Canon 10x42L IS WP Specifikimet

KARAKTERISTIKAT OPTIKE

Tipi i dylbive

Prizmi

Zmadhimi

10 x

Diametri efektive i lentes së objektivit

42mm

Madhësia e filtrit

52mm

Fushëpamja Reale

6,5°

Fushëpamja e Dukshme

59,2°¹

Fusha e shikimit në 1000 m

114m

KONSTRUKTI OPTIK

Konstrukti i lentes së objektivit

4 elemente në 3 grupe

Konstrukti i lentes së okularit

7 elemente në 5 grupe

Lente UD

2 lente UD

Rrafshues Dyfushorë

Po

Diametri i pupilës në dalje

4.2mm

Distanca e syrit nga lentja

16mm

Tipi i prizmit

Prizmi Porro II

Veshja e lentes

Veshja Super Spectra

FOKUSIMI DHE KORRIGJIMI DIOPTRIK

Sistemi i fokusimit

Lëvizja e lentes së objektivit

Metoda e fokusimit

Fokusimi manual

Metoda e korrigjimit dioptrik

Unaza e korrigjimit dioptrik me bllokim

Gama e korrigjimit dioptrik

+/- 3.0m-1 (dioptria)

Distanca më e vogël e fokusimit

2,5m

STABILIZUESI I IMAZHIT

Sistemi i Stabilizuesit të imazhit

Prizmi me kënd të ndryshueshëm

Këndi i korrigjimit

+/- 0,8°

Sistemi i zbulimit të dridhjeve

2 sensorë xhiroskopi

Aktivizimi i Stabilizuesit të imazhit

Çelësi i butonit me shtypje

Burimi i energjisë

2 bateri AA

Jeta e baterisë

+25°C: afro 2,5 orë


-10°C: afro 10 minuta (me bateri alkaline)¹

Treguesi i nivelit të baterisë

Po (LED)

SPEFICIKIMET FIZIKE

Rezistencë Uji

Niveli JIS 7

Veshja e gomës

Po

Kushtet e përdorimit

-10°C deri në 45°C, lagështia 90%

Gjerësia

137mm

Lartësia

175,8mm

Thellësia

85,4mm

Pesha (pa bateri)

1110g

Shënimi në fund të faqes

¹ Fusha e dukshme e shikimit bazuar në standardin ISO 14132-1:2002

¹ Bazuar në standardet e testimit të Canon

¹ Fusha e dukshme e shikimit bazuar në standardin ISO 14132-1:2002

¹ Bazuar në standardet e testimit të Canon