Canon PowerShot SX540 HS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Rreth 20,3 M¹

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 21,1 M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4,3 – 215,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 1200 mm)

Zmadhimi

Optik 50 herë


ZoomPlus 100 herë


Dixhital afërsisht 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1,6x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹).


E kombinuar afërsisht 200 herë

f maksimale/numri

f/3.4 - f/6.5

Ndërtimi

13 elementë në 10 grupe (3 lente UD dhe 1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200


AUTO ISO: 80 - 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (parazgjedhja e fabrikës)


15 – 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar.


Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, afro 461.000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulim fytyre FE. FE Sigurie, Ekspozim i Mençur i Fleshit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5.5 m (Gje) / 1.3 m – 3.0 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatik inteligjent (58 skena të zbuluara), Programi AE, Prioriteti i obturatorit AE, Prioriteti i hapjes së diafragmës AE, Manual, Automatik hibrid, Kontrolli i pamjes së drejtpërdrejtë, Shkrepja krijuese, SCN (Sport, Portret, Obturatori inteligjent (Buzëqeshje, Kohëmatësi automatik me shkelje syri, Kohëmatësi automatik i fytyrës), Skena natën në duar, Ndriçimi i dobët, Fishekzjarrë), Filtra krijues (Efekti i syrit të peshkut, Efekti i miniaturës, Efekti i kamerës lodër, Fokusi i butë, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit), Film

Modalitetet në film

Automatik inteligjent (21 skena të zbuluara), Standard, Programi AE, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë, Klipi i shkurtër, Filmi iFrame

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 5,9 shkrepje/s


me AF: Përafër. 4,4 shkrepje/s


me Live View: Rreth 4,5 shkrepje/s


(të gjitha shpejtësitë deri sa karta e memories të jetë plot)¹²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5184 x 3888, (M) 2592 x 1944, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 5184 x 2912, (M1) 3648 x 2048, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 5184 x 3456, (M1) 3648 x 2432, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 3888 x 3888, (M1) 2736 x 2736, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Opsioni i ndryshimit të madhësisë i disponueshëm gjatë rileximit

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 59,94 / 29,97 fps, (HD) 1280 x 720, 29,97 fps, (L) 640 x 480, 29,97 fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Filmi automatik hibrid (HD) 29,97 fps


Filmi iFrame (Full HD) 29,97 fps


Klipi i shkurtër (HD) 29,97 fps

Gjatësia e Filmit

(Full HD dhe HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS me celular (nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect me pajisjet e përshtatshme inteligjente)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

Po, gjatë rishikimit

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Bashkuesi i përbërë USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Mini-B)

Tjetër

Bashkuesi mini-HDMI (tipi C)


Dalja A/V, bashkuesi i përbërë (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC dinamike¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1¹


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10


Për mjetin e transferimit të imazheve:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC


Utilitet Harte


Mjeti i transferimit të imazheve


Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 205 shkrepje


Metoda Eco rreth 290 shkrepje


Rreth 300 min në rilexim

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Rreth 205 shkrepje


Metoda Eco rreth 290 shkrepje


Rreth 300 min në rilexim

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE


Bateria e rikarikueshme Li-ion NB-6LH

Tjetër

Kablli Canon HDMI HTC-100


Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

120.0 x 81.7 x 91.9 mm

Pesha

Rreth 442 g (duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories


³ Funksioni i shkrepjes të vazhdueshme kërkon kartë memorieje të pajtueshme SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories


³ Funksioni i shkrepjes të vazhdueshme kërkon kartë memorieje të pajtueshme SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi