Canon IXUS 170 Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Rreth 20,0 M¹

Pikselët Efektive / Gjithsej

Rreth 20,5 M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

4,5 – 54,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 25 – 300 mm)

Zmadhimi

Optik 12 herë


ZoomPlus 24x


Digital Përafër. 4 herë.


E kombinuar Afërsisht 48x¹

f maksimale/numri

f/3,6 – f/7,0

Ndërtimi

9 elementë në 7 grupe (1 lentë asferike UA nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm (vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE, Rregjistrimi AF¹

ZGJEDHJA E PIKËS AF

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

KLLAPAT E FOKUSIMIT

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentes në makro

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

LCD (TFT) 6.8 cm (2.7"), Përafër. 230 000 pika

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

SINKRONIZIMI I PERDES SË DYTË

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 4,0 m (Gj) / 1,0 m – 2,0 m (Th)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

I Zgjuar Automatik (32 skena të zbuluara), P, Portret, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, Kohëmatës Automatik i Fytyrës, Dritë e Ulët (5.0 MP), Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Kamerës Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre, Shkrehës i Gjatë

Modalitetet në film

I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre

EFEKTET E FOTOGRAFISË

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 0,8 poza/sek. (derisa karta e memories të mbushet)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 5152 x 3864, (M1) 3648 x 2736, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480, (W) 5152 x 2896


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E imët

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 30 kn


Efekti i miniaturës (HD) 5 kns, 2,5 kns, 1,25 kns


Efekti i miniaturës (L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L) deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [Video:MPEG-4 AVC / H.264, Audio: Linear PCM (monaural)]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

GPS

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

KATEGORIA IME

Sensor Inteligjent Orientimi

Po, me Rrotullim Automatik

HISTOGRAMI

Zmadhimi i rishikimit

Rreth 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Norvegjisht, Suedisht, Spanjisht, Kinezisht e Thjeshtuar, Kinezisht (tradicionale), Japonisht, Rusisht, Portugalisht, Koreanisht, Greqisht, Polonisht, Çekisht, Hungarisht, Turqisht, Tailandisht, Arabisht, Ukrainisht, Rumanisht, Farsisht, Malajziane, Indianisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Dalja A/V, lidhësi i përkushtuar (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8 / 8.1 / 7 SP1


Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri e rikarikueshme Li-ion NB-11L/ NB-11LH (bateria NB-11LH dhe ngarkuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Rreth 200 shkrepje


Modaliteti Eko: Përafër. 255 shkrepje


Rreth 300min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-1370


Kasë e butë DCC-1320

KASË QË I REZISTON UJIT / MOTIT

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Paketa e përshtatësit AC ACK-DC90, ngarkuesi i baterisë CB-2LFE / CB-2LDE

Tjetër

Kablli Canon AV AVC-DC400


Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

99,6 x 57,6 x 22,6 mm

Pesha

Rreth 141 g (duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories