Canon PowerShot G1 X Mark II Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS Canon i tipit 1.5 me ndjeshmëri të lartë (18.7 mm x 14.0 mm)

Pikselët Efektive

Përafër. 12.8M (Raporti i aspektit: 3:2)


Përafër. 13.1M (Raporti i aspektit: 4:3)

Aspect Ratio

Sensor multi-aspekt - 3:2 (standard), 4:3

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

12.5 – 62.5 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 120 mm)

Zmadhimi

Optik 5 herë


ZoomPlus 10 herë


Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1.6x ose 2.0x¹).


E kombinuar Afërsisht 20x

f maksimale/numri

f/2,0-f/3,9

Ndërtimi

14 elemente në 11 grupe (1 lente asferike me dy anë UA dhe 2 lente asferike me dy anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3,5-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, AF me prekje

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus Ngritje MF & AF + MF

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

5 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur te Zbulimi i fytyrës AF ose kuadri AF)

Bllokimi AE

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


Korrigjim automatik i hijes


Filter ND (3 ndalesa)

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/4000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


60 – 1/4000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.


Korrgjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në I Zgjuar Automatik


Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


Kompensimi i balancimit të ngjyrave në modalitetin Underwater (Nën ujë).


Rregullim i ngjyrave në Metodën e Yjeve

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

TREGUESI I KUADRIT

Treguesi i kuadrit

Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1

MONITORI LCD

Monitor

LCD me prekje (TFT) me anim 7.5 cm (3.0”) sRGB PureColor II. Raporti i aspektit 3:2. Përafër. 1,040,000 pika. Tipi kapacitiv brenda-qelize

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Po


Shpejtësia më e madhe:


1/2000 sek. (blic i integruar)


1/250 sek. (blic i jashtëm)


1/4000 sek. (i jashtëm duke përdorur sinkronizimin me shpejtësi të lartë)

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlites të jashtëm 270EX II dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT¹)

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 6.8 m (W) / 50 cm - 3.5 m (T)

Blici i Jashtëm

E-TTL with EX series Speedlites¹

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Smart Auto (58 skena të zbuluara), Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Custom 1, Custom 2, Hybrid Auto, Auto, Creative Shot, SCN (Portrait, Smart Shutter (Smile, Wink Self-Timer, FaceSelf-Timer), Star (Star Nightscape, Star Trails, Star Portrait, Star Time-Lapse Movie), Handheld Night Scene, Underwater, Snow, Fireworks), Creative Filters (High Dynamic Range, Nostalgic, Fish-eye Effect, Miniature Effect, Toy Camera Effect, Background Defocus, Soft Focus, Monochrome, Super Vivid, Poster Effect), Movie

Modalitetet në film

Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Program AE, Portrait, Nostalgic, Miniature Effect, Monochrome, Super Vivid, Poster Effect, Underwater, Snow, Fireworks, iFrame Movie

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 5.2 shkrepje/sek derisa karta e memories është plot¹


me AF: Përafër. 3.0 shkrepje/sek


me Live View: Rreth 3.1 shkrepje/sek


(të gjitha shpejtësitë derisa karta e memories është plot)²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

3:2 - (L & RAW) 4352 x 2904, (M1) 3072 x 2048, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


4:3 - (L & RAW) 4160 x 3120, (M1) 3072 x 2304, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


16:9 - (L & RAW) 4352 x 2248, (M1) 3072 x 1728, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


1:1 - (L & RAW) 3120 x 3120, (M1) 2304 x 2304, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


4:5 - (L & RAW) 2496 x 3120, (M1) 1840 x 2304, (M2) 1232 x 1536, (S) 384 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

RAW, Superfine, Fine

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 30 fps (HD) 1280 x 720, 30 fps, (L) 640 x 480, 30 fps


Film Interval Kohe Ylli (Full HD) 30, 15 fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Hibrid Automatik (HD) 30 kns


Film iFrame (Full HD) 30fps

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²


(Film Interval Kohe Ylli) Deri në 32 sek

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon origjinal RAW edicioni i 2të), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG2 AAC-LC (stereo)]


iFrame

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

My Camera / My Menu

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Mikro Konektor HDMI (i pajtueshëm me HDMI-CEC), dalja A/V (PAL/NTSC)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


Mac OS X 10.7, 10.8, 10.9


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


Mac OS X 10.7 / 10.8.2 or later / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

CameraWindow, PhotoStitch, Map Utility

Përpunimi i Imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të karikueshme Li-ion NB-12L (bateria NB-12L dhe karikuesi furnizohet)

Jeta e baterisë

Përafër. 240 shkrepje


Metoda Eco rreth 300 shkrepje


Përafër. 300 min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, takëmi i përshtatësit AC ACK-DC100

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-1820


Rrip Qafe PowerShot NS-100

Kasë që i reziston ujit / Motit

Kasë kundër ujit (40m) WP-DC53


Kasë që i reziston ujit pesha WW-DC1

Lentat

Kapaku i lentes LH-DC80


Adaptues i Filtrit FA-DC58E (I pajtueshëm me filtrat Canon 58mm: Filtër Rrethor Polarizues PL-C B, Filtra të Dendësisë Neutrale ND4-L & ND8-L, Filtër Mbrojtës, Filtër UV, Filtër i Dritës së Qiellit, Filtër Softmat Nr.1 & 2)

Blici

Canon Speedlites (përfshirë 270EX II, 320EX, 430EX II, 580EX II, 600EX, 600EX-RT¹)


Transmetuesi Speedlite ST-E2, Rripi i këmbëzës jashtë aparatit fotografik OC-E3, Kllapa BKT-DC1, Kllapa Speedlite SB-E2

Telekomanda/Çelësi

Përzgjedhje në distancë RS-60E3

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC100, Karikues baterie CB-2LGE

Tjetër

Shikues Elektronik EVF-DC1


(tipi 0.48), raporti i aspektit 4:3, Përafër. 2,360,000 pika, mbulim 100%


Kabëll AV Canon AVC-DC400ST,


Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

116,3 x 74,0 x 66,2 mm

Pesha

Përafër. 558 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.