Canon XF200 Specifikimet

KAMERA

Sensor imazhi

Sensor

1/2.84 lloji HD CMOS Pro

Filtër

Filtri i Ngjyrës Parësore RGB (seria Bayer)

Piksel Gjithsej

3.09 megapiksel (2208 x 1398)

Pikëzat efektive për sensor

2.91 megapiksel (2136 x 1362)

HORIZONTAL RESOLUTION

Lentë

Raporti i zmadhimit

20 x Optik

Gjatësia vatrore

3.67 - 73.4mm (35mm ekuivalent: 28.8 - 576mm)¹

Distanca minimale e fokusit

60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);


10mm (Cilësim Wide MACRO)

Filtri ND

Filtër gradimi ND i integruar

Kontrolli i zmadhimit

Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;


Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;


Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

Shpejtësia e zmadhimit

Lëkundja e zmadhimit:


Shpejtësi e ndryshueshme/shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet);


Zmadhim me kapje:


Shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet)


Unaza e Zmadhimit: Sipas shpejtësisë të punimit

Kontrolli i fokusit

Kontroll manual përmes unazës të fokusimit, automatik (Instant AF, Medium AF, TV AF, Face Detection AF, Face Only AF), Push AF

Kontroll Iris

Kontroll me unazë; Kontroll me rrotullim sipas dëshirës; Auto e plotë

Intervali i hapjes

f1.8 - f16

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

12/10

Thikat e aperturës

Hapje Rrethore me 8 Tehe

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Dinamik IS dhe Motorizuar IS, stabilizim imazhi me 5 Akse

Zmadhim digital/Telekonverter

1,5x; 3x; 6x

Procesor imazhi

Lloji

DIGIC DV 4

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);


Kartë SD x 1


Regjistrim me Format të Dysh, slotë Dyshe (të njëkohësishme) regjistrim dhe Ritransmetues (i vazhdueshëm) i mundur.

Lloji

UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë);


Kartë SD Klasi 4 ose më i lartë, Klasi 6 & 10 rekomandohet për regjistrim MP4 35Mbps

Kapaciteti

Koha e regjistrimit

Kartë CF 128GB: deri në 320 min (1080/50i @ 50 Mbps)


Kartë SD 128GB: deri në 8 Orë (MP4/50P @35Mbps)

Formati i skedarit të regjistrimit

Material eXchange Format (MXF) në kartë CF, MP4 në kartë SD

Formati i regjistrimit

MPEG-2 Long GOP


50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14


MP4: MPEG-4/AVC/H.264


35/24/17/9/3 Mbps;


Të gjithë modalitetet bit-ritëm i ndryshueshëm, 4:2:0 mostra e ngjyrës

Ritmi i kuadros të regjistrimit (Metoda PAL)

MXF


50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i; 1280 x 720/50p, 25p;


25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p


MP4:


35/24Mbps 1920 x 1080: 50P/25P


17Mbps 1280 x 720: 50P


9 Mbps 1280 x 720: 25P


3Mbps 640 x 360: 25P

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO (vetëm regjistrim MXF)


720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

Regjistrim në interval

Po vetëm regjistrim MXF. 2, 6 ose 12 kuadro, 25 intervale kohe

Regjistrim kuadrosh

PO. 2, 6 ose 12 kuadro

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Skanim në të kundërt

PO. Vertikal/Horizontal/të dyja

Mjetet e ruajtjes së fotove

Kartë memorieje SD/SDHC/SDXC

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit të videos: 1920 x 1080 në metodën 1920 x 1080 ose 1440 x 1080,


Metoda 1280 x 720; 1280 x 720


Gjatë luajtjes: 1920x1080

SISTEM

Panel

Lloji

LED organik

Madhësia

8.77cm (3.5") EL Organik (OLED)

Pika

1.23m (rreth ekuivalent)

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia,

I rregullueshëm

PO

Monitori i formës së valës

Po, on/off që zgjidhet, Vijë, Vijë dhe Pikë, Fushë, RGB, YPbPr

Ndihmues fokusimi

Ngritje; Zmadhim; Monitor anësor (duke përdorur ekranin e formës së valës)

Ngritje

Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


Dalje përmes HDMI

Shënuesit

Aktiv/Joaktiv (Raporti i pamjes, zona e sigurisë, rrjeta, horizontali, mesi)

EVF

Madhësia

1.15cm (0.45 in)

Pika

1.23m (rreth ekuivalent)

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçimi, kontrasti, ngjyra, drita e pasme

I rregullueshëm

Anim vertikal, deri në 68°

Këndi i Shikimit

28.2º

Lenta korrigjimi

Dioptri + 2,0 deri në -5,5

Hyrjet/Daljet

Hyrje audio

Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

JO

HDMI

PO (mini konektor HDMI™, vetëm dalje, 1080/50p dalje e mundur)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

Dalje 3G-HD/SD-SDI

JO

Kod kohor

JO

Genlock

JO

LAN

PO, Ethernet (mbështetet 1000BASE-T)

Terminal AV

Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Shirita me ngjyra

PO (SMPTE ose EBU), me Ton 1KHz

Të ndryshme

Llambë shenje

PO (x2)

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë)

Caktim i Personalizuar i Butonave

PO (13 butona të caktueshëm; zgjidhni nga 28 funksione)

Kapje Anësore Rrotulluese

Po Kënd rrotullimi 120° në shkallëzime 15º

Rrotullim me përshtatje

JO

FUNKSIONE SHKREPJEJE

Ekspozimi

Matësi i ekspozimit

Standard (me peshë në qendër), Prozhektor, Dritë e pasme

EXPOSURE RANGE

Kompensimi i ekspozimit

-2 to +2 EV

Regjim Ekspozim automatik

Plotësisht automatike

Iris me shtytje automatike

Jo

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Auto e Plotë/AGC Limit/Manual

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB,12dB,15dB,18dB, 21dB,24dB, 27dB,33dB

Cilësimi i përforcimit

-6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 24dB / 27dB /33dB / TUNE (0.5 dB shkallëzime nga 0 në 27 dB) .27dB maksimumi në metodën Auto

Shpejtësia e shkrehësit

Regjimet e kontrollit

Plotësisht automatik / kontroll manual me dorezë (Auto; Shpejtësi; Kënd; Kërkim i pastër (CS); Diafragmë e ngadaltë (SLS); Diafragmë e ngadaltë IR)

Shpejtësia e shkrehësit

1/18 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Këndi i shkrehësit

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

1/3, 1/6, 1/12, 1/25 (sipas raportit të kuadrove)

Skanim i pastër

50i/p: 50 deri në 250.51Hz;


25p: 25 deri në 250.51Hz

Infra të kuqe

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

PO (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

PO

Figurë e përshtatur

Konfigurimet e ruajtura

9 (Përfshirë Wide DR)

Mjeti i ruajtjes

Karta e kujtesës SD/SDHC

Gama

6 profile të paracaktuara

Bazamenti kryesor

-50 deri në +50

Kryesor i zi

-50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

Gama e zezë

Lartësi, gjerësi dhe kulm i caktueshëm

Ngopje e ulët

-50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Pjerrësi

Rregullon karakteristikën e mbiekspozimit (automatik, pjerrët, pikë, ngopje)

Mprehtësia

Rregullim për shkallën e hollësisë, frekuencën e hollësisë, marrjen e mostrave, balancimin HV, kufirin e hollësisë, hapjen e bërrylit, varësinë e nivelit, raportin e përbërësve

Reduktimi i zhurmës

Joaktiv, Automatik, Aktiv (1 deri në 12)

Detaji i veshjes

Shkalla e efektit (e ulët, e mesme, e lartë), ngjyrimi, kroma, zonimi, niveli Y

Reduktimi zgjedhës i zhurmës

Shkalla e efektit (e ulët, e mesme, e lartë), ngjyrimi, kroma, zonimi, niveli Y

Matrica e ngjyrave

Normal 1 -4, Cine 1 - 2, Wide DR Matrix dhe Hue -18 - +18, Fitim i Ngjyrave -50 - +50

Balancimi i së bardhës

-50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

Korrigjim ngjyre

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Niveli i konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Ekstrakt 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Standardet e Wireless LAN

IEEE 802.11b/g/n (bandë 2.4GHz) / IEEE 802.11a/n (bandë 5GHz)¹

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Fillim/Ndalim i Regj, kontroll fokusi me 3 shpejtësi, kontroll zmadhimi me 3 shpejtësi, metodë/rregullim WB,


Iris, Shkrehës, Temperaturë Ngjyre, Buton Caktimi, ND Auto/Off

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer 8 ose më i ri, Safari (iOS), Safari (MacOS), shfletues standard Android

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Aperturë, Fokus, WB, Shpejtësi grile, Përforcim, Kompensim Ekspozimi, Metodë Shkrepjeje, zgjedhje Slote, Fillim/Ndalim i Regjistrimit

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

Sisteme Autentifikimi

Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

Enkriptim

WEP64, WEP128, TKIP, AES

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Balancimi i së bardhës

Auto

Po në Metodën Auto të Plotë

I paravendosur

A, B, Paracaktim (ditën, Tungsten), temperatura e ngjyrës

Sistem numërimi

Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

Regjistrimi

16-bit 4ch ose 2ch (48 kHz) PCM linear

Kontroll

Kufizues audio, cilësime automatike/manuale përmes rrotullave të kontrollit në dorezë

Zbutja e mikrofonit

PO

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

PAJISJET SHTESË

Furnizohen

Utilitet për Importim të Dhënash, Paketë baterie BP-955, kabëll DC DC-930, Përshtatës energjie kompakt CA-930, Kontrollues wireless WL-D6000, Kupë syri, Lentë me Kapuç dhe Barrierë, Mikrofon Njësi Mbajtëse, Kabëll Energjie.

Opsional

Konvertues i Gjerë WA-H58, Telekonverter TL-H58, , BP-975, Përshtatës Tripodi TA-100, Kontroll në Distancë i Zmadhimit ZR-2000, Bazë Tripodi TB-1, Marrës GPS GP-E2, Telekomandë RC-V100, Filtër (58mm) Protect/ND8xL/ND4xL.

Bateria

BACKUP POWER SUPPLY

Konsumi i energjisë

MAX 8.2 W (afërsisht)

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

260 min (regjistrim MXF) 270 min (regjistrim MP4) me BP-955 të pajisur

TË NDRYSHME

Përmasat

Rreth 160 x 201 x 353mm (përfshirë kapuçin e lentës me barrierë, Kupën e Syrit


dhe mbajtësin e mikrofonit)7

Pesha (vetëm kamera)

1510g (3.3 lb)

Pesha (me të gjitha pajisjet)

1910g (4.2 lb)

Intervali i temperaturës së punës

-5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Shënimi në fund të faqes

¹ Wi-Fi standard do të varet nga disponueshmëria dhe vendi i blerjes

¹ 26.8mm - 576mm kur është zgjedhur opsioni i këndit për shikim të gjerë.

¹ Wi-Fi standard do të varet nga disponueshmëria dhe vendi i blerjes

¹ 26.8mm - 576mm kur është zgjedhur opsioni i këndit për shikim të gjerë.