Canon PowerShot SX420 IS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Tipi

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Rreth 20,0 M¹

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 20,5 M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Tipi

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4.3 – 180.6 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 1008 mm)

Zmadhimi

Optik 42x


ZoomPlus 84x


Dixhital afërsisht 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x¹)


E kombinuar afërsisht 164x

f maksimale/numri

f/3.5 - f/6.6

Ndërtimi

12 elemente në 11 grupe (1 lente UD, 2 lente asferike nga të dyja anët, 1 lente asferike nga një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Tipi

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

KLLAPAT E FOKUSIMIT

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

BLLOKIMI AE

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/4000 s (parazgjedhja e fabrikës)


15 – 1/4000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Tipi

TTL

Parametrat

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar.

MATRICA E NGJYRAVE

Tipi

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, afro 230 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5,0 m (Gj) / 1,4 m – 2,7 m (Th)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatik inteligjent (32 skena të zbuluara), Programi AE, Kontrolli i drejtpërdrejtë i pamjes, Portreti, Kohëmatësi automatik i fytyrës, Ndriçimi i ulët (5,0MP), Efekti i syrit të peshkut, Efekti miniaturë, Efekti i kamerës lodër, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë, Obturatori i gjatë

Modalitetet në film

Automatik inteligjent (21 skena të zbuluara), Programi AE, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 0,5 shkrepje/s


Modaliteti i dritës së dobët (5,0 MP): Afro 2,2 shkrepje/s


(të gjitha shpejtësitë janë derisa karta e memorjes të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5152 x 3864, (M) 2560 x 1920, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 5152 x 2896, (M1) 3648 x 2048, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 5152 x 3432, (M1) 3648 x 2432, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 3856 x 3856, (M1) 2736 x 2736, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 29,97 kn


Efekti i miniaturës (HD) 5 kns, 2,5 kns, 1,25 kns


Efekti i miniaturës (L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns

Gjatësia e Filmit

(Full HD dhe HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC / H.264, Audio: MPEG4 AAC-LC (monaural)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS me celular (nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect me pajisjet e përshtatshme inteligjente)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

KAMERA IME / MENYJA IME

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

Po, gjatë rishikimit

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Bashkuesi i përbërë USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Mini-B)

Tjetër

Dalja A/V, bashkuesi i përbërë (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC dinamike¹

KARTA E KUJTESËS

Tipi

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1¹


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10


Për mjetin e transferimit të imazheve:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC


Utilitet Harte


Mjeti i transferimit të imazheve


Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e rikarikueshme Li-ion NB-11L/ NB-11LH (bateria NB-11LH dhe karikuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Rreth 195 shkrepje


Metoda Eco rreth 260 shkrepje


Rreth 300 min në rilexim

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e butë DCC-950


Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Karikuesi i baterisë CB-2LDE/ CB-2LFE


Bateria e rikarikueshme Li-ion NB-11LH

Tjetër

Kabëll AV Canon AVC-DC400


Kabëll Ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

104,4 x 69,1 x 85,1 mm

Pesha

Rreth 325 g (duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi