 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëmi i Përshtatësit AC ACK-DC80

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-850


Rrip Qafe PowerShot NS-100


Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Lentat

Kapak Lenteje LH-DC90


Adaptues i Filtrit FA-DC67A (I pajtueshëm Filtrat Canon 67mm: Polarizimi Rrethor PL-C B, Mbrojtje Filtri)

Blici

Canon Speedlite (përfshirë 270EX, 270EX II, 320EX, 430EX II, 580EX II, 600EX, 600EX-RT¹)


Transmetues Speedlite ST-E2, Kllapë Speedlite SB-E2, Off-Camera Shoe Cord OC-E3

Telekomanda / Çelësi

Përzgjedhje në distancë RS-60E3

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC80, Ngarkuesi i baterisë CB-2LCE

Tjetër

Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU


Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


Kablli Canon HDMI HTC-100

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

127.6 x 92.6 x 114.3 mm

Pesha

Rreth 650 g (përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.