Canon XF305 Specifikimet

KAMERA

Sensor imazhi

Sensor

3CMOS i llojit 1/3

Sistem

Prizëm RGB

Pikselat totale për sensor

2,37 megapiksel

Pikselat efektive për sensor

2,07 megapiksel

Ndriçim minimal

Auto e plotë (përforcim 21dB), 50i/25p: 3,8 luks / 3,3 luks


Modaliteti manual (përforcim 33dB), 50i/25p: 0,06 luks / 0,05 luks

Rezolucioni horizontal

1000 linja TV ose më shumë (regjimi 1920 x 1080i)

Lentë

Raporti i zmadhimit

18x

Gjatësia vatrore

4,1 - 73,8 mm (35mm ekuivalenti: 29,3 mm – 527,4 mm)

Distanca minimale e fokusit

1 m;


20 mm (MACRO)

Filtri ND

3 filtra xhami: 1/4, 1/16, 1/64

Kontrolli i zmadhimit

Unazë, Lëkundje ose Dorezë

Shpejtësia e zmadhimit

Lëkundja e zmadhimit:


Shpejtësi e ndryshueshme/Shpejtësi fikse (16 cilësime niveli shpejtësie të disponueshme);


Zmadhimi dorezë:


Shpejtësi fikse (16 cilësime niveli shpejtësie të disponueshme)

Kontrolli i fokusit

Unazë manuale ose automatike (AF e menjëhershme, TV AF AF me Zbulim fytyre)

Kontroll Iris

Unazë manuale; Auto e plotë; Iris auto me shtytje

Intervali i hapjes

f1,6 - f22

Diametri i filtrit

82 mm

Elementet e lentës/grupet

17/14

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistemi i zhvendosjes së lentës optike (zbulim këndi dhe zhvendosje të vektorit);


3 regjime: Dinamik, Standard, Me zmadhim

Zmadhim digital

1,5X. Opsioni Digjital telekonvertues

Përpunues imazhi

Lloji

DIGIC DV III

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);

Lloji

UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë)

Koha e regjistrimit

Karta CF 32GB: Deri në 80 minuta (1080/50i @ 50 Mbps)

Formati i skedarit të regjistrimit

Material eXchange Format (MXF)

Formati i regjistrimit

MPEG-2 Long GOP


50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

Norma e kuadrove të regjistrimit

50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i: 1280 x 720/50p, 25p;¹


25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO.


720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

Regjistrim në interval

PO. 2, 6 ose 12 kuadro, 25 intervale kohe

Regjistrim kuadrosh

PO. 2, 6 ose 12 kuadro

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Skanim në të kundërt

PO. Kthim i imazhit lart/poshtë, majtas/djathtas

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta e kujtesës SD/SDHC

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;


Gjatë rishikimit: 1920x1080, 1280 x 720

SISTEM

LCD

Madhësia

10,1 cm (4")

Pika

1,23 milionë

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

I rregullueshëm

Kalim majtas/djathtas

Monitori i formës së valës

Monitori i formës së valës dhe vektorskopi

Ndihmues fokusimi

Ngritje; Zmadhim; Monitor anësor (duke përdorur ekranin e formës së valës)

Ngritje

Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

Shënuesit

Aktive/Joaktive (Raporti i pamjes, Shënuesi i aspektit, Zgjidh zonën, Zonë e sigurt, Rrjetë, Horizontale, Qendër)

EVF

Madhësia

1,3cm (0,52")

Pika

1,55 milionë

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

I rregullueshëm

Anim vertikal

Lenta korrigjimi

Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Hyrje XLR me fuqi 48V x 2

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

PO (BNC, video me element të Definicionit Standart, vetëm dalja)

HDMI

PO (Lloji A, vetëm dalje)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

Dalje HD/SD-SDI

PO (BNC, vetëm dalje, dalje video me audio të integruar dhe kod kohor)

Kod kohor

PO (BNC, hyrja/dalja e ndërrueshme)

Genlock

PO (BNC, vetëm hyrje)

Dalje Component

PO (lidhës D, vetëm dalje)

Terminal AV

Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Shirita me ngjyra

Lloj 1/Lloj 2

Të ndryshme

Llambë shenje

PO (x2)

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (fiksues, mbështeten njësitë e blicit EOS)

Çelësi i personalizimit

PO (13 butona të caktueshëm; zgjidhni nga 30 funksione)

FUNKSIONE POZIMI

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Standard (me peshë në qendër), Prozhektor, Dritë e pasme

Intervali i ekspozimit

50 - 100 000 luks

Kompensimi i ekspozimit

-2 deri në +2 EV (14 hapa)

Regjim Ekspozim automatik

Plotësisht automatike

Iris me shtytje automatike

PO

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Plotësisht automatike / AGC Aktive / Manuale

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

3dB; 6dB; 9dB; 12dB; 15dB; 18dB; (JOAKTIVE/21 dB)

Cilësimi i përforcimit

Pozicione çelësi L, M, H të caktueshme (-6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 21dB / 33dB / TUNE (0,5 dB rritje nga 0 deri në 21 dB))

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Çelës me 3 pozicione:


JOAKTIVE (Plotësisht automatike) / AKTIVE / SEL (Auto; Shpejtësi; Kënd; Skanim i pastër (CS); Shkrehës i ngadaltë (SLS))

Shpejtësia e shkrehësit

1/18 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/6, 1/12, 1/25

Skanim i pastër

50i/p: 50 deri në 251,15 Hz;


25p: 25 deri në 251,15 Hz;

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

9

Mjeti i ruajtjes

Kartë kujtese SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizimit dhe metadatat)

Gama

6 profile

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

Gama e zezë

Lartësi gjerësi dhe kulm i rregullueshëm

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

Mprehtësia

Rregullim për nivelin Detaji, frekuenca e detajit, Pjesa qendrore, Ekuilibri HV, Limiti i detajit, Zgjedhja e detajit, Hapja e pjerrësisë dhe mprehtësia në varësi të nivelit

Reduktimi i zhurmës

Joaktiv, Automatik, Aktiv (1 deri në 8)

Detaji i veshjes

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Ngjyrimi, Kromatike, Shkëlqimi

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Ngjyrimi, Kromatike, Shkëlqimi

Matrica e ngjyrave

-50 deri në +50 ngjyrim dhe përforcim R,G,B, në varg me zgjedhjen Gama

Balancimi i së bardhës

-50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Balancimi i së bardhës

Auto

PO

I paravendosur

A, B, I paravendosur (Ditë, Tungsten)

Kod kohor

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

16-bit 2 ch (48 kHz) linear PCM

Kontroll

Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

Zbutja e mikrofonit

PO

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

PAJISJET SHTESË

Furnizohen

XF Utility dhe NLE Plug-ins, Rrip qafe, Vrimë syri, Kabllo komponenti DTC-1000, Komplet baterie BP-955, Kokë DC DC-930, Ushqyes kompakt CA-930, Kontroller me valë WL-D6000.

Opsional

Shtesë e gjerë objektivi WA-H82, Bateri BP-930, BP-945, BP-950G, BP-970G, BP-955, BP-975, Ushqyes kompakt CA-920, Ushqyes kompakt makine CB-920, Mbajtëse krahu SBR-1000, Përshtatës trekëmbëshi TA-100, Kontroll zmadhimi në distancë, Dritë video VL-10Li II, Bazë trekëmbëshi TB-1, Kapak i Lentes Canon LH-V1, Marrës GP-E2 GPS.

Bateria

Ushqyes rezervë

Bateri si monedhë Litiumi (e integruar)

Konsumi i energjisë

9,1W¹

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

BP-955 e përfshirë: Përafër. 260 minuta¹


Opsional BP-975: Përafër. 405 minuta¹

Përmasat

Afërsisht 180 x 192 x 394 mm

Pesha (vetëm kamera)

2670 g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

2980 g

Intervali i temperaturës së punës

-5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Shënimi në fund të faqes

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ Opsion shtesë incizim nëpërmjet azhurnimit firmware. Gjithashtu shton mbështetje në gjuhën Korean.