Kompakt Dixhital

Canon PowerShot G1 X Mark II

Specifikimet

Specifikimet

 • Sensor i madh pranë madhësisë DSLR APS-C
 • Aperture të gjerë në të gjithë intervalin e zmadhimit
 • CMOS 12.8 Megapiksel me aspekt 3:2
 • Dy unaza lenteje të personalizueshme
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë
 • Zmadhimi optik 5 herë me kënd ultra të gjërë
 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë
 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë
 • NFC thjeshton ndarjen në smartfonë
 • Kontrollojeni kamerën me një smartfon
 • Përkuleni për të regjistruar lart ose poshtë
 • Gradime të buta me RAW 14 bitë
 • Kontrolli i aperturës dhe shpejtësisë së shkrehësit
 • Maksimale të lartë ndjeshmëria ISO
 • Filma 1080p
 • Krijo sfond SLR stil
 • Foto starry Qielli me lehtësi
 • Kap HDR-në pa një trekëmbësh
 • Filtri ND

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS Canon i tipit 1.5 me ndjeshmëri të lartë (18.7 mm x 14.0 mm)

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 12.8M (Raporti i aspektit: 3:2)


  Përafër. 13.1M (Raporti i aspektit: 4:3)

 • Aspect Ratio

  Sensor multi-aspekt - 3:2 (standard), 4:3

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  12.5 – 62.5 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 120 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 5 herë


  ZoomPlus 10 herë


  Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1.6x ose 2.0x¹).


  E kombinuar Afërsisht 20x

 • f maksimale/numri

  f/2,0-f/3,9

 • Ndërtimi

  14 elemente në 11 grupe (1 lente asferike me dy anë UA dhe 2 lente asferike me dy anë)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3,5-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, AF me prekje

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po, plus Ngritje MF & AF + MF

 • Kllapat e Fokusimit

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  5 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur te Zbulimi i fytyrës AF ose kuadri AF)

 • Bllokimi AE

  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


  Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


  Korrigjim automatik i hijes


  Filter ND (3 ndalesa)

 • AEB

  1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO, 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/4000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  60 – 1/4000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.


  Korrgjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në I Zgjuar Automatik


  Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave në modalitetin Underwater (Nën ujë).


  Rregullim i ngjyrave në Metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

TREGUESI I KUADRIT

 • Treguesi i kuadrit

  Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1

MONITORI LCD

 • Monitor

  LCD me prekje (TFT) me anim 7.5 cm (3.0”) sRGB PureColor II. Raporti i aspektit 3:2. Përafër. 1,040,000 pika. Tipi kapacitiv brenda-qelize

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Po


  Shpejtësia më e madhe:


  1/2000 sek. (blic i integruar)


  1/250 sek. (blic i jashtëm)


  1/4000 sek. (i jashtëm duke përdorur sinkronizimin me shpejtësi të lartë)

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlites të jashtëm 270EX II dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT¹)

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 6.8 m (W) / 50 cm - 3.5 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  E-TTL with EX series Speedlites¹

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Custom 1, Custom 2, Hybrid Auto, Auto, Creative Shot, SCN (Portrait, Smart Shutter (Smile, Wink Self-Timer, FaceSelf-Timer), Star (Star Nightscape, Star Trails, Star Portrait, Star Time-Lapse Movie), Handheld Night Scene, Underwater, Snow, Fireworks), Creative Filters (High Dynamic Range, Nostalgic, Fish-eye Effect, Miniature Effect, Toy Camera Effect, Background Defocus, Soft Focus, Monochrome, Super Vivid, Poster Effect), Movie

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Portrait, Nostalgic, Miniature Effect, Monochrome, Super Vivid, Poster Effect, Underwater, Snow, Fireworks, iFrame Movie

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 5.2 shkrepje/sek derisa karta e memories është plot¹


  me AF: Përafër. 3.0 shkrepje/sek


  me Live View: Rreth 3.1 shkrepje/sek


  (të gjitha shpejtësitë derisa karta e memories është plot)²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  3:2 - (L & RAW) 4352 x 2904, (M1) 3072 x 2048, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


  4:3 - (L & RAW) 4160 x 3120, (M1) 3072 x 2304, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


  16:9 - (L & RAW) 4352 x 2248, (M1) 3072 x 1728, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  1:1 - (L & RAW) 3120 x 3120, (M1) 2304 x 2304, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


  4:5 - (L & RAW) 2496 x 3120, (M1) 1840 x 2304, (M2) 1232 x 1536, (S) 384 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  RAW, Superfine, Fine

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 30 fps (HD) 1280 x 720, 30 fps, (L) 640 x 480, 30 fps


  Film Interval Kohe Ylli (Full HD) 30, 15 fps


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Hibrid Automatik (HD) 30 kns


  Film iFrame (Full HD) 30fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²


  (Film Interval Kohe Ylli) Deri në 32 sek

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon origjinal RAW edicioni i 2të), RAW+JPEG

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG2 AAC-LC (stereo)]


  iFrame

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • My Camera / My Menu

  I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

 • Kategoria ime

  Veçori e etiketimit të imazhit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po, histogram i drejtpërdrejtë

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Mikro Konektor HDMI (i pajtueshëm me HDMI-CEC), dalja A/V (PAL/NTSC)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


  Mac OS X 10.7, 10.8, 10.9


  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


  Mac OS X 10.7 / 10.8.2 or later / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  CameraWindow, PhotoStitch, Map Utility

 • Përpunimi i Imazhit

  Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të karikueshme Li-ion NB-12L (bateria NB-12L dhe karikuesi furnizohet)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 240 shkrepje


  Metoda Eco rreth 300 shkrepje


  Përafër. 300 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, takëmi i përshtatësit AC ACK-DC100

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasa e butë DCC-1820


  Rrip Qafe PowerShot NS-100

 • Kasë që i reziston ujit / Motit

  Kasë kundër ujit (40m) WP-DC53


  Kasë që i reziston ujit pesha WW-DC1

 • Lentat

  Kapaku i lentes LH-DC80


  Adaptues i Filtrit FA-DC58E (I pajtueshëm me filtrat Canon 58mm: Filtër Rrethor Polarizues PL-C B, Filtra të Dendësisë Neutrale ND4-L & ND8-L, Filtër Mbrojtës, Filtër UV, Filtër i Dritës së Qiellit, Filtër Softmat Nr.1 & 2)

 • Blici

  Canon Speedlites (përfshirë 270EX II, 320EX, 430EX II, 580EX II, 600EX, 600EX-RT¹)


  Transmetuesi Speedlite ST-E2, Rripi i këmbëzës jashtë aparatit fotografik OC-E3, Kllapa BKT-DC1, Kllapa Speedlite SB-E2

 • Telekomanda/Çelësi

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC100, Karikues baterie CB-2LGE

 • Tjetër

  Shikues Elektronik EVF-DC1


  (tipi 0.48), raporti i aspektit 4:3, Përafër. 2,360,000 pika, mbulim 100%


  Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


  Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  116,3 x 74,0 x 66,2 mm

 • Pesha

  Përafër. 558 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

 2. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 3. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 4. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 5. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 6. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 7. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 8. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 9. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.