Canon IXUS 180 Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Rreth 20,0 M¹

Pikselët Efektive / Gjithësej

Rreth 20,5 M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4,3 – 43,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 240 mm)

Zmadhimi

Optik 10 herë


ZoomPlus 20 herë


Dixhital afërsisht 4x


E kombinuar afërsisht 40 herë¹

f maksimale/numri

f/3,0 – f/6,9

Ndërtimi

9 elementë në 7 grupe


(1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm (vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE, Rregjistrimi AF¹

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentes në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (parazgjedhja e fabrikës)


15 – 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

LCD (TFT) 6,8 cm (2,7"), afro 230 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm - 4,0 m (Gj) / 1,0 - 2,0 m (L)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatik inteligjent (32 skena të zbuluara), P, Portreti, Kohëmatësi automatik i fytyrës, Ndriçimi i ulët (5,0 MP), Efekti i syrit të peshkut, Efekti i miniaturës, Efekti i kamerës lodër, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë, Obturatori i gjatë

Modalitetet në film

Automatik inteligjent (21 skena të zbuluara), P, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Fishekzjarrë

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 0,8 shkrepje/s


Modaliteti i dritës së dobët (5,0 MP): Afro 2,2 shkrepje/s


(të gjitha shpejtësitë janë derisa karta e memorjes të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5152 x 3864, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480, (W) 5152 x 2896


Opsioni i ndryshimit të madhësisë i disponueshëm gjatë rileximit

Ngjeshja

E imët

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 29,97 kn


Efekti i miniaturës (HD) 5 kns, 2,5 kns, 1,25 kns


Efekti i miniaturës (L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s¹


(L) deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MP4 [Video: MPEG4-AVC / H.264, Audio: MPEG4 AAC-LC (monaural)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS me celular (nëpërmjet aplikacionit Canon Camera Connect me pajisjet e përshtatshme inteligjente)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

Histogrami

Po, gjatë rishikimit

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Bashkuesi i përbërë USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Mini-B)

Tjetër

Dalja A/V, bashkuesi i përbërë (PAL/NTSC)

Computer/Other

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport Dynamic NFC ¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1¹


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10


Për mjetin e transferimit të imazheve:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Tjetër

CameraWindow DC


Utilitet Harte


Mjeti i transferimit të imazheve


Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e rikarikueshme Li-ion NB-11L/ NB-11LH (bateria NB-11L dhe karikuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Rreth 190 shkrepje


Modaliteti Eko: Përafër. 245 shkrepje


Modaliteti i rileximit: Afro 240 min

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasë e butë DCC-1320


Kasa e butë DCC-1370

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Ngarkuesi i baterisë CB-2LFE


Bateria e rikarikueshme Li-ion NB-11LH

Tjetër

Kablli Canon AV AVC-DC400


Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

95,3 x 56,8 x 23,6 mm

Pesha

Rreth 138 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi