Kompakt Dixhital

Canon PowerShot G9 X

Specifikimet

Specifikimet

 • Sensor i madh për rezultate premium
 • CMOS 20.2 megapiksel
 • Prekje të mëdha funksionale
 • Kontroll i shpejtë manual
 • Fokusi automatik super i shpertë dhe regjistrimi i vazhdueshëm në RAW
 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë
 • NFC thjeshton ndarjen në smartfonë
 • Normë kuadroje Full HD nga 24p deri 60p
 • Rregjistrimi i thjeshtë me një përmbledhje të filmit
 • Karikojeni me lehtësi me kabëll USB
 • Aperturë e gjërë
 • Zmadhim optik 3x me kënd të gjerë
 • Kontrollojeni kamerën me një smartfon
 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë
 • 6 imazhe unike nga një pozë
 • Foto starry Qielli me lehtësi
 • Gradime të buta me RAW 14 bitë
 • Transferoni te Canon Connect Station me një trokitje të vetme

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Rreth 20.2M (Raport aspekti 3:2)¹

 • Pikselët Efektive / Gjithësej

  Rreth 20.9M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  10.2 – 30.6 mm (35 mm ekuivalent: 28 – 84 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 3x


  ZoomPlus 6x


  Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x)¹


  E kombinuar afërsisht 12x

 • f maksimale/numri

  f/2.0 - f/4.9

 • Ndërtimi

  8 elemente në 6 grupe (lente asferike UA në dy anë, lente asferike në 1 anë)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), rreth 3-stop.¹


  Intelligent IS me Advanced Dynamic IS në 5 akse

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, AF me prekje

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po, plus MF Peaking

 • Kllapat e Fokusimit

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  5 cm (I gjerë) nga para lentes


  35 cm (Tele) nga para lentes

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Evaluative (lidhur me Zbulim Fytyre kuadro AF), Mesatare me peshë në mes, Spot (qendër ose lidhur me kuadron Touch AF)

 • Bllokimi AE

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


  Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


  Korrigjim automatik i hijes


  ND Filter (3-stop) On/ Auto/ Off¹

 • AEB

  1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

 • Ndjeshmëria ISO

  125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800¹


  AUTO ISO: 125 - 12800 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  1/8 - 1/2000 sek. (Metodë Filmi)


  LLAMBË, 30 – 1/2000 sec. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.


  Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar


  Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


  Rregullim ngjyrash në metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

MONITORI LCD

 • Monitor

  7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Lloji i aftësisë

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

  Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 6.0 m (W) / 50 cm – 2.4 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Personale, Auto Hibride, Shkrepje kreative, SCN (Portret, Yje (Peizazh Yjesh, Gjurmë Yjesh, Portret Yjesh, Film Interval Kohor Yjesh), Skenë Nate në Dorë, Fishekzjarre, High Dynamic Range, Nostalgjik, Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Miniaturë, Efekt i Kamerës Lodës, Defokus Sfondi, Fokus i Butë, Monokrom, Super Vivid, Efekt PosterI), Film

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Manual, Portret, Nostalgjik, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Fishekzjarrë, Klip i Shkurtër, Film iFrame

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

  Rreth 6.0 poza/sek


  me AF: Përafër. 4.3 poza/sek


  Deri në 2000 kuadro ¹²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  3:2 - (L & RAW) 5472 x 3648, (M1) 4320 x 2880, (M2) 2304 x 1536, (S) 720 x 480


  4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M1) 3840 x 2880, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


  16:9 - (RAW, L) 5472 x 3080, (M1) 4320 x 2432, (M2) 1920 x 1080, (S) 720 x 408


  1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M1) 2880 x 2880, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


  Ndryshim madhësie i disponueshëm në luajtje (M2, S) për imazhet JPEG

 • Ngjeshja

  RAW, Superfine, Fine

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 23.98 fps


  (HD) 1280 x 720, 29.97 / 25 fps


  (L) 640 x 480, 29.97 / 25 fps


  Film Intervali Kohor Yjesh (Full HD) 29.97 / 25 / 14.99 / 12.5 fps


  Efekt Miniaturë (HD, L) 6 / 3 / 1.5 fps


  Auto Hibrid (HD) 29.97 / 25 fps


  Film iFrame (Full HD) 29.97 / 25 fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë²


  (Film interval kohe yje) deri në 128 sek

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Kompresim JPEG (Exif 2.3 [Exif Print] compliant) / Rregull dizajni për sistem të Skedave të Kamerës dhe DPOF ver. 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), RAW+JPEG

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]


  iFrame

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

 • Korrigjimi i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Kamera ime / Menyja ime

  I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

My Category

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po, histogram i drejtpërdrejtë

 • Zmadhimi i rishikimit

  Po, i mundësuar në 10 hapa

 • Kohëmatësi Automatik

  Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

 • Tjetër

  Mikro Kontektor HDMI

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC dinamike¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1¹


  Mac OS X 10.9 / 10.10


  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


  Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1


  Mac OS X 10.9 / 10.10


  Për mjetin e transferimit të imazheve:


  Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1


  Mac OS X 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Tjetër

  CameraWindow DC


  Utilitet Harte


  Mjeti i transferimit të imazheve


  Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

 • Përpunimi i Imazhit

  Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Rreth 220 shkrepje


  Metoda Eco rreth 335 poza


  Rreth 300 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, AC Adapter Kit ACK-DC110


  Karikim me USB përmes Compact Power Adaptor CA-DC30E¹

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasë e Butë DCC-1890


  Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Lenses

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Remote Controller/ Switch

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  AC Adapter Kit ACK-DC110, Adaptor Energjie Kompakt CA-DC30E, Karikues Baterie CB-2LHE

 • Tjetër

  Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  98.0 x 57.9 x 30.8 mm

 • Pesha

  Rreth 209 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 2. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 3. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 4. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 5. ¹ Auto ND Filter nuk është i disponueshën në Metodën e Filmit.

 6. ¹ Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

 7. ¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories


  ³ Funksioni i shkrepjes të vazhdueshme kërkon kartë memorieje të pajtueshme SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.

 8. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 9. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts.

 10. ¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

 11. ¹ Karikimi me USB kërkon Kabëll Ndërfaqeje IFC-600PCU (shitet veçmas) ose kabëll të ngjashëm me konektorë USB Micro-B në USB