Canon PowerShot SX170 IS Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Përafër. 16,0M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4 me teknologjinë iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

5,0 – 80,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 448 mm)

Zmadhimi

Optik 16x


ZoomPlus 32x


Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1,6x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 64x

f maksimale/numri

f/3,5 – f/5,9

Ndërtimi

11 elementë në 9 grupe (1 lente UD, 1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. IS inteligjent

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO*

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/3200 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/3200 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

TREGUESI I KUADRIT

MONITORI LCD

Monitor

7,5 cm (3,0”) TFT, Përafër. 230 000 pika

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulim fytyre FE. FE Sigurie, Ekspozim i Mençur i Fleshit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 3,0 m (Gj) / 60 cm – 2,0 m (L)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1,


Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

I Zgjuar Automatik (32 skena të zbuluara), Programi AE, Përparësia e shkrehësit AE, Përparësia e aperturës AE, Manual, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, SCN (Portret, Kohëmatës automatik i fytyrës, Dritë e Paktë (4,0MP), Borë, Fishekzjarre), Filtra Krijues (Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Aparatit Fotografik Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit), Pa u dukur, Film

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Portret, Borë, Fishekzjarre, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 0.8 poza/sek


me AF: Përafër. 0,5 poza/sek.


me Live View: Rreth 0.6 poza/sek


(të gjitha shpejtësitë janë derisa karta e memorjes të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4608 x 2592, (M1) 3264 x 1832, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4608 x 3072, (M1) 3264 x 2176, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 3456 x 3456, (M1) 2448 x 2448, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 30 kn


Efekti i Miniaturës (HD, L) 5 kns, 2,5 kns, 1,25 kns

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L ) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [H.264 + Linear PCM (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

KARAKTERISTIKA TË TJERA

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kineze e thjeshtuar, Kineze (tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Dalja A/V, lidhësi i përkushtuar (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


Mac OS X v10,6 – 10,8

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

PhotoStitch

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Përafër. 300 shkrepje


Metoda Eco rreth 440 shkrepje


Përafër. 420 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-750

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1,


Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

Tjetër

Kabëll AV Canon AVC-DC400ST, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

108.0 x 71.0 x 43.9 mm

Pesha

Përafër. 251 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memorjes)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories