Canon PowerShot N Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Përafër. 12,1M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 5 me teknologjinë iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

5,0 – 40,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 448 mm)

Zmadhimi

Optik 8 herë


ZoomPlus 16 herë


Digital Përafër. 4x¹.


E kombinuar Afërsisht 32 herë

f maksimale/numri

f/3,0 – f/5,9

Ndërtimi

8 elementë në 7 grupe (1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga një anë UA, 1 lente asferike nga një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 2,5-ndalesa¹. IS inteligjent

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (9 pika, Zbulimi i Fytyrës ose AF me Prekje)

Modalitetet AF

I Vazhdueshëm, Servo AF/AE (në modalitetin Automatik), AF me Prekje

BLLOKIMI AF

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

KLLAPAT E FOKUSIMIT

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues (lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të Fytyrës), Mesatare të qendërzuar, Vend (kuadri AF me Prekje)

BLLOKIMI AE

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast për serinë e korrigjimit automatik dinamik

AEB

Ndjeshmëria ISO*

AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


1 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (përfshirë Zbulimin e Fytyrës WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H.

MONITORI LCD

Monitor

Lloji me pjerrësi 7,1 cm (2,8”) LCD me ekran me prekje PureColor II G (TFT). Përafër. 461.000 pika Lloji i aftësisë

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregulluar te një nga pesë nivelet

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

SINKRONIZIMI I PERDES SË DYTË

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 90 cm (Gj)

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

I Zgjuar Automatik (58 skena të zbuluara), Hibrid Automatik, P, Poza Krijuese, Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Kamerës Lodër, Fokusi i Butë, Monokrom

Modalitetet në film

I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë

EFEKTET E FOTOGRAFISË

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, Vendosja eutomatike, I vazhdueshëm, Kohëmatësi automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 2,3 poza/sek. (derisa karta e kujtesës të mbushet)¹

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480

Ngjeshja

E shkëlqyeshme, E mirë

Filma

HD të Plotë) 1920 x 1080, 24 kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns


Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 10 min. 00 sek. ¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë ²


(Filmi me lëvizje super të ngadaltë) 30 sek.

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [H.264 + Linear PCM (monaural)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerat kompakt të fotove Canon SELPHY dhe printerat me hedhje bojë Canon që lejojnë përdorimin e PictBridge (Printim fotosh për ID, Printimi me madhësi fikse dhe printimi i filmit mund të përdoret vetëm në printerat SELPHY CP & ES)

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë rishikimit

KATEGORIA IME

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

HISTOGRAMI

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 ose 10 sek.

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Hollandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Norvegjisht, Suedisht, Spanjisht, Kinezisht e Thjeshtuar, Kinezisht (tradicionale), Japonisht, Rusisht, Portugalisht, Koreanisht, Greqisht, Polonisht, Çekisht, Hungarisht, Turqisht, Tailandisht, Arabisht, Ukrainisht, Rumanisht, Farsi, Vietnamisht, Gjuha Malajziane, Indianisht, Indonezisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

TJETËR

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz) ¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

microSD, microSDHC, microSDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


Mac OS X v10,6 – 10,8


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 8 / 7 SP1


Mac OS X v10.6.8 / v10,7 / v10.8.2 ose më i ri

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

CameraWindow


PhotoStitch

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-9L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Përafër. 200 poza ¹


Modaliteti Eko: Përafër. 280 foto ¹


Përafër. 240 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, takëm përshtatësi AC ACK-DC70

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Quickshot kasë DCC-2000

TELEKOMANDA/ÇELËSI

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i Adaptuesit AC ACK-DC70, Adaptuesi kompakt i energjisë CA-DC30E (USB), Ngarkuesi i baterisë CB-2LBE

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C (5 - 40 °C kur përdorni CA-DC30E), lagështia: 10 – 90%

Dimensionet (GjxLxTh)

78,6 x 60,2 x 29,3 mm

Pesha

Përafër. 195 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e kujtesës)

Mohimi i përgjegjësisë

* Ndjeshmëria e Daljes Standarde / Indeksi i Rekomanduar i Ekspozimit

Sipas ISO 12232:2006 (20 prill 2006) i cili specifikon metodën për caktimin dhe raportimin e vlerësimeve të shpejtësive ISO për aparatet fotografike digjitale.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të ngjeshjes të kartës së kujtesës.

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Përdorimi i baterive dhe formatit të kartës së memories të dhënë me aparatin (atje ku përshihet), me përjashtim ku tregohet.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.