Canon XA30 Specifikimet

KAMERA

Sensor

1/2.84 lloji HD CMOS Pro

Sistem

Filtri i ngjyrës kryesore RGB

Pikselat totale për sensor

Rreth 3.09 megapiksel

Pikselat efektive për sensor

Rreth 2.91 megapiksel (2136 x 1362)

Ndriçimi minimal (versioni PAL)

Automatik: 1.0 lux me zgjedhjen e Mbyllësit automatik të ngadaltë të diafragmës


Modaliteti i dritës së dobët: 0,1 lux

Rezolucioni horizontal

900 linja televizive në cilësinë më të lartë të imazhit

Raporti i zmadhimit

20x

Gjatësia vatrore

26.8 - 576mm (35mm ekuivalent / 28.8-576mm me Dynamic IS të aktivizuar)

Distanca minimale e fokusit

60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);


10mm (kënd i gjerë)

Filtri ND

Filtri i integruar i gradimit (auto ose joaktiv)

Kontrolli i zmadhimit

Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;


Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;


Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

Shpejtësia e zmadhimit

Shpejtsi të ndryshueshme (vetëm lëkundës në trup) ose Konstante (lëkundës në trup dhe dorezë, Shpejt/Normal/Ngadalë, 16 cilësime niveli shpejtësie në secilën)

Kontrolli i fokusit

MANUAL: unaza e lentes, ekrani me prekje OLED (Fokusi me prekje, Me prekje dhe Me gjurmim), Fokusi i paracaktuar


AUTO: AF (Fokusi automatik) me përparësinë e fytyrës / AF vetëm fytyra / AF e çastit / AF mesatar / AF televiziv

Kontroll Iris

Thirrje e personalizuar; Ekran me prekje; Auto

Intervali i hapjes

f1,8 - f8

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

12/10

Thikat e aperturës

Hapje Rrethore me 8 Tehe

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistem i ndërrimit të lentes optike (zbulim i lëvizjeve të këndit & vektorit) + stabilizim elektronik;


4 metoda: Inteligjent (Automatik), Dinamik, Standard, i Fuqizuar

Zmadhim digital

Deri në 400x;


Telekonvertues Digital 2x i integruar (nuk mund të përdoret me Zmadhimin Digital)

Lloji

DIGIC DV 4

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Karta e kujtesës SDXC/SDHC/SD (2 vende për karta);


Regjistrim me Format të Dyfishtë, slota Dyshe (të njëkohësishme) regjistrim dhe Ritransmetues (i vazhdueshëm) i mundur.¹

Lloji

Karta të Klasit 6 (ose më të larta) të rekomanduara për regjistrimin 1080/50P;


Karta të Klasit 4 (ose më të larta) të rekomanduara për regjistrime të tjera Full HD

CAPACITY

Koha e regjistrimit

128GB kartë SDXC:


10 orë 10 min (AVCHD maks. maksimale)¹


8 orë 00min (MP4 maks. maksimale)¹


91 orë 55 min (MP4 cilësi e ulët)¹

Formati i skedarit të regjistrimit

AVCHD Progresiv (v2.0, profil i lartë);


MP4

Formati i regjistrimit

AVCHD (të gjithë modalitetet niveli i ndryshueshëm bit, 4:2:0 mostra e ngjyrës):


1920x1080: 50p (28 Mbps, audioja PCM lineare e disponueshme);


1920x1080: 50i/PF25 (24 Mbps, 17 Mbps);


1440x1080: 50i/PF25 (5 Mbps)


MP4 (të gjithë modalitetet niveli i ndryshueshëm bit, 4:2:0 mostra e ngjyrës):


1920x1080: 50p (35 Mbps);


1920x1080: 25P (24 Mbps, 17 Mbps);


1280x720: 25P (4 Mbps);


640x360: 25P (3 Mbps)

RECORDING FRAME RATE

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO (vetëm modaliteti MP4 HD, x0.5/x2/x4/x10/x20/x60/x120x1200

Regjistrim në interval

JO

Regjistrim kuadrosh

JO

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Skanim në të kundërt

JO

Konvertimi HD->SD

JO

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

FILM & PALËVIZUR: Po (kartë në kartë)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Kartë kujtese SDXC/SDHC/SD

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit ose luajtjes të videos: 1920 x 1080/1280 x 720/640 x 360

SISTEM

Lloji

LED Kapacitive Organike

Madhësia

8,77cm (3,5"), shikimi 100%

Pika

1.23 milion-pika ekuiavlente

Ekran me Prekje

Po Mbështeten veprimet me prekje dhe zvarritje

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçim, ndriçim nga pas, balancë ngjyrash OLED

I rregullueshëm

PO (rrotullim 270 gradë rreth boshtit horizontal)

Monitori i formës së valës

JO

Ndihmues fokusimi

Ngritje; Zmadhim

Ngritje

PO

Zebra

PO (niveli i referimit 70% ose 100%)

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Nivel, Rrjetë)

Madhësia

0,61cm (0,24"), shikimi 100%

Pika

1.56 milion pika ekuivalente

IMAGE QUALITY ADJUSTMENTS

I rregullueshëm

PO (i anosshëm deri në 45 gradë)

Lenta korrigjimi

Dioptri + 2,0 deri në -5,5

Hyrje audio

Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

JO

HDMI

PO (minibashkuesi HDMI™: vetëm dalje)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

Dalje HD/SD-SDI

JO

Kod kohor

PO (Superimponuar në sinjalin e Daljes HDMI)

Genlock

JO

Dalje Component

JO

Terminal AV

Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Shirita me ngjyra

PO (SMPTE ose EBU), me Ton 1KHz

Llambë shenje

PO, në dorezën e ndashme

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë)

Çelësi i personalizimit

PO (5 butona të caktueshëm; zgjidhni mes 22 funksioneve)

Rrotullim me përshtatje

PO (Përparësia e Shkrehësit (Tv), Përparësia e Aperturës (Av), Ekspozimi Manual, kompensimi i ekspozimit, kufiri AGC)

FUNKSIONE POZIMI

Matësi i ekspozimit

Mesatarja e peshuar e qendrës ose segmenti vlerësues (i përcaktuar nga modaliteti i regjistrimit);


Pa matje: Medtoë Fishekzjarre, Ekspozim i fiksuar (1/50 sek.)

Kompensimi i ekspozimit

-3 në +3 EV (12 hapa);


Korrigjimi i Ndriçimit nga Pas i disponueshëm (Automatik ose gjithmonë ndezur)

Regjim Ekspozim automatik

I Zgjuar Automatik, AE i Zbulimit të Fytyrës;


Kontroll manual me anë të Funksioneve të Ekspozimit me prekje dhe Kompensimit të Ekspozimit.

Iris me shtytje automatike

PO (me anë të ekranit me prekje)

Bllokimi i Ekspozimit

PO. Ekspozimi me prekje i disponueshëm

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Automatike / Manuale

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

0 në 24dB, rritje 1dB (0 në 18dB në Modalitetin e Kinemasë)

Cilësimi i përforcimit

0 në 24dB, rritje 1dB (0 në 18dB në Modalitetin e Kinemasë)

Regjimet e kontrollit

Kontrolli Automatik i Plotë / Manual (LCD me ekran me prekje ose disku i kontrollit)

Shpejtësia e shkrehësit

1/6 deri në 1/2000 (në varësi të Modalitetit të Skenës dhe normës së kuadrit)

Shkrehës i ngadaltë (SLS)

Po Automatik aktiv ose joaktiv

Skanim i pastër

JO

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

PO (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

PO, në dorezën e ndashme

Shmangie e boshtit OIS

JO

Manuali i Gjatësisë Vatrore

JO

I Zgjuar Automatik

PO

Programi AE

AUTO;


Modaliteti M: P, Tv, Av, M (ekspozimi manual), SCN (Portret, Sportë, Dëborë, Plazh, Perëndim dielli, Natë, Dritë e Paktë, në Qendër, Fishekzjarrë);


Modaliteti i kinemasë: P, Tv, Av, M

Parametrat e pamjeve të imazheve

Standard, Përparësia e theksimit, DR e gjerë

Tiparet e kinemasë

Filtër për Pamje Kinemaje (9 opsione, përfshirë 'Kinema Standarde' të personalizueshme)

Efektet e Imazhit

Shkëlqim, Kontrast, Qartësi, Thellësi Ngjyrash

Standardet e Wireless LAN

IEEE 802.11b/g/n/a (brezi 2,4 GHz ose 5 GHz)¹

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Përdorimi në largësi; Ngarkuesi i filmit (YouTube dhe Facebook)¹; Rileximi (në shfletues); Serveri i medias; Transferimi i skedarëve në FTP

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer 8 ose version i mëvonshëm, Safari (iOS), Safari (MacOS),


shfletuesi standard në Android

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Aperturë, Fokus, WB, Shpejtësi grile, Përforcim, Kompensim Ekspozimi, Metodë Shkrepjeje, zgjedhje Slote, Fillim/Ndalim i Regjistrimit

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

Sisteme Autentifikimi

Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

Enkriptim

WEP64, WEP128, TKIP, AES

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Auto

PO

I paravendosur

6: Dritë natyrale, Hije, Me re, Tungsten (llamba inkandeshente ose llamba halogjeni), H fluoreshente (fluoreshent i llojit me 3 gjatësi vale), Fluoreshente (fluoreshente e bardhë)

Cilësim manual

Grupi 1, Grupi 2, Ngjyra e Temperaturës (2.000–15.000 K, 100K hapa)

Sistem numërimi

Regen/Rec Run/Free Run/Preset (Non-Drop Frame)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Regjistrimi

AVCHD: PCM lineare¹ (2 kanale, 16 bit, 48 kHz) ose Dolby Digital (2 kanale AC-3, 48kHz)


MP4: MPEG-2 AAC LC (2 kanale)

Kontroll

Kontrollet e audios përfshijnë:


Linjë e pavarur 2ch/Mik/Mik+ hyrje 48V;


Kontroll niveli i pavarur për kanal (-∞ to +18 dB);


Kufizues audioje të avarur (2 ch);


Zvogëlim i hyrjes të mik

Zbutja e mikrofonit

Auto/Ndezur/Fikur (20dB)

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

Mbrojtësja e erës

PO

Mikrofoni i Zmadhimit

PO (reagimi dhe drejtimi i frekuencës i personalizueshëm)

PAJISJET SHTESË

Furnizohen

Kupë lenteje me barrierë, Njësi për mbajtjen e mikrofonit, Njësi doreze (HDU-1), Kontrolluesi i lidhjes pa tela (WL-D89), Paketa e baterisë BP-820, Kabllo HDMI me shpejtësi të lartë (HTC100/S), Njësi energjie kompakte CA-570, Kabllo AC, Kabllo i ndërfaqes (IFC-300PCU/S), Kabllo video stereo (STV-250N), Mjeti për importimin e të dhënave PIXELA Ver2.0

Opsional

Paketë Baterie Canon BP-820/BP-828


Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-570,


Karikues Baterie Canon CG-800E/CG-800B,


Kabëll HDMI Canon HTC-100,


Kabëll Videoje Stereo Canon STV-250N,


Tele Konvertues Canon TL-H58,


Bashkëngjitje e Gjerë Canon WA-H58,


Mikrofon Wireless Canon WM-V1,


Çantë Transportimi e Butë Canon SC-2000,


Filtër MBROJTJEJE Canon 58 mm, Filtër Canon ND4-L 58 mm, Filtër Canon ND8-L 58 mm,


Marrës GPS Canon GP-E2,


Drita e videos e baterisë Canon VL-10Li/VL-10LiII,


Paketë Baterie Canon seria BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII),


Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-910/920/930 (për karikimin e serisë BP-900)

Ushqyes rezervë

Bateri si monedhë Litiumi (e integruar)

Konsumi i energjisë

Maks. afro 5,0 W¹ (AVCHD) / 5,1 W (MP4)¹

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

BP-820 e përfshirë: Përafër. 145 minuta¹


Opsional BP-828: Përafër. 220 minuta¹

TË NDRYSHME

Përmasat

Rreth 109 x 84 x 182 mm (vetëm trupi kryesor)


Rreth 131 x 180 x 231 mm (pajisur plotësisht)

Doreza e shkëputshme

PO

Pesha (vetëm kamera)

Rreth 765 g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

Rreth 1155 g

Intervali i temperaturës së punës

-5 deri në +45ºC, lagështia relative 60%


0ºC deri në +40ºC, lagështia relative 80%

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Shënimi në fund të faqes

¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

¹ 5 Ghz nuk është i disponueshëm në Katar, aftësia dhe funksionaliteti mund të ndryshojnë sipas rajonit

¹ vetëm pajisjet iOS, duke përjashtuar modalitetin MP4 1080/50P

¹ Vetëm metoda AVCHD 1080/50P

¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

¹ 5 Ghz nuk është i disponueshëm në Katar, aftësia dhe funksionaliteti mund të ndryshojnë sipas rajonit

¹ vetëm pajisjet iOS, duke përjashtuar modalitetin MP4 1080/50P

¹ Vetëm metoda AVCHD 1080/50P

¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF