Powershot G3 X
Powershot G3 X

Specifikime produkti

PowerShot G3 X

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Approx. 20.2M (Raport aspekti 3:2) [14]

Pikselët Efektive / Gjithësej

Approx. 20.9M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

8.8 – 220 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 600 mm)

Zmadhimi

Optike 25x
ZoomPlus 50x
Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x [1])
E kombinuar afërsisht 100x

f maksimale/numri

f/2.8-f/5.6

Ndërtimi

18 elementë në 13 grupe (1 lente asferike UA në dy anë, 2 lente asferike UA në dy anë, 1 lente asferike në një anë, 2 lente UD dhe lente 1 Hi-UD)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3.5-stop [13]. Intelligent IS me Advanced Dynamic IS në 5 akse

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

Modalitetet AF

Tek, I vazhdueshëm, Servo AF/AE [6], Touch AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus Ngritje MF & AF + MF

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

5 cm (I gjerë) nga para lentes
85 cm (Tele) nga para lentes

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Evaluative (lidhur me Zbulim Fytyre kuadro AF), Mesatare me peshë në mes, Spot (qendër ose lidhur me kuadron Touch AF)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në ndalesa 1/3
Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike
Korrigjim automatik i hijes
Filtër ND (3-stop)

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO

125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800 [15]
AUTO ISO: 125 - 6400 (e mundur të vendoset në Maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (standarde fabrike) BULB, 30 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Auto (përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dielli, Hije, Re, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Personalizuar 1, Personalizuar 2
Korrigjim WB disa zona i disponueshëm në Smart Auto, Kompensim Balancimi Bardhësie
Rregullim ngjyrash në Metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

TREGUESI I KUADRIT

Treguesi i kuadrit

Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1

MONITORI LCD

Monitori

Ekran me prekje LCD (TFT) i tipit me anosje 8.0 cm (3.2”) sRGB PureColor II G. Raporti i aspektit 3:2. Approx. 1,620,000 pika. Lloji i aftësisë

Mbulimi

Approx. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlites të jashtëm 270EX II dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT [2])

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

60 cm – 6.8 m (W) / 85 cm – 3.1 m (T)

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual, Personalizuar 1, Personalizuar 2, Auto Hibride, Pozë Kreative, SCN (Sporte, Portret, Shkrehës i Vogël (Buzëqeshje, Kohëmatës Shkelje Syri, Kohëmatës Fytyra Jote), Yje (Peizazh Yjesh, Gjurmët e Yjeve, Film Kohe Yjesh), Skenë Nate në Dorë, Borë, Fishekzjarrë), Filtra Kreativë (High Dynamic Range, Nostalgjik, Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Miniature, Efekt i Kamerës Lodër, Defokus Sfondi, Fokus i Butë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri), Film

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Manual, Portret, Nostalgjik, Efekt Miniaturë, Monokrom, Super Vivid, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarrë, Klip i Shkurtër, Film iFrame

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Continuous Shooting

Approx. 5.9 poza/sek [12]
me AF: Përafër. 3.2 poza/sek (të gjitha shpejtësitë janë derisa memoria të jetë plot) [3][4]

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

3:2 - (L & RAW) 5472 x 3648, (M1) 4320 x 2880, (M2) 2304 x 1536, (S) 720 x 480
4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M1) 3840 x 2880, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480
16:9 - (RAW, L) 5472 x 3080, (M1) 4320 x 2432, (M2) 1920 x 1080, (S) 720 x 408
1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M1) 2880 x 2880, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480
4:5 - (RAW, L) 2912 x 3648, (M1) 2304 x 2880, (M2) 1232 x 1536, (S) 384 x 480
Ndryshim madhësie në rihapje (M2)

Ngjeshja

RAW, Superfine, Fine

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 59.94/50/29.97/25/23.98 fps
(HD) 1280 x 720, 29.97/25 fps
(L) 640 x 480, 29.97/25 fps
Film Interval Kohe Yjesh (Full HD) 30/15 fps
Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns
Auto Hibrid (HD) 29.97/25 fps
Film iFrame (Full HD) 29.97/25 fps

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek. [7]
(L) Deri në 4 GB ose 1 orë [4]
(Film interval kohe yje) deri në 128 sek

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon origjinal RAW edicioni i 2të), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
iFrame

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me smartfon të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Zmadhimi i rishikimit

Approx. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Veçori e etiketimit të imazhit

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Hi-Speed USB (MTP, PTP) Konektor DIXHITAL

Tjetër

Mikro Konektor HDMI,
Dalja A/V (PAL/NTSC)
Mikrofon i jashtëm (3.5 mm Stereo mini xhek)
Dalje Kufjesh (xhek 3.5 mm)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz), me mbështetjen e NFC dinamike [11]

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1
Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10
Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1
Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10


Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1
Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC
Utilitet Harte
Mjeti i transferimit të imazheve

Përpunimi i Imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-10L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Approx. 300 shkrepje
Metoda Eco: 415 poza
Approx. 360 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëmi i Përshtatësit AC ACK-DC80

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e Butë DCC-2300
Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Lentat

Kapak Lenteje LH-DC100
Adaptor Filtri FA-DC67B (I pajtueshëm me filtra 67 mm Canon: Circular Polarizing PL-C B, Protect Filter)

Blici

Canon Speedlite (përfshirë 270EX, 270EX II, 320EX, 430EX, 430EX II, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT [2])
Transmetues Speedlite (ST-E3-RT, ST-E2), Kllapë Speedlite SB-E2, Kordon Off-Camera Shoe OC-E3

Telekomanda/Çelësi

Përzgjedhje në distancë RS-60E3

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC80, Ngarkuesi i baterisë CB-2LCE

Tjetër

Pamor Elektronik EVF-DC1 (tipi 0.48), raport aspekti 4:3, Rreth 2,360,000 pika, mbulim 100%
Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU
Kablli Canon HDMI HTC-100

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

123.3 x 76.5 x 105.3 mm

Pesha

Approx. 733 g (me baterinë dhe kartën e memories)Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Subjekt i ndryshimit pa njoftim paraprak.

[1] Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.

[2] Jo të gjitha funksionet e blicit suportohen.

[3] Në kushtet kur nuk blici nuk ndizet

[4] Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.

[6] Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

[7] Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.

[8] Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

[9] Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.

[10] Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

[11] Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

[12] Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar