Canon PowerShot D30 Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Përafër. 12,1M

ASPECT RATIO

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4 me teknologjinë iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

5,0 – 25,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 140 mm)

Zmadhimi

Optik 5 herë


Digital Përafër. 4,0x (me Tele-Kovertues Digital Përafër. 1,5x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 20x

f maksimale/numri

f/3,9 – f/4,8

Ndërtimi

12 elementë në 10 grupe (2 lenta UD, 3 lenta asferike nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga njëra anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 1,5-ndalesa¹. IS inteligjent

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm (i disponueshëm vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF, Makro nën ujë, Shpejt

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po

KLLAPAT E FOKUSIMIT

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/1600 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/1600 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Nën ujë, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

LCD 7,5 cm (3,0”) PureColor II (TFT). Përafër. 461.000 pika

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. Metodë LCD në dritë dielli.

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/1600 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

SINKRONIZIMI I PERDES SË DYTË

Distanca e Blicit të Integruar

30 cm – 3,5 m (Gj) / 1,0 m – 3,0 m (L)

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

I Zgjuar Automatik (32 skena të zbuluara), P, Bashkimi i filmave, Portret, Shkrehësi i zgjuar, (Buzëqeshje, Kohëmatësi automatik me shkrepje syri, Kohëmatësi automatik me fytyrë), Skena natën gjatë mbajtjes në dorë, Dritë e paktë (3.0MP), Efekti i syrit të peshkut, Efekti i miniaturës, Efekti i aparatit fotografik lodër, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Theksimi i ngjyrës, Shkëmbimi i ngjyrës, Nën ujë, Nën ujë Makro, Borë, Fishekzjarre, Shkrehësi i gjatë, Ndihma e qepjes

Modalitetet në film

I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Theksimi i ngjyrës, Shkëmbimi i ngjyrës, Nën ujë, dëborë, Fishekzjarre, Filmi iFrame, Filmi me lëvizje super të ngadaltë

Efektet e Fotografisë

Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë)

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 1,9 poza/sek.(derisa karta e kujtesës të mbushet plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


16:9 - (L) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


3:2 - (L) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


1:1 - (L) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S, XS)


*XS është gjysma e gjatësisë dhe gjërësisë së S

Ngjeshja

E imët

Filma

HD të Plotë) 1920 x 1080, 24 kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns


Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


Pasqyrim Filmi (L) 30fps


Film iFrame (HD) 30fps

Gjatësia e Filmit

(HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [Video:MPEG-4 AVC / H.264, Audio: Linear PCM (monaural)]

GPS Log

RREGJISTRI [NMEA 0183 në përputhje me formatin e mesazhit]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

Po¹, etiketimi GPS, Rregjistrimi GPS, azhornimi automatik i kohës

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

My Camera / My Menu

Imazhi fillestar dhe personalizim i tingujve të aparatit

Kategoria ime

Veçori e etiketimit të imazhit

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Hollandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Norvegjisht, Suedisht, Spanjisht, Kinezisht e Thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Rusisht, Portugalisht, Koreanisht, Greqisht, Polonisht, Çekisht, Hungarisht, Turqisht, Tailandisht, Arabisht, Ukrainisht, Rumanisht, Farsisht, Gjuha malajziane, Gjuha indoneziane, Vietnamisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm me HDMI-CEC), dalja A/V (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


Mac OS X 10.7 / 10.8 / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

PhotoStitch, Map Utility

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Përafër. 300 poza (E matur me tiparet e GPS të fikur)


Përafër. 300 min. rishikim


Më shumë se 48 orë duke përdorur vetëm Rregjistrimin GPS

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë Neopreni SC-DC80


Kasë Udhëtimi DCC-2500


Xhaketë Silikoni SJ-DC1


Pluskues FT-DC1

LENTAT

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1


Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

TELEKOMANDA/ÇELËSI

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

Tjetër

Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

- 10 – 40 °C, 10 – 90% lagështi


Nuk fut ujë deri në 25 m (ekuivalent me IEC/JIS IP Protection Rating IPX8)


Nuk fut pluhura (ekuivalent me IEC/JIS IP Protection Rating IP6X)


Kundër goditjeve në rrëzime deri në 2.0m (MIL Standard 810F Metoda 516,5)¹

Dimensionet (GjxLxTh)

109,4 x 68,0 x 27,5 mm

Pesha

Përafër. 218 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i GPS mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Përdorimi i GPS duhet të jetë në përputhje me ligjet dhe rregulloret e vendit dhe zonës në të cilin përdoret, përfshirë çdo kufizim në përdorimin e pajisjeve elektronike.

¹ Metodat e testimit të qëndrueshmërisë së tronditjes janë unike për këtë produkt dhe nuk garantojnë për dëmtimin ose mosfunksionimin e produktit.