Canon PowerShot G7 X Mark II Specifikimet

SENSORI I FIGURËS

Lloji

CMOS tipi 1.0 i ndriçuar nga pas

Pikselët Efektive

Rreth 20,2M (raporti i pamjes 3:2) ¹

Pikselët Efektive / Gjithsej

Rreth 20.9M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

Lloji

DIGIC 7

LENTË

Gjatësia Vatrore

8.8 – 36.8 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 100 mm)

Zmadhimi

Optik 4.2x


ZoomPlus 8.4x


Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x ¹).


E kombinuar afërsisht 17x

f maksimale/numri

f/1,8-f/2,8

Ndërtimi

11 elementë në 9 grupe (1 lente asferike në dy anë, 1 lente UA asferike me 1 anë, 1 lente asferike me 1 anë dhe 1 lente UD)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 4 ndalesa ¹.


IS inteligjent me IS të përparuar dinamik me 5 boshte dhe me Nivelin automatik

FOKUSIMI

Lloji

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

Modalitetet AF

I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Touch AF

Zgjedhja e Pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

5 cm (I gjerë) nga para lentes


40 cm (Tele) nga para lentes

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

Modalitetet e matjes

Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare e qendërzuar, qendër

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


Optimizuesi automatik i ndriçimit


Filtri ND (3 ndalesa) aktiv / automatik / joaktiv ¹

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO

125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800 ¹


AUTO ISO: 125 - 12800 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi)

SHKREHËSI

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (parazgjedhja e fabrikës)


1/8 - 1/2000 s (Modaliteti i videos)


Llamba 15 - 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit) ¹

BALANCIMI I NGJYRAVE

Lloji

TTL

Cilësimet

Automatik (përfshirë Zbulimin e fytyrës WB), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizimi1, Personalizimi2


Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


Kompensim i Balancës të Bardhësisë në metodën Nën Ujë, Rregullim ngjyrash në metodën Yje

MATRICA E NGJYRAVE

Lloji

sRGB

MONITORI LCD

Monitor

Kënd i ndryshueshëm 7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tipi me kapacitet, riprodhimi i ngjyrave sRGB

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet.


Modaliteti i shfaqjes natën e disponueshëm

BLICI

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Ekspozimi i blicit (FE) me zbulimin e fytyrës, FE i sigurisë

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 7,0 m (W) / 40 cm – 4,0 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

Modalitetet

Automatik inteligjent (58 skena të zbuluara), Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes së diafragmës AE, Manual, Personalizimi, Automatik hibrid, SCN (Portret, Autoportret, Zhvendosja, Yje (Portret nën yje, Peizazh me yje, Gjurmë yjesh, Portret nën yje, Video me imazhe me regjistrim me intervale), Skenë natën në duar, Diapazoni i lartë dinamik, Efekti i pikturës me bojëra, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i miniaturës, Efekti i kamerës lodër, Shfokusimi i sfondit, Fokusi i butë, Bardhë e zi me kokrriza, Nën ujë, Fishekzjarrë), Video standarde, Klipi i shkurtër, Video manuale, Video me imazhe me intervale, Video iFrame

MODALITETET NË FILM

Efektet e Fotografisë

Stilet e fotografisë (Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të përsosura, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktimi i përdoruesit x3 (Mprehtësia (Fuqia, Detajimi, Pragu), Kontrasti, Nuancat e ngjyrave, Toni i ngjyrave, Efekti i filtrimit, Caktimi i toneve))

Modalitetet e shtypjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Fotografimi i Vazhdueshëm

Rreth 8,0 shkrepje/s për deri në 19 kuadro në RAW dhe 30 kuadro në JPEG


me AF: Përafër. 5,4 shkrepje/s për deri në 46 kuadro në JPEG


¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

3:2 - (RAW, L) 5472 x 3648, (M) 3648 x 2432, (S1) 2736 x 1824, (S2) 2400 x 1600


4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M) 3248 x 2432, (S1) 2432 x 1824, (S2) 2112 x 1600


16:9 - (RAW, L) 5472 x 3072, (M) 3648 x 2048, (S1) 2736 x 1536, (S2) 2400 x 1344


1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M) 2432 x 2432, (S1) 1824 x 1824, (S2) 1600 x 1600


Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm

Ngjeshja

RAW, e përsosur, normale

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 23.98 fps


(HD) 1280 x 720, 29.97 / 25 fps


(L) 640 x 480, 29.97 / 25 fps

Gjatësia e Filmit

(Full HD dhe HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s ¹


(L) Deri në 4 GB ose 1 orë ²

LLOJET E SKEDARËVE

Lloj imazhi i palëvizshëm

Kompresim JPEG (Exif 2.3 [Exif Print] compliant) / Rregull dizajni për sistem të Skedave të Kamerës dhe DPOF ver. 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]


iFrame

PRINTIM DIREKT

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

GPS

GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

KATEGORIA IME

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Po

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

Kompjuter

Bashkuesi i posaçëm USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Micro-B)

Tjetër

Bashkuesi mikro-HDMI (tipi D)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport Dynamic NFC ¹

KARTA E KUJTESËS

Lloji

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 ¹


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11


Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10


Për mjetin e transferimit të imazheve:


Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1


Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

SHFLETIM DHE PRINTIM

Tjetër

CameraWindow DC


Utilitet Harte


Mjeti i transferimit të imazheve


Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Përpunimi i Imazhit

Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 240 shkrepje

Furnizimi me energji A/C

Karikimi me USB i disponueshëm me Përshtatësin elektrik kompakt CA-DC30E ¹ ose me metoda të tjera tipike të karikimit me USB

PAJISJET SHTESË

Kasat / Rripat

Çanta e butë DCC-1880


Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Kasë që i reziston ujit / Motit

Çanta kundër ujit (40 m) WP-DC55

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Përshtatës Kompakt Energjie CA-DC30E


Karikues Baterie CB-2LHE


Bateria e karikueshme Li-ion NB-13L

Tjetër

Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (GjxLxTh)

105,5 x 60,9 x 42,0 mm

Pesha

Rreth 319 g (me baterinë dhe kartën e memories)

Mohimi i përgjegjësisë

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet. Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet. Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Shënimi në fund të faqes

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Filtri automatik ND nuk është i disponueshën në Modalitetin e videos.

¹ Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

¹ Shpejtësia maksimale e obturatorit është e kufizuar në 256 s në Modalitetin e llambës

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

¹ Karikimi me USB kërkon një kabllo të ndërfaqes IFC-600PCU (shitet më vete) ose një kabllo të ngjashme me bashkuesit USB Micro-B te USB tipi A. Koha e karikimit ndryshon në varësi të fuqisë së mbetur të baterisë

¹ Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.

¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.

¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

¹ Filtri automatik ND nuk është i disponueshën në Modalitetin e videos.

¹ Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar

¹ Shpejtësia maksimale e obturatorit është e kufizuar në 256 s në Modalitetin e llambës

¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


² Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories

¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

¹ Aplikacionet softuer të pajtueshme vetëm me Windows 10 në Windows 10 Metodë Desktopi

¹ Karikimi me USB kërkon një kabllo të ndërfaqes IFC-600PCU (shitet më vete) ose një kabllo të ngjashme me bashkuesit USB Micro-B te USB tipi A. Koha e karikimit ndryshon në varësi të fuqisë së mbetur të baterisë