Canon PowerShot SX400 IS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Rreth 16.0M¹

Piksel Gjithsej

Rreth 16.6M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4,3 – 129,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 720 mm)

Zmadhimi

Optik 30x


ZoomPlus 60x


Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1.6x ose 2.0x¹). E kombinuar Afërsisht 120x

f maksimale/numri

f/3.4 - f/5.8

Ndërtimi

13 elementë në 10 grupe (1 lente UD, 1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS me 4-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

0 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentave në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/1600 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/1600 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, Përafër. 230 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Shpejtësia më e madhe 1/1600 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 5,0 m (Gj) / 1,4 m – 3,0 m (Th)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (32 skena të zbuluara), Program AE, Kontroll i Pamjes Live, Portret, Vetëshkrehës fytyre, Ndriçim i ulët (4.0MP), Efekt i syrit të peshkut, Efekt Miniaturë, Efekt i Kamerës Lodër, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre, Shkrehës i Gjatë, Film

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Program AE, Portret, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Rreth 0.8 poza/sek (derisa karta e memories të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4608 x 2592, (M1) 3264 x 1832, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4608 x 3072, (M1) 3264 x 2176, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 3456 x 3456, (M1) 2448 x 2448, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 30 kn


Efekt Miniaturë (HD) 5fps, 2.5fps, 1.25 fps, (L) 6fps, 3fps, 1.5fps

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.


(L ) Deri në 4 GB ose 1 orë¹

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: Linear PCM (monaural)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

Tjetër

Dalja A/V (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


Mac OS X 10.8 / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

CameraWindow


PhotoStitch

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-11LH (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 190 shkrepje


Modaliteti Eko: Përafër. 260 shkrepje


Rreth 300 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e butë DCC-950


PowerShot Accessory Organizer

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Adaptor AC ACK-DC90, Karikues Baterie CB-2LFE

Tjetër

Kabëll AV Canon AVC-DC400


Kabëll Ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

104.4 x 69.1 x 80.1 mm

Pesha

Rreth 313 g (përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të ngjeshjes të kartës së kujtesës.

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të ngjeshjes të kartës së kujtesës.