PowerShot G9 X pamja 1
PowerShot G9 X pamja 2

Specifikime produkti

PowerShot G9 X

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Approx. 20.2M (Raport aspekti 3:2) [14]

Pikselët Efektive / Gjithësej

Approx. 20.9M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

10.2 – 30.6 mm (35 mm ekuivalent: 28 – 84 mm)

Zmadhimi

Optik 3x
ZoomPlus 6x
Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x [1])
E kombinuar afërsisht 12x

f maksimale/numri

f/2.0 - f/4.9

Ndërtimi

8 elemente në 6 grupe (2 lente UA jo sferike me dy anë, 1 lente jo sferike me një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente e tipit me zhvendosje), afro 3-ndalesa [13].
Intelligent IS me Advanced Dynamic IS në 5 akse

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

Modalitetet AF

Tek, I vazhdueshëm, Servo AF/AE [6], Touch AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

5 cm (I gjerë) nga para lentes
35 cm (Tele) nga para lentes

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Evaluative (lidhur me Zbulim Fytyre kuadro AF), Mesatare me peshë në mes, Spot (qendër ose lidhur me kuadron Touch AF)

Bllokimi AE

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3
Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike
Korrigjim automatik i hijes


Filtri ND (3 ndalesa) Aktiv/ Auto/ Joaktiv [16]

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO

125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800 [15]

AUTO ISO: 125 - 12800 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)
1/8 - 1/2000 sek. (Modaliteti i videos)
LLAMBË, 30 – 1/2000 sec. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.
Korrigjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në Automatik-un e Zgjuar
Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.
Rregullim ngjyrash në metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitori

Ekrani LCD (TFT) me prekje 7,5 cm (3,0”). Raporti i aspektit 3:2. Approx. 1,040,000 pika. Lloji i aftësisë

Mbulimi

Approx. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 6,0 m (W) / 50 cm – 2,4 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatike inteligjente (58 skena të zbuluara), Programi AE, Prioriteti i mbyllësit AE, Prioriteti i hapjes së diafragmës AE, Manual, I përshtatur, Automatike hibride, Shkrepje krijuese, SCN (Portret, Yje (Peizazh yjesh, Gjurmë yjesh, Portret yjesh, Video yjesh me afat kohe), Skenë nate në duar, Fishekzjarrë, Gama e lartë dinamike, Nostalgjike, Efekti i syrit të peshkut, Efekti i miniaturës, Efekti i kamerës lodër, Shfokusimi i sfondit, Fokusi i butë, Monokrom, Super i gjallë, Efekt Posteri), Video

Modalitetet në film

Automatike inteligjente (21 skena të zbuluara), Standard, Programi AE, Manual, Portret, Nostalgjik, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë, Fragment i shkurtër, Video iFrame

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Continuous Shooting

Approx. 6,0 shkrepje/sek
me AF: Përafër. 4,3 shkrepje/sek

Deri në 2000 kuadro [3][4][12]

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

3:2 - (L & RAW) 5472 x 3648, (M1) 4320 x 2880, (M2) 2304 x 1536, (S) 720 x 480
4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M1) 3840 x 2880, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480
16:9 - (RAW, L) 5472 x 3080, (M1) 4320 x 2432, (M2) 1920 x 1080, (S) 720 x 408
1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M1) 2880 x 2880, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


Ndryshimi i madhësisë i disponueshëm gjatë rileximit (M2, S) për imazhet JPEG

Ngjeshja

RAW, Superfine, Fine

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 59,94 / 50 / 29,97 / 25 / 23,98 kuadro/s
(HD) 1280 x 720, 29,97 / 25 kuadro/s
(L) 640 x 480, 29,97 / 25 kuadro/s


Video yjesh me interval kohor (Full HD) 29,97 / 25 / 14,99 / 12,5 kuadro/s
Efekti i miniaturës (HD, L) 6 / 3 / 1,5 kuadro/s
Autoamtike hibride (HD) 29,97 / 25 kuadro/s
Video iFrame (Full HD) 29,97 / 25 kuadro/s

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek. [7]
(L) Deri në 4 GB ose 1 orë [4]
(Film interval kohe yje) deri në 128 sek

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon origjinal RAW edicioni i 2të), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
iFrame

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Zmadhimi i rishikimit

Po, i aktivizuar në 10 hapa

Kohëmatësi Automatik

Approx. 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

Tjetër

Mikro Kontektor HDMI

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz), me mbështetjen e NFC dinamike [11]

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1 [18]
Mac OS X 10.9 / 10.10

Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10


Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows 10 / 8 / 8.1 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC
Utilitet Harte
Mjeti i transferimit të imazheve


Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Përpunimi i Imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Approx. 220 shkrepje
Metoda Eco rreth 335 shkrepje
Approx. 300 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, AC Adapter Kit ACK-DC110

Karikimi nëpërmjet USB-së i disponueshëm me Adaptorin elektrik kompakt CA-DC30E [17]

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-1890
Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Paketa e adaptorit AC ACK-DC110, Adaptori elektrik kompakt CA-DC30E, Karikuesi i baterisë CB-2LHE

Tjetër

Kablloja e ndërfaqes IFC-600PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

98,0 x 57,9 x 30,8 mm

Pesha

Approx. 209 g (me baterinë dhe kartën e memories)Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Subjekt i ndryshimit pa njoftim paraprak.

[1] Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.

[3] Në kushtet kur nuk blici nuk ndizet

[4] Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.

[6] Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

[7] Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.

[11] Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

[12] Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.

[13] Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

[14] Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

[15] Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

[16] Filtri automatik ND nuk është i disponueshëm në Modalitetin e videos.

[17] Karikimi nëpërmjet USB-së kërkon kabllon e ndërfaqes IFC-600PCU (shitet më vete) ose një kabllo të ngjashme me bashkues USB Micro-B deri në USB tipi-A

[18] Aplikacionet e softuerëve në përputhje me Windows 10 vetëm në Modalitetin e desktopit të Windows 10