Canon XA20 Specifikimet

KAMERA

Sensor

1/2.84 lloji HD CMOS Pro

Sistem

Filtër model Bayer

Pikselat totale për sensor

Përafër. 3.09 megapiksel

Pikëzat efektive për sensor

Përafër. 2.91 megapiksel (2136 x 1362)

Ndriçim minimal

Auto: 1.0 luks


Shkrehësi i ngadaltë: 0.1 luks

Rezolucioni horizontal

1000 rreshta TV-ve ose më shumë (regjistrim Full HD)

Raporti i zmadhimit

20x

Gjatësia vatrore

26.8 - 576mm (35mm ekuivalent / 28.8-576mm me Dynamic IS të aktivizuar)

Distanca minimale e fokusit

60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);


10mm (kënd i gjerë)

Filtri ND

Filtri i integruar i gradimit (auto ose joaktiv)

Kontrolli i zmadhimit

Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;


Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;


Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

Shpejtësia e zmadhimit

Shpejtsi të ndryshueshme (vetëm lëkundës në trup) ose Konstante (lëkundës në trup dhe dorezë, Shpejt/Normal/Ngadalë, 16 cilësime niveli shpejtësie në secilën)

Kontrolli i fokusit

MANUAL: Unazë e lentës, OLED me prekje (prekni fokusin, Prekni dhe Ndiqni), Fokusi i Paracaktuar


AUTO: AF Përparësia e Fytyrës / AF Vetëm Fytyra / AF e Menjëhershme / AF Mesatare / AF TV

Kontroll Iris

Thirrje e personalizuar; Ekran me prekje; Auto

Intervali i hapjes

f1,8 - f8

Diametri i filtrit

58 mm

Elementet e lentës/grupet

12/10

Thikat e aperturës

Hapje Rrethore me 8 Tehe

Sistemi i stabilizimit të imazhit

Sistem i ndërrimit të lentes optike (zbulim i lëvizjeve të këndit & vektorit) + stabilizim elektronik;


4 metoda: Inteligjent (Automatik), Dinamik, Standard, i Fuqizuar

Zmadhim digital

Deri në 400x;


Telekonvertues Digital 2x i integruar (nuk mund të përdoret me Zmadhimin Digital)

Lloji

DIGIC DV 4

REGJISTRIMI

Mjetet e ruajtjes video

Karta e kujtesës SDXC/SDHC/SD (2 vende për karta);


Regjistrim me Format të Dyfishtë, slota Dyshe (të njëkohësishme) regjistrim dhe Ritransmetues (i vazhdueshëm) i mundur.¹

Lloji

Karta të Klasit 6 (ose më të larta) të rekomanduara për regjistrimin 1080/50P;


Karta të Klasit 4 (ose më të larta) të rekomanduara për regjistrime të tjera Full HD

KAPACITETI

Koha e regjistrimit

128GB kartë SDXC:


10 orë 10 min (AVCHD maks. maksimale)¹


8 orë 00min (MP4 maks. maksimale)¹


91 orë 55 min (MP4 cilësi e ulët)¹

Formati i skedarit të regjistrimit

AVCHD Progresiv (v2.0, profil i lartë);


MP4

Formati i regjistrimit

AVCHD (të gjithë modalitetet niveli i ndryshueshëm bit, 4:2:0 mostra e ngjyrës):


1920x1080: 50p (28Mbps, PCM lineare audio e disponueshme);


1920x1080: 50i/PF25 (24Mbps, 17Mbps);


144x1080: 50i/PF25 (5Mbps)


MP4 (të gjithë modalitetet niveli i ndryshueshëm bit, 4:2:0 mostra e ngjyrës):


1920x1080: 50p (35Mbps);


1920x1080: 25P (24Mbps, 17Mbps);


1280x720: 25P (4Mbps);


640x360: 25P (3Mbps)

RECORDING FRAME RATE

Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

PO (vetëm metodë MP4 HD, lëvizje të shpejta 2x, lëvizje të ngadalta 0.5x)

Regjistrim në interval

JO

Regjistrim kuadrosh

JO

Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

PO (3 sekonda)

Skanim në të kundërt

JO

Konvertimi HD->SD

PO (AVCHD në MP4)

Transferim i Brendshëm i të Dhënave

FILM & PALËVIZUR: Po (kartë në kartë)

Mjetet e ruajtjes së fotove

Kartë kujtese SDXC/SDHC/SD

Cilësia e pozës

Gjatë regjistrimit ose luajtjes të videos: 1920 x 1080/1280 x 720/640 x 360

SISTEM

Lloji

LED Kapacitive Organike

Madhësia

8,8cm (3,5"), shikimi 100%

Pika

1.23 milion-pika ekuiavlente

Përshtatjet e cilësisë së imazhit

Ndriçim, ndriçim nga pas, balancë ngjyrash OLED

I rregullueshëm

PO (rrotullim 270 gradë rreth boshtit horizontal)

Monitori i formës së valës

JO

Ndihmues fokusimi

Ngritje; Zmadhim

Ngritje

PO

Zebra

PO (niveli i referimit 70% ose 100%)

Shënuesit

Ndezur/Fikur (Nivel, Rrjetë)

Madhësia

0,61cm (0,24"), shikimi 100%

Pika

1.56 milion pika ekuivalente

I rregullueshëm

PO (i anosshëm deri në 45 gradë)

Lenta korrigjimi

Dioptri + 2,0 deri në -5,5

Hyrje audio

Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

Dalja e kufjes

Fishë stereo 3,5 mm

Dalja e monitorit video

JO

HDMI

PO (mini konektor HDMI™, vetëm dalje, 1080/50p dalje e mundur)

IEEE 1394 (Firewire)

JO

USB

PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

Dalje HD/SD-SDI

JO

Kod kohor

PO (Superimponuar në sinjalin e Daljes HDMI)

Genlock

JO

Dalje Component

JO

Terminal AV

Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

Hyrje DC

PO

Terminal i kontrollit në largësi

Mini-fishë stereo 2,5 mm

Shirita me ngjyra

PO (SMPTE ose EBU), me Ton 1KHz

Llambë shenje

PO, në dorezën e ndashme

Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

PO (këmbëz e ftohtë)

Çelësi i personalizimit

PO (5 butona të caktueshëm; zgjidhni mes 22 funksioneve)

Rrotullim me përshtatje

PO (Përparësia e Shkrehësit (Tv), Përparësia e Aperturës (Av), Ekspozimi Manual, kompensimi i ekspozimit, kufiri AGC)

FUNKSIONE POZIMI

Matësi i ekspozimit

Mesatarja e peshuar e qendrës ose segmenti vlerësues (i përcaktuar nga modaliteti i regjistrimit);

EXPOSURE RANGE

Kompensimi i ekspozimit

-3 në +3 EV (12 hapa);


Korrigjimi i Ndriçimit nga Pas i disponueshëm (Automatik ose gjithmonë ndezur)

ZEBRA PATTERN

Regjim Ekspozim automatik

I Zgjuar Automatik, AE i Zbulimit të Fytyrës;


Kontroll manual me anë të Funksioneve të Ekspozimit me prekje dhe Kompensimit të Ekspozimit.

Iris me shtytje automatike

PO (me anë të ekranit me prekje)

BLLOKIMI I EKSPOZIMIT

Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

Automatike / Manuale

Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

0 në 24dB, rritje 1dB (0 në 18dB në Modalitetin e Kinemasë)

Cilësimi i përforcimit

0 në 24dB, rritje 1dB (0 në 18dB në Modalitetin e Kinemasë)

Regjimet e kontrollit

Kontrolli Automatik i Plotë / Manual (LCD me ekran me prekje ose disku i kontrollit)

Shpejtësia e shkrehësit

1/6 deri në 1/2000 (në varësi të Modalitetit të Skenës dhe normës së kuadrit)

Skanim i pastër

JO

Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

PO (i gjelbër ose i bardhë)

Llambë e integruar IR

PO, në dorezën e ndashme

Shmangie e boshtit OIS

JO

Manuali i Gjatësisë Vatrore

JO

I Zgjuar Automatik

PO

Programi AE

AUTO;


Modaliteti M: P, Tv, Av, M (ekspozimi manual), SCN (Portret, Sporte, Dëborë, Plazh, Perëndim dielli, Natë, Dritë e Paktë, në Qendër, Fishekzjarre);


Modaliteti i kinemasë: P, Tv, Av, M

Tiparet e kinemasë

Filtër për Pamje Kinemaje (9 opsione, përfshirë 'Kinema Standarde' të personalizueshme)

Efektet e Imazhit

Shkëlqim, Kontrast, Qartësi, Thellësi Ngjyrash

Standardet e Wireless LAN

IEEE 802.11b/g/n (bandë 2.4GHz) / IEEE 802.11a/n (bandë 5GHz)¹

Funksionet e mbështetura Wi-Fi

Përdorim nga Larg; Ngarkues Filmi (YouTube dhe Facebook)²; Luajtje (në shfletues); Server Media; Transferim Dosjesh FTP

Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

Internet Explorer 8 ose më i ri, Safari (iOS), Safari (MacOS), shfletues standard Android

Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

Aperturë, Fokus, WB, Shpejtësi grile, Përforcim, Kompensim Ekspozimi, Metodë Shkrepjeje, zgjedhje Slote, Fillim/Ndalim i Regjistrimit

OTHER INFORMATION

Rezolucioni i imazhit të shikimit live

Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

Sisteme Autentifikimi

Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

Enkriptim

WEP64, WEP128, TKIP, AES

Informacion GPS (Aksesor Opsional)

Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

Auto

PO

I paravendosur

6: Agim, Hije, me Re, Tungsten (llamba inkandeshente ose llamba halogjeni), Fluoreshente H (fluoreshent i llojit me 2-gjatësi vale), Fluoreshente (fluoreshente e bardhë)

Cilësim manual

Grupi 1, Grupi 2, Ngjyra e Temperaturës (2.000–15.000 K, 100K hapa)

Sistem numërimi

Regen/Rec Run/Free Run/Preset (Non-Drop Frame)

Cilësimi i vlerës fillestare

“00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Regjistrimi

AVCHD: PCM Lineare¹ (2ch, 16 bit, 48 kHz) ose Dolby Digital (AC-3 2ch, 48kHz)


MP4: MPEG-2 AAC LC (2 ch)

Kontroll

Kontrollet e audios përfshijnë:


Linjë e pavarur 2ch/Mik/Mik+ hyrje 48V;


Kontroll niveli i pavarur për kanal (-∞ to +18 dB);


Kufizues audioje të avarur (2 ch);


Zvogëlim i hyrjes të mik

INPT MIC TRIMMING

Zbutja e mikrofonit

Auto/Ndezur/Fikur (20dB)

Matësi i nivelit të mikrofonit

PO

Mikrofoni i Zmadhimit

PO (reagimi dhe drejtimi i frekuencës i personalizueshëm)

PAJISJET SHTESË

Furnizohen

Kapak lenteje me barrierë, Njësi për mbajtjene mikrofonit, Njësi doreze (HDU-1), Kontrollues i Wireless (WL-D89), Paketë Baterie BP-820, Kabëll HDMI i Shpejtësisë të Lartë (HTC100/S), Njësi Energjie kompakte CA-570, Kabëll AC, Kabëll Ndërfaqeje (IFC-300PCU/S), Kabëll Videoje Stereo (STV-250N), Utilitet për Importimin e të Dhënave Ver2.0

Opsional

Paketë Baterie Canon BP-820/BP-828


Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-570,


Karikues Baterie Canon CG-800E/CG-800B,


Kabëll HDMI Canon HTC-100,


Kabëll Videoje Stereo Canon STV-250N,


Tele Konvertues Canon TL-H58,


Bashkëngjitje e Gjerë Canon WA-H58,


Mikrofon Wireless Canon WM-V1,


Çantë Transportimi e Butë Canon SC-2000,


Filtër MBROJTJEJE Canon 58 mm, Filtër Canon ND4-L 58 mm, Filtër Canon ND8-L 58 mm,


Marrës GPS Canon GP-E2,


Bateri Canon Dritë Videoje VL-10Li/VL-10LiII (Vetëm model A/B),


Paketë Baterie Canon seria BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII),


Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-910/920/930 (për karikimin e serisë BP-900)

Ushqyes rezervë

Bateri si monedhë Litiumi (e integruar)

Konsumi i energjisë

4.9W¹ (AVCHD) / 4.8W (MP4)¹

Koha e vazhdueshme e regjistrimit

BP-820 e përfshirë: Përafër. 145 minuta¹


Opsional BP-828: Përafër. 220 minuta¹

TË NDRYSHME

Përmasat

Përafër. 109 x 84 x 182 mm (vetëm trupi kryesor)


Përafër. 131 x 180 x 231 mm (pajisur plotësisht)

Doreza e shkëputshme

PO

Pesha (vetëm kamera)

Përafër. 765 g

Pesha (me të gjitha pajisjet)

Përafër. 1155 g

Intervali i temperaturës së punës

-5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Shënimi në fund të faqes

¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

¹ 5Ghz nuk është i disponueshëm në Qatar

² vetëm pajisjet iOS, përjashton metodën MP4 1080/50P

¹ Vetëm metoda AVCHD 1080/50P

¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF