Canon XC10 Specifikimet

KAMERA

Sensor

CMOS 1 inç

Sistem

Filtër model Bayer

Pikselat totale për sensor

13,36MP

Pikselat efektive për sensor

Modaliteti i videos: 8,29MP (3840 x 2160); Modaliteti i imazhit: 12MP (4000 x 3000)

Ndriçim minimal

MODALITETI AUTOMATIK: PAL


50,00i: Afro 5,32 lux (në 1/50 sek. shpejtësia e obturatorit)


25,00P: Afro 2,68 lux (në 1/25 sek. shpejtësia e obturatorit)


Modaliteti manual, PAL


50,00i/25,00P: Afro 0,05 lux (shpejtësia e obturatorit 1/2 sek.)

Rezolucioni horizontal

1600 linja ose më shumë (regjistrimi 4K), 800 ose më shumë (regjistrimi në Full HD)

Raporti i zmadhimit

10 x

Gjatësia vatrore

Modaliteti i videos: 8,9 - 89mm (27,3-273mm ekuivalenti 35mm)


Modaliteti i imazhit: 4:3 - 24,1 -241mm,/ 3:2 - 25 - 250mm, /16:9 - 27.3 - 273mm (afro)

Distanca minimale e fokusit

50cm në të gjithë diapazonin e zmadhimit; afro 8cm në parametrin makro të gjerë

Filtri ND

Po, densiteti njësh i integruar. ekuivalenti 1/8 (3 hapa)

Kontrolli i zmadhimit

Manual. shënuesit e konvertimit 35mm të përfshirë

Kontrolli i fokusit

AF, Zbulimi i fytyrës dhe gjurmimi, Push AF, AiAF (modaliteti i fotografisë) Unaza e fokusimit manual


Funksioni i fokusimit me prekje.

Kontroll Iris

Automatik, manual me rrotën e kontrollit

Intervali i hapjes

f/2.8 - f/5.6 (W-T)

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

12 grupe me 14 elemente

Thikat e aperturës

Diafragma me 8 thika. Obturatori mekanik i integruar.

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Optik (zhvendosja e lentes) + stabilizimi elektronik.


Opsionet e IS në modalitetin e filmit: IS dinamik¹, IS standard, IS i shtuar

Zmadhim digital

Nuk ka zmadhim dixhital. 2 x telekonvertues dixhitalë me butonin e përcaktueshëm

Lloji

DIGIC DV 5

Saktësia e kampionimit

YCC 4:2:2

Thellësia e biteve

8 bitë

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

4K: karta CFast 2.0™, mbështetet VPG130; Full HD/Fotografi: karta SD (rekomandohet Klasa 10 për 50Mbps)

Kapaciteti

Në varësi të kartës së përdorur

Koha e regjistrimit

Në varësi të kapacitetit të kartës. 4K: CFast 2.0™ 64GB afro 25 min @305Mbps.


Full HD 64GB karta SD afro 170 min @50Mbps

Formati i skedarit të regjistrimit

Material eXchange Format (MXF)

Formati i regjistrimit

Formati i videos: XF-AVC. Formati i ngjeshjes: MPEG-4 AVC/H.264

Shpejtësia e kuadrove të regjistrimit (modeli PAL)

Regjistrimi 4K: 305Mbps/205Mbps në 25,00P


Regjistrimi Full HD: 50Mbps në 50,00P; 35Mbps në 50,00i/25,00P

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

Po: shpejtësia 1/4x - 1200x¹. Shpejtësia e kuadrove është 25,.00P

Regjistrim në interval

Po, vetëm në modalitetin e fotografisë

Regjistrim kuadrosh

Nr.

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

Po, vetëm në modalitetin Full HD në kartën SD. Koha e regjistrimit paraprak 5 sekonda

Skanim në të kundërt

Jo

Konvertimi HD->SD

Jo

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

Jo

Mjetet e ruajtjes së fotove

Karta SD

Cilësia e imazhit të palëvizshëm

8,29 - 12MP në varësi të formatit

SISTEM

Tipi i panelit të monitorit

Ekrani LCD me prekje me kapacitet

Madhësia

3 inç /7,66cm

Pika

përafër. 1,030,000

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçimi, drita e sfondit

I rregullueshëm

Po Mekanizmi i menteshës paralele me 2 boshte

Monitori i formës së valës

Jo

Ndihmues fokusimi

Zmadhimi. Zona mund të zgjidhet me ekranin me prekje

Ngritje

Po, mund të zgjidhet e kuqe, blu ose e verdhë

Zebra

Po 70% ose 100%, mund të zgjidhet

Shënuesit

Po Shënuesit horizontalë ose të rrjetës, në të bardhë ose gri

Madhësia

Nuk ka EVF. Aksesori i okularit lupë optike i përfshirë për ekranin LCD

Hyrje audio

Mikrofoni stereo i integruar, mikrofoni i jashtëm me minifishë stereo 3,5mm

Dalja e kufjes

Minifisha 3,5mm stereo

Dalja e monitorit video

Jo

HDMI

Po Vetëm në dalje

Dalja e videos HDMI (modaliteti i regjistrimit)

Shiritat e ngjyrave (vetëm dalja HD)


Modaliteti i kamerës: (në varësi të aftësive të pajisjes regjistruese të jashtme)


305Mps/205Mbps: 3840x2160 (25,00P)


1920x1080 (50,00P/50,00i) 720 x 576: 50,00P


50 Mbps: 1920 x 1080 (50,00P/50,00i) 720 x 576: 50,00P


35 Mbps: 1920 x 1080 (50,00P/50,00i) 720 x 576: 50,00P

Dalja e videos HDMI (modaliteti i rileximit)

PAL


Rileximi i filmit në 4K: 3840x2160/25,00P: 1920x1080/50,00P/50,00i


720x576/50,00P


Rileximi i filmit në HD: 1920x1080/50,00P/50,00i


720x576/50,00P

USB

Po, mini-B, Hi-speed, vetëm dalja

Dalje HD/SD-SDI

Jo

Kod kohor

Po, nëpërmjet HDMI

Genlock

Jo

Dalje Component

Jo

Terminal AV

Jo

Hyrje DC

Po

Terminal i kontrollit në largësi

Jo

Shirita me ngjyra

Po Modeli PAL: EB/SMPTE. Mund të realizohet dalja me HDMI

Llambë shenje

Po

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

Po, kapësja e fiksimit me kontaktin e sinkronizimit për Canon Speedlite

Çelësi i personalizimit

Jo

Rrotullim me përshtatje

Jo

FUNKSIONE POZIMI

Matësi i ekspozimit

Modaliteti i filmit: standard, pika e objektivit, drita e sfondit


Modaliteti i fotografisë: me vlerësim, me peshë qendrore, me pikë

Kompensimi i ekspozimit

-2,0 - +2,0 ndalesa me rritje 1/3 e ndalesës (fotografitë) dhe rritje 1/4 e ndalesës (filma)

Regjim Ekspozim automatik

AUTOMATIK/AE e programuar (P)/Prioriteti i obturatorit AE (Tv)/Prioriteti i obturatorit (Av) / SCN (Portret /Sporte /Skenë natën /Dëborë /Plazh /Perëndim /Ndriçim i ulët / Pika e objektivit / Fishekzjarrë)

Bllokimi i Ekspozimit

Po (në modalitetet e përputhshme)

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Po

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

28,5dB

Ndjeshmëria ISO

Filmi / fotografia: ISO 160 - 20000


Modaliteti i filmit me Canon Log ose Wide DR të zgjeruar: 500 deri në 20000

Cilësimi i përforcimit

0,0 - 42,0dB


Në parametrin e shtimit të përsosur: çdo parametër në rritje 0,5 nga 0,0 dB deri në 42,0 dB


Modaliteti i filmit me Canon Log ose Wide DR të zgjedhur: 9,0 dB (8,5 dB në parametrin e shtimit të përsosur) deri në 42,0 dB

SHPEJTËSIA E SHKREHËSIT

Regjimet e kontrollit

Manual, Prioriteti i obturatorit AE (Tv), obturatori automatik i ngadaltë aktiv/joaktiv

Shpejtësia e shkrehësit

Modaliteti i filmit: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 to 1/2000 sek. (në rritje me hapa 1/4)


Modaliteti i fotografisë: 0,5 sek., 0,4 sek., 0,3 sek., 1/4 - 1/2000 sek. (në rritje me hapa 1/3)

Këndi i shkrehësit

Jo

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

Po

Skanim i pastër

Jo

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

Jo

Llambë e integruar IR

Jo

Standardet e Wireless LAN

IEEE 802.11b/g/n (banda 2,4GHz) / IEEE 802.11a/n (banda 5GHz* )


*Banda 5GHz nuk është e disponueshme në Katar

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Modaliteti i fotografisë: rileximi (në shfletues) nga karta SD; Shkarkoni dhe ruani imazhet te pajisja terminal e përdoruesit me shfletuesin e uebit.

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer, Safari (iOS), Safari (Mac OS),


shfletuesi standard në Android

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Hapja e diafragmës, fokusi, balanca e të bardhës (WB), shpejtësia e obturatorit, ISO/shtimi, modaliteti i regjistrimit, nisja/ndalimi i regjistrimit

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

Sisteme Autentifikimi

Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

Enkriptim

WEP64, WEP128, TKIP, AES

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/gjatësi/lartësi, ora universale e koordinuar (UTC)

Auto

PO

I paravendosur

6 parazgjedhje: Drita natyrale, hije, me re, tungsten (llamba inkandeshente ose llamba halogjene), fluoreshente H (fluoreshente e llojit me 3 gjatësi vale), fluoreshente (fluoreshente e bardhë)

WB pa goditje

Po

Cilësim manual

Paketa 1, Paketa 2 (parazgjedhja 5,500K)

Sistem numërimi

Regen/Rec Run/Free Run/Preset (Non-Drop Frame)

Cilësimi i vlerës fillestare

00:00:00:00, mund të zgjidhet vendosja/rivendosja

Regjistrimi

Linear PCM (2 kanale, 16 bitë, 48 kHz)

Skena e audios (filma)

Standarde/muzikë/festivale/ligjërim/takime/pyll


dhe zogj/mbytja e zhurmës/parametri i përshtatur*


(*) Parametri i përshtatur nuk mund të zgjidhet në modalitetin automatik.

Parametrat e audios (modaliteti i filmit)

Mbrojtësja e erës e mikrofonit të integruar: automatike e lartë/automatike e ulët/joaktive


Zbutësi i brendshëm i mikrofonit: automatik / aktiv / joaktiv


Frekuenca e mikrofonit të integruar: Reagimi: normal, impulsi i diapazonit të ulët, prerja e diapazonit të ulët,


impulsi i diapazonit mesatar, impulsi i diapazonit të ulët dhe të lartë


Drejtimi i mikrofonit të integruar: monoaural / normal / i gjerë / Zmadhimi: zbutësi i mikrofonit Automatik / aktiv / joaktiv: prerja e ulët e mikrofonit aktive/joaktive: kufizuesi i audios, aktiv/joaktiv: ngjeshja e audios: e lartë/e ulët/joaktive

PAJISJET SHTESË

Furnizohen

Kapaku i lentes, njësia e okularit (lupë), telekomanda (RC-6), paketa e baterisë LP-E6N, kablloja HDMI me shpejtësi të lartë (HTC100/S), njësia elektrike kompakte CA-570, kablloja AC, kablloja e ndërfaqes (IFC-300PCU/S), rripi i krahut

Opsional

Karikuesi i baterisë Canon LC-E6/LC-E6E


Marrësi GPS GP-E2,


Canon Speedlites (270EX II, 320EX (me dritën e videos), 430EX II, 580EX II, 600EX-RT) - sinkronizimi i perdes së 2-të dhe funksioni pa tel nuk mbështetet,


Filtri Canon PROTECT 58 mm, filtri Canon ND4-L 58 mm, filtri Canon ND8-L 58 mm

Tipi i baterisë

Bateria LP-E6N

Konsumi i energjisë

Rreth Maks. Regjistrimi: 6,0W²/rileximi: 4,1W

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

Afro: 110 min (maksimumi) / 75 min(tipike)³

TË NDRYSHME

Përmasat

Rreth 125x102x122mm (vetëm trupi)


Rreth 131x115x238mm (me njësinë e okularit dhe mbrojtësen e dritës)

Pesha (vetëm kamera)

Rreth 930g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

Rreth 1040g (me mbrojtësen e lentes, baterinë, kartën CFast 2.0™ dhe kartën SD)

Intervali i temperaturës së punës

Rreth 0°C deri në 40°C, 85% (lagështia relative)


Rreth -5°C deri në 45°C, 60% (lagështia relative)

Mohimi i përgjegjësisë

Specifikimet janë të dhëna për versionin PAL kamerës. Versioni NTSC është i disponueshëm në rajonet e përshtatshme

Canon është një licencues i autorizuar i markës tregtare CFast 2.0™, e cila mund të regjistrohet në juridiksione të ndryshme

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Specifikimet janë të dhëna për versionin PAL kamerës. Versioni NTSC është i disponueshëm në rajonet e përshtatshme

Canon është një licencues i autorizuar i markës tregtare CFast 2.0™, e cila mund të regjistrohet në juridiksione të ndryshme

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Shënimi në fund të faqes

¹ IS dinamik nuk është i mundur në regjistrimin në 4K ose në modalitetin e Lëvizjes së ngadaltë e të shpejtë

¹ IS dinamik nuk është i mundur në regjistrimin në 4K ose në modalitetin e Lëvizjes së ngadaltë e të shpejtë

¹ Në modalitetin e regjistrimit në 4K, shpejtësia 1/4x dhe 1/2x nuk është e mundur në kartën CFast 2.0™. Në Full HD në kartën SD, regjistrimi 1/4x është 1280 x 720.

¹ Koha e regjistrimit në kartën CFast 2.0™. 305Mbps, në 25,00P, modaliteti PAL

¹ IS dinamik nuk është i mundur në regjistrimin në 4K ose në modalitetin e Lëvizjes së ngadaltë e të shpejtë

¹ IS dinamik nuk është i mundur në regjistrimin në 4K ose në modalitetin e Lëvizjes së ngadaltë e të shpejtë

¹ Në modalitetin e regjistrimit në 4K, shpejtësia 1/4x dhe 1/2x nuk është e mundur në kartën CFast 2.0™. Në Full HD në kartën SD, regjistrimi 1/4x është 1280 x 720.

¹ Koha e regjistrimit në kartën CFast 2.0™. 305Mbps, në 25,00P, modaliteti PAL