Canon IXUS 150 Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CCD lloji 1/2.3

Pikselët Efektive

Përafër. 16,0M

ASPECT RATIO

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

Gjatësia Vatrore

5,0 – 40,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 448 mm)

Zmadhimi

Optik 8 herë


ZoomPlus 16 herë


Digital Përafër. 4x


E kombinuar Afërsisht 32 herë¹

f maksimale/numri

f/3,2 – f/6,9

Ndërtimi

8 elementë në 7 grupe


(1 lente asferike nga të dyja anët)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 2,5-ndalesa¹. Intelligent IS plus Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm (vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE, Rregjistrimi AF¹

ZGJEDHJA E PIKËS AF

Bllokimi AF

Po

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

KLLAPAT E FOKUSIMIT

Distanca më e Vogël e Fokusimit

1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

LCD (TFT) 6.8 cm (2.7"), Përafër. 230 000 pika

Mbulimi

Përafër. 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

SINKRONIZIMI I PERDES SË DYTË

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 3,0 m (Gj) / 1,3 – 1,5 m (Th)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1


Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

I Zgjuar Automatik (32 skena të zbuluara), P, Portret, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, Kohëmatës Automatik i Fytyrës, Dritë e Ulët (4.0 MP), Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Kamerës Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre, Shkrehës i Gjatë

Modalitetet në film

I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre

EFEKTET E FOTOGRAFISË

Modalitetet e shtypjes

Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

Fotografim i Vazhdueshëm

Përafër. 0,8 fotografi/sek.¹ (derisa karta e memories të mbushet plot)²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

4:3 - (L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480, (W) 4608 x 2592


Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

Ngjeshja

E imët

Filma

(HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 30 kn


Efekti i Miniaturës (HD) 5kns, 2,5kns, 1,25 kns


Efekti i Miniaturës (L) 6knss, 3kns, 1,5 kns

Gjatësia e Filmit

(HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


(L) deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

Filma

MOV [H.264 + Linear PCM (monaural) ]

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po

GPS

Korrigjim i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

SENSOR INTELIGJENT ORIENTIMI

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Përafër. 2x – 10x

Kohëmatësi Automatik

Përafër. 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Norvegjisht, Suedisht, Spanjisht, Kinezisht e Thjeshtuar, Kinezisht (tradicionale), Japonisht, Rusisht, Portugalisht, Koreanisht, Greqisht, Polonisht, Çekisht, Hungarisht, Turqisht, Tailandisht, Arabisht, Ukrainisht, Rumanisht, Farsisht, Malajziane, Indianisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

Tjetër

Dalja A/V, lidhësi i përkushtuar (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 8, 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


Mac OS X 10.7, 10.8, 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

Shfletim dhe Printim

ImageBrowser EX

Tjetër

Dritarja e kameras


PhotoStitch

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-11L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

Jeta e baterisë

Përafër. 210 shkrepje


Modaliteti Eko: Përafër. 280 shkrepje


Përafër. 240min. rishikim

Furnizimi me energji A/C

Opsional, Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Kasa e butë DCC-1370


Kasa e butëDCC-1350


Kasë e butë DCC-1320

LENTAT

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1


Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

TELEKOMANDA/ÇELËSI

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

Tjetër

Kablli Canon AV AVC-DC400

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

95,2 x 54,3 x 22,1 mm

Pesha

Përafër. 130 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories