Canon PowerShot S120 Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS 1/1.7 i tipit me ndriçim nga pas

Pikselët Efektive

Përafër. 12,1M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

5,2 – 26,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 120 mm)

Zmadhimi

Optik 5 herë


ZoomPlus 10 herë


Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1,5x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 20x

f maksimale/numri

f/1.8-f/5.7

Ndërtimi

7 elemente në 6 grupe (1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë UA asferike nga të dyja anët dhe 1 lentë asferike nga njëra anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (9 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, AF me prekje

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

3 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), Mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur me Zbulimin e Fytyrës AF ose Kuadri AF me Prekje)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


Korrigjim automatik i hijes


Filter ND (3 ndalesa)

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO*

AUTO, 80, 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 - 1/2500 sek. (paracaktuar nga fabrika)


250 – 1/2500 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.


Korrgjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në I Zgjuar Automatik


Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave në modalitetin Underwater (Nën ujë).

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

LCD me ekran me prekje 7,5 cm (3,0”) PureColor II G (TFT). Përafër. 922,000 pika Lloji i aftësisë

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 7,0 m (W) / 50 cm – 2,3 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (58 skena të zbuluara), Hybrid Auto, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Custom, SCN (Portrait, Smart Shutter (Smile, Wink Self-Timer, FaceSelf-Timer), Star (Star Nightscape, Star Trails, Star Time-Lapse Movie), Handheld Night Scene, Underwater, Snow, Fireworks), Creative Filters (High Dynamic Range, Nostalgic, Fish-eye Effect, Miniature Effect, Toy Camera Effect, Background Defocus, Soft Focus, Monochrome, Super Vivid, Poster Effect), Movie

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Theksimi i ngjyrës, Shkëmbimi i ngjyrës, Borë, Fishekzjarre, Filmi me lëvizje super të ngadaltë

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 12.1 shkrepje/sek për deri në 5 kuadro pastaj rreth 9.4 shkrepje/sek për 635 kuadro¹


me AF: Përafër. 5.5 skrepje/sek²³


me Live View: Rreth 5.6 skrepje/sek²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L & RAW) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


16:9 - (L & RAW) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L & RAW) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


1:1 - (L & RAW) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


4:5 - (L & RAW) 2400 x 3000, (M1) 1696 x 2112, (M2) 960 x 1200, (S) 384 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

RAW, Superfine, Fine

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 60fps/30fps (HD) 1280 x 720, 30fps, (L) 640 x 480, 30fps


Star Time-Lapse Movie (Full HD) 15fps


Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


Miniature Effect (HD, L) 6fps, 3fps, 1.5fps


Hybrid Auto (HD)

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²


(Filmi me lëvizje super të ngadaltë) 30 sek.


(Star Time-Lapse Movie) 8/6/4 sek

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni i pajtueshëm me 1,1), RAW, RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG2 AAC-LC (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kineze e thjeshtuar, Kineze (tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm më HDMI-CEC) dalja A/V (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

LAN me Valë (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8/7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3


Mac OS X v10,6 – 10,8


Për lidhjen e LAN me valë në një PC:


Windows 8/7 SP1


Mac OS X v10.6.8/10.7/10.8.2 se më i ri

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

Utilitet Harte

Përpunimi i Imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-6LH (bateria NB-6LH dhe ngarkuesi i dhënë)

Jeta e baterisë

Përafër. 230 shkrepje


Metoda Eco rreth 300 shkrepje


Përafër. 240 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e Butë DCC-1920


Kasë Udhëtimi DCC-2500

Kasë që i reziston ujit / Motit

Kasa Kundër Ujit (40m) WP-DC51, Pesha e Kasës Kundër Ujit WW-DC1

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

Tjetër

Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

100.2 x 59.0 x 29.0 mm

Pesha

Përafër. 217 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memorjes)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts