Canon PowerShot SX510 HS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Përafër. 12,1M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4 me teknologjinë iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4,3 – 129,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 720 mm)

Zmadhimi

Optik 30x


ZoomPlus 60x


Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1,5x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 120x

f maksimale/numri

f/3,4 – f/5,8

Ndërtimi

13 elementë në 10 grupe (1 lente UD, 1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentave në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO*

AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/1600 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/1600 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

TREGUESI I KUADRIT

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, Përafër. 461.000 pika

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Shpejtësia më e madhe 1/1600 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulim fytyre FE. FE Sigurie, Ekspozim i Mençur i Fleshit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5.0 m (Gj) / 50 cm – 3.0 m (L)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (32 skena të zbuluara), Pasqyrë Filmi, Program AE, prioritet i Grilës AE, prioritet i aperturës AE, Manual, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, SCN (Portret, Kohëmatës automatik i fytyrës, Dritë e Paktë (3,0MP), Borë, Fishekzjarre), Filtra Krijues (Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Aparatit Fotografik Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit), Pa u dukur, Film

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Film iFrame, Program AE, Portret, Borë, Fishekzjarre, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Film me lëvizje super të ngadaltë

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 3.8 poza/sek


Shpërthim me shpejtësi të lartë (3MP): 10.5 shkrepje/sek


me AF: Përafër. 1.0 shkrepje/sek


me Live View: Rreth 1.0 poza/sek


(të gjitha shpejtësitë janë derisa karta e memorjes të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

HD të Plotë) 1920 x 1080, 24 kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns


Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Pasqyrë Filmi (L)

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë²


(Filmi me lëvizje super të ngadaltë) 30 sek.

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [H.264 + Linear PCM (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kineze e thjeshtuar, Kineze (tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm më HDMI-CEC) dalja A/V (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8/7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3


Mac OS X v10,6 – 10,8


Për lidhjen e LAN me valë në një PC:


Windows 8/7 SP1


Mac OS X v10.6.8/10.7/10.8.2 se më i ri

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

PhotoStitch, Map Utility

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Përafër. 250 shkrepje


Metoda Eco rreth 330 shkrepje


Përafër. 300 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e Butë DCC-970, DCC-950

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

Tjetër

Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

104,0 x 69,5 x 80,2 mm

Pesha

Përafër. 349 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memorjes)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts