Canon PowerShot SX520 HS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Rreth 16.0M¹

Piksel Gjithsej

Rreth 16.8M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4.3 – 180.6 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 1008 mm)

Zmadhimi

Optik 42x


ZoomPlus 84x


Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1.6x ose 2.0x ¹). E kombinuar Afërsisht 168x

f maksimale/numri

f/3.4 - f/6.0

Ndërtimi

13 elementë në 10 grupe (3 lente UD dhe 1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 2.5-stop ¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO

AUTO,100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, Përafër. 461.000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulim fytyre FE. FE Sigurie, Ekspozim i Mençur i Fleshit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5.5 m (Gje) / 1.3 m – 3.0 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (32 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet Shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Hibrid Auto, Kontroll i Pamjes Live, Pozë Kreative, SCN (Portret, Shkrehës Smart (Buzëqeshje, Vetëshkrehës në shkelje syri, Vetëshkrehës), Shpërthim me shpejtësi të lartë (4.0MP), Ndriçim i ulët, Borë, Fishekzjarre), Filtra Kreativë (Efekt i syrit të peshkut, Efekt miniaturë, Efekt i kamerës lodër, Monokrom, Super Vivid, Efekt posteri), Film

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Portret, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, Vivid, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyra e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Rreth 1.6 poza/sek (derisa karta e memories jetë plot)


Shpërthim me shpejtësi të lartë (4.0MP): 10.0 poza/sek., deri në 117 poza¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4608 x 2592, (M1) 3264 x 1832, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4608 x 3072, (M1) 3264 x 2176, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 3456 x 3456, (M1) 2448 x 2448, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 30 fps, (HD) 1280 x 720, 30 fps, (L) 640 x 480, 30 fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Hibrid Automatik (HD) 30 kns

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: Linear PCM (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

Tjetër

Mini Konektor HDMI


Dalja A/V (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


Mac OS X 10.8 / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

CameraWindow


PhotoStitch

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 210 shkrepje


Metoda Eco rreth 290 shkrepje


Rreth 300 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-850


Rrip Qafe PowerShot NS-100


Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Lentat

Kapaku i Lentave LH-DC60


Adaptues i Filtrit FA-DC67A (I pajtueshëm Filtrat Canon 67mm: Polarizimi Rrethor PL-C B, Mbrojtje Filtri)

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

Tjetër

Kablli Canon HDMI HTC-100


Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

120.0 x 81.7 x 91.9 mm

Pesha

Rreth 441 g (përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories