Canon XF100 Specifikimet

KAMERA

Sensori

CMOS i tipit 1/3

Sistemi

Filtër model Bayer

Pikëzat totale për sensor

2,37 megapiksel

Pikëzat efektive për sensor

2,07 megapiksel

Ndriçimi minimal

Auto e plotë (përforcim 24dB), 50i/25p: 3,8 luks / 1,9 luks
Modaliteti manual (përforcim 33dB), 50i/25p: 1,3 luks / 0,7 luks

Rezolucioni horizontal

900 rreshta TV ose më tepër (modalitet 1920 x 1080i)

Raporti i zmadhimit

10 x

Gjatësia fokale

4,25 - 42,5mm (barasvlershëm me 35mm: 30,4 - 304mm)

Distanca minimale e fokusit

60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);
20 mm (MACRO)

Filtri ND

Filtri i integruar i gradimit (auto ose joaktiv)

Kontrolli i zmadhimit

Unaza, leva ose doreza;
Modaliteti me përzgjedhje i zmadhimit pa tronditje

Shpejtësia e zmadhimit

Lëkundja e zmadhimit:
Shpejtësi e ndryshueshme/shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet);
Zmadhimi dorezë:
Shpejtësi fikse (shpejt/normal/ngadalë, disponohen 16 shkallë shpejtësie në secilin modalitet)

Kontrolli i fokusit

Kontroll me unazë ose automatik (AF i menjëhershëm, AF mesatar, TV AF, AF me njohje të fytyrës, AF vetëm për fytyrën)

Kontrolli i diafragmës me iris

Kontroll me unazë; Kontroll me rrotullim sipas dëshirës; Auto e plotë

Diapazoni i aperturës

f1,8 - f22

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet/grupet e lenteve

12/10

Stabilizimi i figurës

Sistemi i zhvendosjes së lentës optike (zbulim këndi dhe zhvendosje të vektorit);
3 regjime: Dinamik, Standard, Me zmadhim

Zmadhimi dixhital

1,5x; 3x; 6x

Lloji

DIGIC DV III

REGJISTRIMI

Mjeti i ruajtjes së videos

Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);
Mundëson regjistrim me fole dyshe (të njëkohshëm).

Lloji

UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë)

Koha e regjistrimit

Kartë 32GB CF: deri në 80min (1080/50i @ 50 Mbps)

Formati i skedarit të regjistrimit

Material eXchange Format (MXF)

Formati i regjistrimit

MPEG-2 Long GOP
50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;
35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;
25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

Raporti i kuadrove në regjistrim

50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;
35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;
25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p

Lëvizje e ngadaltë/shpejtë

PO.
720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps
1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

Regjistrim me interval

PO. 2,6 ose 12 kuadro, 25 intervale kohore

Regjistrim me kuadro

PO. 2,6 ose 12 kuadro

Pararegjistrim (regjistrim me kashe)

PO (3 sekonda)

Kërkim mbrapsht

PO. Kthim figure lart/poshtë, majtas/djathtas, lart/poshtë/majtas/djathtas

Mjeti i ruajtjes së fotove

Kartë memorieje SD/SDHC/SDXC

Cilësia statike

Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;
Gjatë luajtjes: 1920x1080, 1280 x 720

SISTEMI

Madhësia

8,8 cm (3,5")

Pikëzat

920.000

Rregullimet e cilësisë së figurës

Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

Të rregullueshme

Po (rrotullim 270 gradë rreth boshtit horizontal)

Monitor "waveform" i grafikut të zërit

Monitori i formës së valës

Ndihmës fokusi

Ngritje; Zmadhim; Monitor anësor (duke përdorur ekranin e formës së valës)

Diferencimi

Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

Zebra

Niveli 1; Niveli 2; Të dyja
Dalje përmes HDMI

Shenjuesit

Aktiv/Joaktiv (Raporti i pamjes, zona e sigurisë, rrjeta, horizontali, mesi)

Madhësia

0,61cm (0,24")

Pikëzat

260.000

Rregullimet e cilësisë së figurës

Ndriçimi, kontrasti, ngjyra, drita e pasme, bardhë e zi

E rregullueshme

Anim vertikal

Lentet e korrigjimit

Dioptri + 2,0 deri në -5,5

Hyrja e audios

Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

Dalje për kufjet

Fishë stereo 3,5 mm

Dalje monitori video

JO

HDMI

PO (Lloji A, vetëm dalje)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

Dalje HD/SD-SDI

JO

Timecode

JO

Genlock

JO

Dalje komponenti

PO (vetëm dalje)

Terminali AV

Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

Hyrje DC

PO

Terminal kontrolli në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Shiritat e ngjyrave

Tip 1/Tip 2 (EBU/SMPTE)

Llambë treguese

PO (x2)

Këmbëz aksesor

PO (këmbëz e ftohtë)

Çelës përshtatës

PO (10 butona me caktim; zgjedhje nga 34 funksione)

Rrotullim me përshtatje

PO (diafragmë me iris, telekonvertues, volum kufjesh, AF i fytyrës, kontroll llambe IR)

FUNKSIONET E SHKREPJES

Matja e ekspozimit

Standard (me peshë në qendër), Prozhektor, Dritë e pasme

Diapazoni i ekspozimit

50 - 100 000 luks

Kompensimi i ekspozimit

-2 në +2 EV (13 hapa)

Modaliteti i ekspozimit automatik

Plotësisht automatike

Diafragmë irisi automatike me shtytje

Jo

Cilësim kontrolli për përforcim automatik

Plotësisht automatike / AGC Aktive / Manuale

Kufiri i kontrollit të përforcimit automatik

3dB; 6dB; 9dB; 12dB; 15dB; 18dB; 21dB (JOAKTIV/24 dB)

Cilësimi i përforcimit

Cilësime të caktueshme L, M, H (-6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 24dB / 33dB / SINTONIZIM (rritje 0,5 dB nga 0 në 24 dB))

Modalitetet e kontrollit

Plotësisht automatik / kontroll manual me dorezë (Auto; Shpejtësi; Kënd; Kërkim i pastër (CS); Diafragmë e ngadaltë (SLS); Diafragmë e ngadaltë IR)

Shpejtësia e diafragmës

1/18 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Këndi i diafragmës

11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

Diafragma e ngadaltë (SLS)

1/3, 1/6, 1/12, 1/25 (sipas raportit të kuadrove)

Kërkimi i pastër

50i/p: 50 deri në 249,46Hz;
25p: 25 deri në 249,46Hz

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

PO (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

PO

Shmangie e boshtit OIS

PO

Drejtues i gjatësisë fokale

PO

Konfigurimet e ruajtura

9 (3 paraprake nga fabrika)

Mjeti i ruajtjes

Kartë kujtese SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizimit dhe metadatat)

Gama

6 profile

Master Pedestal

-50 deri në +50

Master Black

-50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

Gama e zezë

Lartësi, gjerësi dhe kulm i caktueshëm

Ngopje në regjistër të ulët

-50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

Bërryli

Rregullon karakteristikën e mbiekspozimit (automatik, pjerrët, pikë, ngopje)

Mprehtësia

Rregullim për shkallën e hollësisë, frekuencën e hollësisë, marrjen e mostrave, balancimin HV, kufirin e hollësisë, hapjen e bërrylit, varësinë e nivelit, raportin e përbërësve

Ulja e zhurmës

Joaktiv, Automatik, Aktiv (1 deri në 8)

Detajet e lëkurës

Shkalla e efektit (e ulët, e mesme, e lartë), ngjyrimi, kroma, zonimi, niveli Y

Ulje përzgjedhëse e ngjyrës

Shkalla e efektit (e ulët, e mesme, e lartë), ngjyrimi, kroma, zonimi, niveli Y

Matrica e ngjyrave

Matricë me 6 mënyra nga -50 deri në +50, përforcim, fazë

Balancimi i së bardhës

-50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

Ndreqja e ngjyrave

Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

Shkalla e konfigurimit

-50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Shtypja

Aktive / Joaktive

Klip 100% IRE

E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

Auto

PO

Paracaktimi

A, B, Paracaktim (ditën, Tungsten), temperatura e ngjyrës

Cilësimi i numërimit për sipër

Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim

Cilësimi i vlerës fillestare

"00:00:00:00", Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Regjistrimi

16-bit 2 ch (48 kHz) linear PCM

Kontrolli

Kufizues audio, cilësime automatike/manuale përmes rrotullave të kontrollit në dorezë

Theksim i mikrofonit

PO

Matës i nivelit të mikrofonit

PO

AKSESORËT

Të ofruara

Pajisje XF dhe shtojca NLE, rrip supi, kabëll komponenti CTC-100/S, pako baterish BP-925, kabllo DC DC-930, përshtatës kompakt rryme CA-930, kontrollues me valë WL-D6000.

Fakultative

Konvertues i gjerë WD-H58W, telekonvertues TL-H58, bateri BP-930, BP-945, BP-950G, BP-970G, BP-955, BP-975, përshtatës kompakt rryme CA-920, përshtatës kompakt automjeti CB-920, bashkues DC-920, mbështetës supi SBR-1000, përshtatës këmbaleci TA-100, telekomandë zmadhimi ZR-2000, dritë për video VL-10Li II, bazë këmbaleci TB-1.

Furnizimi rezervë me energji

Bateri si monedhë Litiumi (e integruar)

Konsumi i energjisë

5,1W

Kohë regjistrimi të vazhduar

Përfshirë BP-925: Përafër. 205 minuta
Opsional BP-975: Përafër. 635 minuta

TË TJERA

Përmasat

Rreth 139 x 191 x 268 mm (duke përfshirë kapakun e lenteve dhe mbajtësin e mikrofonit)

Pesha (vetëm kamera)

1020g

Pesha (e pajisur plotësisht)

1120g

Diapazoni i temperaturave të funksionimit

-5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Shënimi në fund të faqes

¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

¹ 50Mbps modaliteti CBR, duke përdorur EVF.