Kompakt Dixhital

Canon IXUS 275 HS

Specifikimet

Specifikimet

 • Zmadhim optik 12x me kënd ultra të gjerë

 • Zmadhim deri në 24x me cilësi të shkëlqyer

 • CMOS 20.2 megapiksel

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • Ndani imazhet me valë

 • NFC thjeshton ndarjen në smartfonë

 • Modaliteti automatik me zbulimin e 32 skenave

 • 6 imazhe unike nga një pozë

 • Filma 1080p

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Rregjistrimi i thjeshtë me një përmbledhje të filmit

 • Kontrollojeni kamerën me një smartfon

 • Zmadhimi automatik varet nga numri i subjekteve

 • LCD 7,5 cm (3,0")

 • Shihni foto dhe video në TV

 • Transferoni te Canon Connect Station me një trokitje të vetme

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Rreth 20,2 M¹

 • Pikselët Efektive / Gjithësej

  Rreth 21,1 M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  4,5 – 54,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 25 – 300 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 12 herë


  ZoomPlus 24x


  Digital Përafër. 4 herë. (me Tele-Konverter Digital Përafër. 1.6x or 2.0x).


  E kombinuar Afërsisht 48x¹

 • f maksimale/numri

  f/3,6 – f/7,0

 • Ndërtimi

  9 elementë në 7 grupe (1 lentë asferike UA nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga një anë)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus 4-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm (vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE, Rregjistrimi AF¹

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  1 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentes në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


  i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar.

MATRICA E NGJYRAVE

MONITORI LCD

 • Monitor

  7.5 cm (3.0”) LCD (TFT), Përafër. 461.000 pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

  Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 4,0 m (Gj) / 1,0 m – 2,0 m (Th)

 • Blici i Jashtëm

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Auto Hibride, Shkrepje Kreative, SCN (Smart Automatik (32 skena të zbuluara), P, Portret, Shkrehës i Mençur (Buzëqeshje, Kohëmatës i Shkeljes të Syrit, Kohëmatës Fytyra jote), Flakërim i shpejtësisë të lartë (4.0 MP), Skenë Nate në Dorë, Dritë e Ulët (4.0 MP), Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Miniaturë, Efekt i Kamerës Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekt Posteri, Borë, Fishekzjarrë, Shkrehës i Gjatë)

 • Modalitetet në film

  I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

  Rreth 2,5 poza/sek.


  Shpërthim me shpejtësi të lartë (5,0 MP): afro 7,2 poza/sek. (derisa karta e memories të mbushet)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L) 5184 x 3888, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480


  16:9 - (L) 5184 x 2912, (M1) 3648 x 2048, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (L) 5184 x 3456, (M1) 3648 x 2432, (M2) 2048 x 1368, (S) 640 x 424


  1:1 - (L) 3888 x 3888, (M1) 2736 x 2736, (M2) 1536 x 1536, (S) 480 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2)

 • Ngjeshja

  E shkëlqyeshme, E mirë

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 30 fps, (HD) 1280 x 720, 30 fps, (L) 640 x 480, 30 fps


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Hibrid Automatik (HD) 30 kns

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG4-AVC / H.264, Audio: MPEG4 AAC-LC (monaural)]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

 • Korrigjimi i syrit të kuq

  Po

My Category

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

 • Zmadhimi i rishikimit

  Rreth 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Rreth 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

 • Computer/Other

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me mbështetje NFC dinamike¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


  Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10


  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


  Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10


  Për mjetin e transferimit të imazheve:


  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1


  Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Tjetër

  CameraWindow DC


  Utilitet Harte


  Mjeti i transferimit të imazheve

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-11LH (bateria dhe karikuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Rreth 185 shkrepje


  Modaliteti Eko: Përafër. 250 shkrepje


  Rreth 240 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasa e butë DCC-1370


  Kasa e butëDCC-1350

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Paketa e përshtatësit AC ACK-DC90, ngarkuesi i baterisë CB-2LFE / CB-2LDE

 • Tjetër

  Kabëll AV Canon AVC-DC400


  Kabëll Ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  99.6 x 58.0 x 22.8 mm

 • Pesha

  Rreth 147 g (duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

 2. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 3. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

 4. ¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 5. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 6. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 7. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë