Canon PowerShot N100 Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

Kryesor: CMOS tipi 1/1.7 me ndjeshmëri të lartë

Pikselët Efektive

Kryesor: Përafër. 12,1M


Prapa: Përafër. 0.3M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

Kryesor: 5.2 – 26.0 mm (35 mm i barazvlefshëm: 24 – 120 mm)


Prapa: (35mm i barazvlefshëm: 25mm)

Zmadhimi

Kryesor:


Optik 5 herë


ZoomPlus 10 herë


Digital Përafër. 4,0x (me Tele-Kovertues Digital Përafër. 1.5x or 2.0x).


E kombinuar Afërsisht 20 herë¹

f maksimale/numri

Kryesor: f/1.8 – f/5.7


Prapa: f/2.8

Ndërtimi

7 elementë në 6 grupe (1 lentë asferike UA nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga një anë)

Image Stabilisation

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 2.5-ndalesa [13]. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulim Fytyre ose Prekje AF)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, AF me prekje

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

3 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues (lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të Fytyrës), Mesatare të qendërzuar, Vend (kuadri AF me Prekje)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 - 1/2500 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 - 1/2500 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar.


Korrgjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në I Zgjuar Automatik

MONITORI LCD

Monitor

Lloji me pjerrësi 7.5 cm (3.0”) Ekran LCD (TFT) me prekje PureColor II. Përafër. 922,000 pika Lloji i aftësisë

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 7,0 m (W) / 50 cm – 2,3 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Kapje Dyshe, Hibrid Automatik, SCN (Smart Automatik (58 skena të zbuluara), Shkrepje Kreative, P, Portret, Shkrehës i Mençur (Buzëqeshje, Kohëmatës i Shkeljes të Syrit, Kohëmatës i fytyrës tënde), Skenë Nate në Dorë, Efekti i Syrit të Peshkut, Efekt Miniaturë, Efekt i Kamerës Lodër, Defokusim i Sfondit, Fokus i Butë, Monokrom, Super i Gjallë, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre, Shkrehës i Gjatë)

Modalitetet në film

Automatik i Mençur (21 skena të zbuluara), Kapje Dyshe, P, Portret, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super i Gjallë, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarre, Film iFrame

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 3.0 poza/sek. (derisa karta e kujtesës të mbushet)¹

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

Kryesor:


4:3 - (L) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 30 fps, (HD) 1280 x 720, 30 fps,


(L) 640 x 480, 30 kns


iFrame (Full HD) 30 fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Hibrid Automatik (HD) 30 kns

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG4 AAC-LC (stereo)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Mikro Konektor HDMI (i pajtueshëm me HDMI-CEC), dalja A/V (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport NFC¹²

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


Mac OS X 10.7 / 10.8 / 10.9


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


Mac OS X 10.7 / 10.8.2 or later / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

CameraWindow, Map Utility, PhotoStich

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-12L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Përafër. 330 shkrepje


Metodë Eko: 460 shkrepje


Përafër. 360 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, takëmi i përshtatësit AC ACK-DC100

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë Udhëtimi DCC-2500


Rrip Qafe PowerShot NS-100


Organizues Aksesorësh

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Paketa e baterisë NB-12L


Karikues Baterie CB-2LGE


Takëmi i Përshtatësit ACK-DC100

Tjetër

Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


Kabëll Ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

104,5 x 67,5 x 35,8 mm

Pesha

Përafër. 289 g (përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts


² Funksionaliteti NFC kërkon pajisje smart të pajtueshme

¹ Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të ngjeshjes të kartës së kujtesës.