Canon PowerShot SX410 IS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Rreth 20,0 M¹

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 20,5 M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4,3 – 172 mm (35 mm e barasvlershme: 24 – 960 mm)

Zmadhimi

Optik 40x


ZoomPlus 80x


Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x¹).


E kombinuar afërsisht 160x

f maksimale/numri

f/3.5 - f/6.3

Ndërtimi

12 elemente në 11 grupe (1 lente UD, 2 lente asferike nga të dyja anët, 1 lente asferike nga një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS me 4-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

FOCUS BRACKETING

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600


ISO automatike: 100 - 800

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/4000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/4000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, afro 230 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

SECOND CURTAIN SYNCHRONISATION

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5,0 m (Gj) / 1,4 m – 2,7 m (Th)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatik inteligjent (32 skena të zbuluara), Programi AE, Kontrolli i drejtpërdrejtë i pamjes, Portreti, Kohëmatësi automatik i fytyrës, Ndriçimi i ulët (5,0MP), Efekti i syrit të peshkut, Efekti miniaturë, Efekti i kamerës lodër, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Dëborë, Fishekzjarrë, Obturatori i Gjatë

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Program AE, Portret, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 0,5 shkrepje/sek (deri sa karta e memories të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5152 x 3864, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 5152 x 2896, (M1) 3648 x 2048, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 5152 x 3432, (M1) 3648 x 2432, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 3856 x 3856, (M1) 2736 x 2736, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns


(L) 640 x 480, 30 kns


Efekti miniaturë (HD) 5 kns, 2.5 kns, 1,25 kns, (L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë¹

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: Linear PCM (monaural)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

GPS

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

MY CATEGORY

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

Tjetër

Dalja A/V (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-11LH (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 185 shkrepje


Modaliteti Eko: Përafër. 245 shkrepje


Rreth 240 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e butë DCC-950


Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

LENSES

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

REMOTE CONTROLLER/ SWITCH

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Adaptor AC ACK-DC90, Karikues Baterie CB-2LFE

Tjetër

Kabëll AV Canon AVC-DC400


Kabëll Ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

104,4 x 69,1 x 85,1 mm

Pesha

Rreth 325 g (duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të ngjeshjes të kartës së kujtesës.

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të ngjeshjes të kartës së kujtesës.